رییس شورای اسلامی شهر تهران در سالروز شوراها گفت: هنوز دوسوم از اختیارات قانونی شوراهای اسلامی شهرها، به مدیریت شهری تفویض نشده و برای اعمال نظارت بر عملکرد شهرداریها که بازوی اجرایی شوراها هستند، سیستم کارامدی وجود ندارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران:
برای اعمال نظارت بر عملکرد شهرداریها سیستم کارآمدی وجود ندارد
9 ارديبهشت 1397 ساعت 10:44
رییس شورای اسلامی شهر تهران در سالروز شوراها گفت: هنوز دوسوم از اختیارات قانونی شوراهای اسلامی شهرها، به مدیریت شهری تفویض نشده و برای اعمال نظارت بر عملکرد شهرداریها که بازوی اجرایی شوراها هستند، سیستم کارامدی وجود ندارد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،تهران محسن هاشمیرییس شورای اسلامیشهر تهران در ابتدای پنجاه و نهمین جلسه شورای اسلامیشهر تهران و در سالروز شوراها تاکید کرد: هنوز دوسوم از اختیارات قانونی شوراهای اسلامیشهرها، به مدیریت شهری تفویض نشده و برای اعمال نظارت بر عملکرد شهرداریها که بازوی اجرایی شوراها هستند، سیستم کارامدی وجود ندارد.
وی در ابتدای این جلسه فرارسیدن ایام ولادت سبط اکبر سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین را که روزجوان نام گرفته است گرامیداشت و گفت: مقام ومرتبه علی اکبر جایگاهی است که امام حسین ایشان را شبیه ترین انسانها، به پیامبر توصیف میکند و تنها شخصیتی است از شهدای واقعه کربلا که در زیارت عاشورا با نام از او یاد میشود، علی اکبر الگوی تمام قامتی برای جوانمردی، صداقت و مهربانی است، خصوصیاتی که بیش از هر زمان دیگری جامعه ما به آن نیازمند است و جا دارد فراتر از مراسم عزاداری و مداحیهای هیجانی به کنه و عمق شخصیت ایشان پرداخته شود تا امکان الگو گیری نسل جوان از این سرمایه بزرگ انسانی فراهم آید.
رییس شورا خاطر نشان ساخت: همچنین در آستانه نیمه شعبان، سالروز ولادت بقیه الله الاعظم، حجت بن الحسن علیه السلام قرار داریم و بی مناسبت نیست، نکته ای هم در این باره عرض کنم، موضوع بزرگ ظهور، مساله امروز و دیروز جامعه شیعیان نیست، حتی پیش از ولادت حضرت مهدی مطرح بوده است واز همان زمان نیز جریانات انحرافی و خرافی نظیر تعیین وقت برای ظهور و منتسب کردن وقایع و حوادث و اشخاص به ظهور، متولد شده و همراه اندیشه پیشرو و سازنده مهدویت رشد کرده اند.
وی یکی از این تفکرات انحرافی را پیوند دادن مساله ظهور و مهدویت با خشونت وخونریزی است دانست و افزود: در این موضوع به احادیث و روایاتی سست که در آن از راه افتادن سیل خون، یا کشتارهای بزرگ در زمان ظهور اشاره شده، استناد میشود.
محسنهاشمیدر ادامه یادآور شد: این نوع مطالب که نوعی اسلام هراسی را ایجاد میکند، ریشه در باورهای متحجرانه ای دارد که با حقیقت مهدویت و فلسفه انتظار شکاف عمیقی دارد، اگر قرار بود مهدویت از راه خشونت و کشتار محقق شود، گذشت این زمان طولانی و ظلمهای فراوانی که بر بشریت رفته است چه توجیهی دارد؟ انتظار ظهور تنها سپری کردن ایام و سالها برای رسیدن به تاریخی مقرر در تقویم نیست، بلکه تکامل و رشدی است که بایست در جامعه انسانی رخ دهد تا آمادگی فهم و پذیرش ارزشهای اصیل انسانی را بیابد، بنابراین نزدیکی به ظهور تنها نزدیکی زمانی نیست بلکه نزدیکی معرفتی و عقلانی بشر است.
رییس شورا تاکید کرد: در این نگاه نباید تنها مهدویت را منحصر به اسلام و اقلیت تشیع در جهان اسلام دانست، مهدویت متعلق به تمامیانسانها و برخاسته از فطرت پاک بشر است که ظلم و انحراف و تباهی را برنمیتابد و مشتاق رشد و تعالی و کمال است. هر رشد و تکاملی که در جامعه بشری رخ میدهد، گامیاست به سوی ظهور، بنابراین راه ظهور وحکومت مهدوی از سیل خون و خشونت نمیگذرد، بلکه از رشد عقلانیت وتکامل روح بشر مسیر خود را برمیگزیند و زمانی محقق میشود که تجربه بشری بر بی سرانجام بودن تلاشهای خود در تاریخ گواهی دهد.
وی خاطر نشان ساخت: مهدویت، تجسم و تبلور مردمسالاری و تحقق اراده جمعی جامعه بر پذیرش و عزم بر طی کردن جمعی مسیر تعالی انسان است، پس روشنگری و آگاهی اندوزی انسانها مهمترین نیاز نزدیک شدن به عضر ظهور میباشد، امیدواریم خداوند به ما توفیق آمادگی برای ظهور و درک حضور بقیه الله الاعظم را عنایت کند.
رییس شورای اسلامیشهر تهران با اشاره به نهم اردیبهشت ماه روزشوراها گفت: بیست سال از تاسیس مردم نهاد ترین رکن نظام جمهوری اسلامیمیگذرد، در طول 40 سال سپری شده از انقلاب اسلامی، 20 سال طول کشید که شوراها تشکیل شود و 20 سال طول کشیده است که تثبیت گردیده و امیدواریم 20 سال دیگر طول نکشد که ظرفیت قانونی آن محقق گردد.
وی افزود: هنوز دوسوم از اختیارات قانونی شوراهای اسلامیشهرها، به مدیریت شهری تفویض نشده و برای اعمال نظارت بر عملکرد شهرداریها که بازوی اجرایی شوراها هستند، سیستم کارامدی وجود ندارد. مشارکت بی سابقه وآرای بی نظیر مردم در پنجمین دوره انتخابات شورای شهر، این پیام را دارد که باید نقش شورا را در اداره شهر جدی تر گرفت و اختیارات عملی آن را به جنبههای تشریفاتی غلبه داد، انتظار ما از مجلس شورای اسلامیو دولت جمهوری اسلامیآن است که بیش از گذشته به جایگاه شورای شهر توجه کرده و از آن حمایت کنند، بارسنگینی که امروزه بردوش مدیریت شهری بویژه در تهران گذاشته شده است بدون حمایت ویژه سه قوه و دستگاهها ونهادهای مسئول وذیربط به مقصد نخواهد رسید.
محسنهاشمی در مورد مطالبی است که در اخیرا در فضای مجازی منتشر میشود نیز گفت: این شیوه به بهانه حمایت از فرد یا حزب و گروهی یا مخالفت با فرد یا جریانی، موجب مخدوش شدن وحدت و فضای همدلی در جامعه میگردد، ما باید توجه داشته باشیم که اعتماد عمومی بزرگترین بخش سرمایه اجتماعی و بخصوص لیست امید است و نباید با مطالب تفرقه افکنانه و تخریبی، امید مردم را تبدیل به یاس کنیم، هم اکنون که هفت گزینه شهرداری تهران از سوی اعضا محترم شورا برگزیده شده اند، باید در فضای آرام و به دور از تنش براساس معیارهای کارشناسی انتخاب صورت گیرد و در شرایط فعلی که بین گزینههای مطرح شده اختلاف فاحشی وجود ندارد، دیدگاهها کارشناسان وخبرگان مدیریت شهری میتواند در برگزیدن تدوین برنامه و مجری بهتر شورا را یاری کند.
از این رو از همه اصحاب رسانه و کارشناسان این حوزه میخواهم در فضای تعاملی مثبت با شورا ما را در این بخش کمک کنند.
کد مطلب: 16049