تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۷
جالب است ۰
بالا بودن نقدینگی، رکود بخش مسکن، افزایش تقاضا و نداشتن منابع کافی برای مدیریت بازار ارز از عوامل افزایش نرخ ارز از دیدگاه فعالان اقتصادی است.
از افزایش تقاضا تا نداشتن منابع کافی برای مدیریت بازار ارز
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،افزایش قیمت دلار که از نیمه دوم سال کلید خورد آرام آرام سیر صعودی به خود گرفت تا جایی که دلار به بالای 4هزار و 500 تومان و تا سقف 4800 تومان رسید و مجدد صف های طویل خریداران ارز جلوی صرافی ها کشیده شد و همانند دفعات قبل قیمت ها از تابلوهای صرافی ها پاک شد.

این اتفاقات در حالی رخ داد که مسئولان دولتی به ویژه رئیس کل بانک مرکزی در ابتدای بهمن ماه از کاهش نرخ ارز در بازار خبر می داد و اعلام کرد: قیمت نفت افزایش پیدا کرده و درآمدهای ارزی نیز هم اکنون بالا رفته و در وضعیت مناسبی قرار دارد؛ بنابراین جای هیچ گونه نگرانی در بازار ارز وجود ندارد و قطعا طی روزهای آینده نرخ ارز کاهش خواهد یافت.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: به مردم به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم تا در بازار ارز سرمایه گذاری کنند.

هر چند پس از این اظهارنظر طبعا باید قیمت دلار طی روزهای پس از این صحبت رئیس کل بانک مرکزی پایین می آمد اما، بازار توجهی به این صحبت ها نکرد و همچنان قیمت بالای دلار در بازار برقرار بود.

حتی رئیس جمهور نیز اظهار داشت: به نفع دولت نیست که دلار را بالا ببرد تا مخارجش را تامین کند. ما اول سال یک پیش بینی در خصوص نرخ ارز می‌کنیم و من به مردم به صراحت می‌گویم دولت به دنبال افزایش نرخ ارز نیست و همواره من در دولت به مقامات مسئول این تاکید را داشتیم چرا که نوسانات مختلفی بر زندگی مردم خواهد گذشت و خیال مردم از بابت دلار راحت باشد.

اما با وجود تمام این صحبت ها ، قیمت دلار کاهش پیدا نکرد.

مجیدرضا حریری نایب رئیس اتاق ایران و چین در این باره اظهار کرد: حوادثی که در دی ماه پیش آمد؛ نرخ دلار را افزایش داد و از طرفی همزمان وضع قانون مالیات بر ارزش افزوده در دبی نیز در این باره تاثیر گذار بوده است.

عضو اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: دولت منابع کافی برای تامین ارز در اختیار ندارد و نمی تواند به تقاضا پاسخ دهد در نتیجه مدیریت بر بازار ضعیف شده است.

همچنین علیرضا مناقبی رئیس مجمع عالی واردات در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم اعلام مسئولان بانک مرکزی مبنی بر کاهش قیمت ارز شاهد رشد قیمت آن هستیم ، افزود: در این زمینه اینقدر اظهار نظر مختلف هست که نمی شود نظری درباره آن داد، اگر ارز وجود دارد باید توزیع شود تا بازار به این وضع دچار نشود و اگر ارزی موجود نیست؛ مسئولان باید مشکلات را به صورت شفاف به مردم توضیح دهند.

همچنین حسین سلیمی عضو اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: بالا بودن نقدینگی، رکود مسکن و سایر بخش ها موجب شد نقدینگی به سمت بازار ارز برود و تقاضا برای خرید افزایش یابد از طرفی لغو پرداخت ارز مسافرتی و قطع ارز مبادله ای برای برخی از خریدهای صنایع و کالاهای وارداتی نیز موجب افزایش تقاضا در بازار و افزایش قیمت شد.

وی خاطرنشان کرد: مسئولان وعده تک نرخی شدن ارز می دهند و یا اعلام می کنند قیمت کاهش می یابد اما این اتفاق صورت نمی گیرد،عدم کاهش قیمت ارز نشان دهنده این است که دولت ارز کافی برای مدیریت بازار در اختیار ندارد.

https://sarmayegozarionline.ir/vdccspqs.2bqsp8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پیش بینی شما از شاخص بورس تا انتهای سال
بیش از دو میلیون
کمتر از دو میلیون
آخرین عناوین