افزایش صدور نفت ایران به «اساراویل» هند در ماه ژانویه، تصمیم اروپا برای بررسی امکان پیوستن ایران به کریدور گازی جنوبی، پیشنهاد جدید هند برای توسعه میدان فرزاد ب، توافق ایران و روسیه برای توسعه میدان نفتی سوسنگرد و تلاش روسیه برای انحصار تولید نفت و گاز در سوریه، مهمترین عناوین خبرهای جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته بود.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، آمار بدست آمده از رصد نفتکش ها نشان می دهد که شرکت اسار اویل هند، در نخستین ماه میلادی، ژانویه، واردات نفت خود را از ایران نسبت به ماه پیش از آن حدود 52 درصد افزایش داده است.
اساراویل در ماه ژانویه 204 هزار و 500 بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد، این رقم در ماه دسامبر، حدود 135 هزار بشکه در روز بوده است.
**اروپا امکان پیوستن ایران به کریدور گاز جنوبی را بررسی می کند
به گزارش روزنامه آذرنیوز، «ماروس سفکوویچ»، معاون امور انرژی کمیسیون اروپا گفت: اتحادیه اروپا آماده است تا درباره امکان اتصال ایران به کریدور گازی جنوبی (اس. جی. سی) مذاکره کند.
به گفته سفکوویچ، با توجه به تلاش ایران برای افزایش صادرات نفت و گاز، عملیاتی شدن این تصمیم به سیاست این کشور بستگی خواهد داشت و این موضوع چند بار با نمایندگان ایران مورد بحث قرار گرفته است.
کریدور گازی جنوبی یکی از پروژه های مهم در اتحادیه اروپاست که از طریق آن 10 میلیارد متر مکعب گاز آذربایجان از مسیر دریای خزر و از طریق گرجستان و ترکیه به اروپا منتقل می شود.
**روسیه در توسعه میدان نفتی سوسنگرد با ایران همکاری می کند
به گزارش نشریه پلاتس، براساس تفاهم نامه ای که به امضای «شرکت توسعه صنایع نفت و گاز گسترش ایرانیان» (ایدرو اویل) و «زاروبژنفت» روسیه رسید، قرار است یک گروه تخصصی از دو شرکت، توسعه میدان نفتی سوسنگرد در جنوب ایران را مطالعه و ارزیابی کنند و در صورت نهایی شدن توافق، برای مذاکرات و تصمیم گیری های نهایی اقدام شود.
این قرارداد شامل پشتیبانی فنی و مطالعه میدان نفتی سوسنگرد بوده و قرار است ظرف مدت 6 ماه انجام شود.
برآورد اولیه از میزان سرمایه گذاری در این میدان نفتی 900 میلیون دلار اعلام شده است.
میدان نفتی سوسنگرد، در 45 کیلومتری اهواز و از جمله میدان های اکتشافی جدید است که بر اساس برآوردهای اولیه ظرفیت تولید حدود 30 هزار بشکه در روز را در دو فاز توسعه خواهد داشت.
**روسیه تولید نفت و گاز در سوریه را به انحصار خود در می آورد
به گزارش پایگاه خبری اویل پرایس، بر اساس توافقنامه همکاری انرژی میان مسکو و دمشق، روسیه حق انحصاری استخراج نفت و گاز در سوریه را به دست می آورد.
در این توافقنامه، بازسازی چاه ها و زیرساخت های نفتی فرسوده در سوریه و آموزش نسل جدید کارکنان نفتی این کشور نیز پیش بینی شده است.