از مجموع ۱۳۰۰ میلیارد ریال تامین مالی صورت گرفته در سال ۹۲، بیش از ۷۵ درصد از طریق بازار پول انجام شده و بازار سرمایه تنها سهم ۲۰ درصدی را از این حجم داشته است.
نقش کمرنگ بازار سرمایه در تامین مالی شرکتها
11 بهمن 1393 ساعت 9:13
از مجموع ۱۳۰۰ میلیارد ریال تامین مالی صورت گرفته در سال ۹۲، بیش از ۷۵ درصد از طریق بازار پول انجام شده و بازار سرمایه تنها سهم ۲۰ درصدی را از این حجم داشته است.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری انلاین،جلسه کارشناسی آسیب شناسی انتشار اوراق بدهی در بازار سرمایه ایران با حضور صاحبنظران این حوزه برگزار شد.
در این نشست که مدیران و کارشناسان ارشد سازمان بورس، شرکت مدیریت دارایی مرکزی، کمیته فقهی، شرکتهای مشاور سرمایه گذاری و شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان حضور داشتند؛ در ابتدا آمار عملکردی نظام تامین مالی در ایران مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس این آمار، در سال 92 در مجموع 1300 میلیارد ریال تامین مالی صورت گرفته و از مجموع این ارقام، بیش از 75 درصد کل تامین مالی صورت گرفته از طریق بازار پول انجام شده است و بازار سرمایه تنها 20 درصد از این حجم را به خود اختصاص داده است.
همچنین از این میزان، سهم بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه های اقتصادی، بیش از 95 درصد از طریق انتشار اوراق بهادار سرمایه ای و افزایش سرمایه بوده و سهم اوراق بدهی کمتر از 5 درصد است.
این گزارش می افزاید: در ادامه این جلسه مسائل و مشکلات موجود مربوط به انتشار اوراق بدهی بررسی شد و مهمترین مشکلات این ابزارها در جهت تامین مالی بنگاه های اقتصادی مورد تحلیل قرار گرفت که بر این اساس، مشکلات مربوط به ضمانت اوراق، تنوع پایین ابزارهای تامین مالی موجود در بازار و مسائل مربوط به نهادهای ناظر اوراق، به عنوان اصلی ترین مشکلات پیش روی انتشار ابزارهای تامین مالی بیان شد.
همچنین از جمله راهکارهای پیشنهادی برای حل مسائل مربوط به رکن ضمانت اوراق در انتشار اوراق بدهی، توثیق سهام به جای رکن ضامن و ضمانت سود اوراق در اوراق اجاره مطرح شد.
در ادامه این جلسه، مشکلات مربوط به تنوع کم ابزارهای مالی نیز مورد بررسی قرار گرفت که در این حوزه هم ابزارهای تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط و همچنین تامین مالی از طریق ابزارهای بورس کالا و انرژی مورد تاکید قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، در پایان نیز مسائل و مشکلات مربوط به نهادهای ناظر در انتشار اوراق مورد بررسی قرار گرفت و مشکلات ناشران اوراق در این زمینه مطرح شد.
کد مطلب: 2167