کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

روایت عضو هیات رئیسه اتاق تهران از دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت

دیدار با نعمت‌زاده امید بخش بود

شرط موفقیت در دوران پساتحریم وفاق داخلی است

13 تير 1394 ساعت 12:54

همزمان با انجام مذاکرات هسته‌ای موجی تازه از گمانه‌زنی در مورد آینده اقتصاد ایران آغاز شده است و فعالان بخش خصوصی اعتقاد دارند، در دوران پساتحریم اقتصاد ایران برای خروج از رکود باید به سمت توجه بیشتر به بخش خصوصی برود.


سید حامد واحدی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران نیز که هفته گذشته در دیدار با محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت حضور داشت با اشاره به لزوم وفاق داخلی در شرایط پساتحریم گفت: «دغدغه تمامی فعالان بخش خصوصی کشور این است که در دوران پساتحریم به سمتی حرکت کنیم که اقتصاد ایران از رکود به صورت قطعی خارج شود. بنابراین آنچه در روزهای آینده برای اقتصاد ایران حاصل می‌شود نه تنها روزهای بدون تحریم که باید روزهای بدون رکود، بیکاری و تورم بالا باشد.»


به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری انلاین و به نقل از سایت خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران،واحدی بیان داشت: «خوشبختانه رویکرد دولت طی دو سال گذشته به شیوه‌ای بوده که بخش خصوصی احساس همراهی کرده است. در حال حاضر هم تمرکز ما روی دو اصل استوار است. اولاً که برای روزهای پساتحریم باید برنامه دقیق و کارشناسی داشته باشیم و دوم اینکه همزمان با رایزنی‌های خارجی و تلاش برای کم شدن بار تحریم‌ها باید فضای کسب‌وکار در داخل کشور را بهبود بخشیم.»

سید حامد واحدی با اشاره به دیدار اعضای هیات رئیسه اتاق تهران با نعمت‌زاده وزیرصنعت، معدن و تجارت گفت: «در این دیدار آقای نعمت زاده نیز برهمین نکته تاکید داشتند که بخش خصوصی و به خصوص اتاق باید برای روزهای پساتحریم ایده داشته باشد. حاصل گفت‌و‌گوی هیات رئیسه اتاق و ایشان نشان می‌داد که دولت آمادگی کامل برای شنیدن نظرات و دیدگاه‌های کارشناسی بخش خصوصی را دارد. برهمین اساس ما هم در اتاق تهران تلاش می‌کنیم که نظرات واقعی بخش خصوصی را به اطلاع دولت برسانیم. برگزاری چنین دیدارهایی با مسولان عالی‌رتبه صنعتی کمک می‌کند تا نگاه بخش خصوصی و دولت در جهت رسیدن به رونق اقتصادی هم راستا شود. خوشبختانه با استقبال خوبی که آقای نمعت‌زاده انجام دادند، می‌توانیم امیدوار باشیم که دیدگاه‌های مشورتی اتاق تهران به عنوان بدنه بخش خصوصی جنبه اجرایی نیز پیدا کند. به هرحال ما در اتاق مسولیت داریم تا موانع کسب و کار را به اطلاع مسولان اجرایی برسانیم و شرایط کار را برای بدنه مولد اقتصادی کشور تسهیل کنیم.»
واحدی با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران در دوران پساتحریم تاکید کرد: «همه ما در بخش خصوصی و حتی مردم عادی به انتظار پایان دوران تحریم های ظلمانه نشسته‌ایم. به هرحال ما طی سال‌های گذشته از سوی غرب به تحریم‌هایی محکوم شدیم که امروز همه کارشناسان منصف بین‌المللی تایید می‌کنند، نگاهی سیاسی برآن حاکم بوده است.»
وی ادامه داد: «در واقع اقتصاد جهانی تحت تاثیر فضای سیاست بین‌المللی تصمیم گرفت، اقتصاد ایران را تحریم کند. درحالی که طی تمامی سال‌های گذشته شعارهایی داده می‌شد که تاکید داشت، فضای اقتصاد نه در ایران و نه در هیچ کجای جهان نباید، آغشته به نگاه سیاسی و سیاست‌زده شود. با این وجود کارنامه تمامی سال‌های گذشته غرب تایید می‌کند، در مورد ایران هم رفتارها سیاسی بود و هم عملکردها سیاست‌زده شد. با این وجود امروز امیدواریم که افق‌های جدیدی پیش روی کشور قرار گیرد. مذاکرات و تلاش‌های صادقانه تیم دیپلماسی خارجی کشورمان برای تعیین تکلیف تحریم‌ها ادامه دارد و ما به عنوان فعالان بخش خصوصی چشم انتظار نشسته‌ایم تا خبرهای خوش و امید بخش از وین به تهران مخابره شود.»

خزانه‌دار اتاق تهران بیان داشت: «با این وجود همچنان هم تاکید داریم که بخشی از مشکلات ما از داخل نشات می‌گیرد. البته با توجه به اینکه اشتیاق قابل‌توجهی در دولت برای رفع این مشکلات دیده می‌شود، ما هم امیدواریم که بزودی همزمان با رفع تحریم‌ها فضای کسب و کار هم توسعه پیدا کند.»

واحدی ادامه داد: «اعتقاد داریم هر آنچه در اقتصاد ایران رخ داده به تحریم‌ها مربوط نبوده است. البته به طور حتم تحریم‌ها نقش کلیدی داشته است ولی به هرحال همه مشکلات را نمی‌توان به تحریم‌ها سنجاق کرد. بخش مهمی از مشکلات اقتصاد ایران طی تمامی سال‌های گذشته به سوءمدیریت‌ها و به قول معروف تحریم‌های داخلی مربوط بود. پیش از این یکی از اقتصاددانان خوش نام کشور گفته بودند:«پیش از توافق خارجی به توافق داخلی نیاز داریم.» تصور می‌کنم این گفته آقای دکتر نیلی، خلاصه نیاز امروز ماست. اقتصاد ایران امروز به توافق داخلی برای رفع سوءمدیریت‌ها و افزایش بهره‌وری نیاز دارد. اقتصاد ایران به دلیل تحریم‌ها تحت فشار بوده ولی بیشتر به جهت مدیریت‌های ناکارآمد گذشته از پای افتاده است. در حال حاضر هم چند سناریو پیش روی نکته اول این است که با رفع تحریم‌ها طی زمانی حدود شش ماه تا یکسال روابط اقتصادی ما با کشورهای دیگر جهان به سمت اصلاح می‌رود. به طور حتم با رفع تحریم‌ها به صورت ناگهانی امکان برقراری دوباره ارتباطات بانکی مهیا نمی‌شود. تمامی بندهای تحریم‌های اقتصادی حتی پس از تصویب شورای امنیت و سازمان ملل برداشته نمی‌شود چرا که در این مرحله مذاکرات اقتصادی کلید می‌خورد. اما همین موضوع که گفته شود، تحریم‌ها به پایان خط رسیده برای کلیت اقتصاد ایران شور و نشاط و امید به همراه دارد. بنابراین در فاز کوتاه‌مدت با افزایش انگیزه‌ها و امید در میان فعالان بخش خصوصی و تداوم مذاکرات اقتصادی می‌توانیم امیدوار به بهبود شرایط باشیم. در ثانی در صورتی که تحریم‌ها رفع شود، کشور نیاز به وفاق برای انجام فعالیت‌های اقتصادی هدفمند دارد. به این معنا که بازهم توافق داخلی برای کاهش سوءمدیریت‌ها به اندازه رفع تحریم‌های بین‌المللی کلیدی است.»
واحدی ادامه داد: بخش خصوصی کشور خود را برای دوران پساتحریم آماده می‌کند. فعالیت هایی که تاکنون انجام شده نیز در جهت حرکت درست در این دوران بوده است.


کد مطلب: 2415

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/2415/دیدار-نعمت-زاده-امید-بخش

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir