نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران می گوید:«افزایش قیمت دلیل بر خوب بودن بازار نیست؛یعنی با وجود افزایش قیمت های جهانی و تغییرات دلار که بدون حساب و کتاب گران می شود،این وسط سودی عاید تولیدکننده ها و فروشنده های طلا نمی شود.»
نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران :
چه کسانی از گرانی بازار طلا سود میبرند؟
25 بهمن 1396 ساعت 10:32
نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران می گوید:«افزایش قیمت دلیل بر خوب بودن بازار نیست؛یعنی با وجود افزایش قیمت های جهانی و تغییرات دلار که بدون حساب و کتاب گران می شود،این وسط سودی عاید تولیدکننده ها و فروشنده های طلا نمی شود.»
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،براساس آمارهای موجود،تعداد افرادی که هم اکنون در صنعت طلا و جواهر کشور فعال هستند، 220 هزار نفرند که با احتساب شاغلان در صنایع دستی و زیورآلات این آمار به حدود 300 هزار نفر می رسد؛300 هزار نفری که بنا به گفته تولیدکنندگان صنف طلا و جواهر می توانند افزایش هم داشته باشند به شرط آنکه مقررات دست و پاگیر از مسیر توسعه این صنعت برداشته شود و البته این وظیفه دولت است.
آمار دیگری هم حکایت از آن دارد که از 15 معدن موجود طلا در کشور تنها 12 معدن فعال است که این معادن سالانه رقمی در حدود 3 میلیون تن طلا تولید می کنند.با وجود منابع کافی برای توسعه این صنعت و البته ممنوعیت واردات مصنوعات طلا باز هم در بازار شاهد طلای وارداتی هستیم که بنا به گفته اعضای اتحادیه طلا و جواهر کشور این طلا قاچاق فرصت های شغلی را از این صنعت می گیرد و تولید ایرانی به حاشیه می رود.به جز موضوع تولید،تحولات قیمتی بازار طلا همیشه مورد توجه مردم بوده است.خصوصا این روزها که قیمت طلا همزمان با رشد قیمت ارز،رو به افزایش گذاشته،پیش بینی ها حکایت از ورود سرمایه های تازه به بازار طلا دارد. اگر این موضوع اتفاق بیفتد فعالان این صنعت هم شاید شرایط بهتری پیش رو داشته باشند،هرچند بنا به گفته مسعودیزدانی نایب رییس اول اتحادیه طلا و جواهر تهران به دلیل تحولات نرخ ارز،بازار طلا فروشان چندان هم داغ نیست. گفت وگو با وی را بخوانید:
با توجه به نوسان قیمتی و افزایش قیمت ها،اوضاع بازار طلا چطور است؟
در حال حاضر بازار طلا،تب و تاب همیشگی که باید در این ایام سال داشته باشد،ندارد.یعنی نه تولیدکننده ها خوب تولید می کنند و نه بازار فروشندگان خوب می چرخد.ما از بازار رضایتی نداریم.سالهای قبل در این برهه زمانی خیلی وضعیت خیلی بهتر بود.
*یعنی خرید و فروش نیست؟
خیر.
*این اتفاق حتی با وجود پیش بینی ها برای ادامه افزایش قیمت ها صورت گرفته وتقاضا نیست؟
افزایش قیمت دلیل بر خوب بودن بازار نیست؛یعنی با وجود افزایش قیمت های جهانی و تغییرات دلار که بدون حساب و کتاب گران می شود،این وسط سودی عاید تولیدکننده ها و فروشنده های طلا نمی شود.
هرچه قیمت بالاتر برود،تاثیری بر آنها ندارد.چون طلا ابزارآنهاست.هرچه قیمت طلا کمتر باشد،بازار رونق بیشتری دارد.
وقتی قیمت بالا می رود،قدرت خرید کمتر می شود. بنابراین هرچه قیمت ارزان تر شود، برای تولیدکننده،خرده فروش ویترین دارد و حتی حق العمل کار شرایط بهتر است.
*پس چرا می گویند بازار طلا فروش ها این روزها سکه است؟ پیش بینی شما از وضعیت بازار چیست؟
اگر بگویم وضعیت سکه سکه است،شاید درست باشد اما متولی سکه ما نیستیم.اما درباره طلا،میزان فروش ما بالانرفته است.فرض کنید مکانیکی قیمت آچارش 10 هزار تومان باشد،آن آچار با آن قیمت یک کارکرد دارد که وقتی قیمت آچار 100 هزار تومان شود،یعنی تاثیری در بازار ما ندارد.گرانی طلا هیچ نقشی جز اینکه ابزار ما را گران کند،ندارد.ولی مغازه دار 5 کیلو طلا دارد،اگر روزی 100 گرم فروخت بهترین روز کاری اش است.الان مغازه دارهایی که داریم که روزانه یک گرم هم نمی فروشند و این شرایط به دلیل گرانی قیمت طلا است.اونس در بازارجهانی چندان نوسان نداشته، اما بیشترین تاثیر در بازار طلا ناشی از قیمت ارز است و باعث گرانی قیمت طلای داخلی شده است.
هیچ صنعتی در کشور ما مثل صنعت طلا شفاف نیست،چون هر چه دارند در ویترین می گذارند.ما در اصل از مصرف کننده حمایت می کنیم.اگر قرار باشد این قانون اجرایی شود،بازار ما را از دستمان می گیرد چون مصرف کننده توان پرداخت مالیات اضافه بر طلایی که می خرد،ندارد.اینکار عرصه را بر فروش تنگ می کند.هیچگونه فرار مالیاتی در صنف طلافروشان وجود ندارد در حالی که در سایر صنوف فرار مالیاتی زیاد است.
*چند درصد گران شدن طلا ناشی از نوسان ارز است؟
شاید حدود 30 درصد.
*آیا اتفاق افتاده که طلافروش ها طبق پیش بینی های جهانی و تحلیل گران سرمایه گذاری کنند؟
من به عنوان کسی که 45 سال است در این صنعت حضور دارد،می گویم چون اعضاء صنفی ما بازارشان را براساس قیمت تنظیم نمی کنند،در نتیجه بالا و پایین رفتن قیمت هم تاثیری بر آنها ندارد.شاید 10 درصد بازار بخواهند از این شرایط استفاده کرده و برای خود سرمایه گذاری کنند ولی کسانی که در صنعت ما کار می کنند،در این گروه قرار ندارند.
*ولی خیلی ها می گویند که طلا فروش ها نبض بازار را می شناسند و سریعتر از مردم در این بازار سرمایه گذاری می کنند؟
اینطور نیست که مثلا فعالان این بازار از آینده خبرداشته باشند و از قبل بروند طلا خریداری کرده و موقع افزایش قیمت بفروشند.در صنعت ما این گروه چندان جایگاهی ندارند.البته گروهی بورس باز هستند ولی تعدادشان زیاد نیست.
*مشکل طلا فروشان درباره مالیات بر ارزش افزوده به کجا رسید؟
بحثی بودکه دولت براساس لایحه ای به مجلس ارائه کرد که مالیات بر ارزش افزوده از 9 درصد به 3 درصد کاهش یابد.هنوز هیچ تصمیمی برای این موضوع گرفته نشده است.حتی در بودجه سال آینده هم تصمیمی برای آن گرفته نشده است.ما امیدواریم که دولت آقای روحانی که کابینه ای متخصص دارد،به این نتیجه برسند که این اصلاح انجام شود.یعنی ارزش افزوده از سود گرفته شود.
اگر این اصلاح صورت پذیرد و مالیات ما مانند بقیه اصناف فقط از سود دریافت شود،به لحاظ درآمدهای مالیاتی شرایط بهتر می شود.یعنی می توانیم قول بدهیم با تغییراتی که مدنظرما است پیش بینی دولت از محل دریافت مالیات از صنف طلافروشان همان تیرماه سال به طور کامل محقق خواهد شد.بیایند یکبار هم که شده به صنعت طلا و جواهر کشور اعتماد کنند. ما گفتیم که نمی خواهیم بین ما و صنوف دیگر تبعیض باشد، از ما هم همان 9درصد مالیات گرفته شود، ولی از اجرت و سود نه از کل مبلغ طلا.
*بعد از اعتراض هایی که صنف طلافروشان به مالیات برارزش افزوده داشت،خیلی ها گفتند که طلافروش ها پولدارند و نباید درموردشان اغماض کرد.حتی این نقدها در جامعه کارشناسی و تصمیم گیر هم بود،پاسخ شما به این نقدها چیست؟
بارها گفته ایم که چرا رسانه ها از اهل فن سئوال نمی کنند؟ اگر نقدی می شود،رسانه ها از ما بپرسند ما هم شفاف پاسخ می دهیم.اولا مالیاتی که ما می دهیم مالیات مشاغل است،نه مالیات مصرف کننده.من به آقای تقوی نژاد گفتم چرا جمله را وارونه به جامعه ارایه می کنید؟ شما می گویید مالیات از مصرف کننده بگیر به ما بده.پاسخ ما این است که جناب دارایی وقتی رسته تولیدی ما سه درصد سود می گیرد،نمی تواند 9 درصد هم از مصرف کننده برای سازمان مالیاتی بگیرد.به ویترین دار می گویند از مردم 9 درصد مالیات بگیر.خب این اجحاف در حق مصرف کننده است.
ما که مالیات مشاغل مان را جدا می دهیم دیگر نمی توانیم از مصرف کننده مالیات بگیریم و به سازمان مالیاتی بدهیم.اینها مسایل فنی است.هیچ صنعتی در کشور ما مثل صنعت طلا شفاف نیست،چون هر چه دارند در ویترین می گذارند.ما در اصل از مصرف کننده حمایت می کنیم.اگر قرار باشد این قانون اجرایی شود،بازار ما را از دستمان می گیرد چون مصرف کننده توان پرداخت مالیات اضافه بر طلایی که می خرد،ندارد.اینکار عرصه را بر فروش تنگ می کند.هیچگونه فرار مالیاتی در صنف طلافروشان وجود ندارد در حالی که در سایر صنوف فرار مالیاتی زیاد است.
من به آقای تقوی نژاد گفتم چرا جمله را وارونه به جامعه ارایه می کنید؟ شما می گویید مالیات از مصرف کننده بگیر به ما بده.پاسخ ما این است که جناب دارایی وقتی رسته تولیدی ما سه درصد سود می گیرد،نمی تواند 9 درصد هم از مصرف کننده برای سازمان مالیاتی بگیرد.به ویترین دار می گویند از مردم 9 درصد مالیات بگیر.خب این اجحاف در حق مصرف کننده است.
*شما به اشتغالزایی این صنعت اشاره کردید،ممکن است بفرمایید که این صنعت چقدر جای اشتغالزایی دارد؟
دولتمردان در حد نوشتن روی کاغذ این موضوع را بررسی می کنند و کنار گذاشتند، اگر امروزمی گوییم که این صنعت توانمند است،به این استناد و دلیل می گویم که شرایط آن را سنجیده ایم.اگر قوانین دست و پاگیر و بدون کارشناسی که در صنعت طلا و جواهر تحمیل شده،بردارند،قول می دهم که 100 هزار اشتغال ایجاد شود.می توان با ترکیه،ایتالیا،هنگ هنگ و کشورهایی که گردش مالی بالایی دراین صنعت دارند،رقابت کرد.
چندین بار اتفاق افتادکه پیشنهاد دادیم و آنها اعتماد نکردند و هم دولت ضرر کرد و هم ملت و هم کشور ضرر کردند.در حالی که اگر به این صنعت توجه شود،هم اشتغالزایی ایجاد می شود و هم ارزآوری صورت می گیرد و هم از خروج ارز جلوگیری می شود.
کد مطلب: 11651