تاریخ انتشار :دوشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۸
جالب است ۰
در پنجمین نشست کمیسیون گردشگری اتاق تهران مطرح شد

ابراز تمایل شرکت لوفت‌هانزا برای ساخت فرودگاه در ایران

دستور اصلی پنجمین نشست کمیسیون گردشگری اتاق تهران «بررسی راهکارهای رفع موانع و محدودیت‌های پیش‌روی توسعه صنعت گردشگری» بود و اعضای این کمیسیون در جریان مرور اخبار حوزه گردشگری به محدودیت‌ها و موانع توسعه این صنعت نیز پرداختند.
ابراز تمایل شرکت لوفت‌هانزا برای ساخت فرودگاه در ایران
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری انلاین،در ابتدای جلسه و بعد از مرور اخبار مرتبط با حوزه گردشگری، محسن مهرعلیزاده رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تهران به اهمیت اتفاقاتی که در فاصله بین جلسۀ گذشته و این جلسه در حوزه گردشگری روی داده¬است، اشاره کرد و گفت: «باتوجه به اینکه اتفاقات مذکور از جنس موارد اساسی بوده است و نیاز به بررسی سریع و برنامه¬ریزی دارند و نوعاً برطرف¬کننده موانع پیش¬روی صنعت گردشگری خواهند بود لذا این سرفصل¬ها را در این جلسه مرور و بررسی می-کنیم تا برنامه¬ریزی¬های مربوطه هم انجام پذیرد.

محسن مهرعلیزاده با اشاره به اینکه اکنون زمان برنامه ریزی برنامه ششم توسعه کشور است و نباید این موقعیت را از دست بدهیم گفت: «پرداختن به احکام برنامه ششم و ارائه پیشنهادات لازم براساس واقعیت¬های موجود و نیازهای متوسط بخش گردشگری و تاکید و اصرار برآنها از ضرورت هاست.»

در ادامۀ این نشست، مهدی جهانگیری با اشاره به اینکه روز پنجم مهرماه به عنوان روز جهانی گردشگری نامگذاری شده است، گفت: «همه ساله، به مناسبت این روز دولت و فعالان صنعت گردشگری نشستی را برگزار می‌کنند و اتاق می‌تواند در این نشست حضور فعالانه‌ای داشته باشد.» عضو هیات رئیسه اتاق تهران در بخش دیگری از سخنانش، به این نکته اشاره کرد: «یکی از دغدغه‌ها در حوزه گردشگری، موضوع بهره‌برداری است. متاسفانه ارائه خدمات در مراکز اقامتی به دلیل ضعف جدی در آموزش، از استانداردها فاصله دارد و در این مراکز رضایتمندی مشتریان مطرح نیست.»

مهدی جهانگیری همچنین از مزایای حضور برندهای معتبر گردشگری در ایران دفاع کرد و گفت: «ضرورت دارد، نشست‌هایی را با حضور نمایندگان برندهای بین‌المللی برگزار کنیم؛ چرا که همکاری با این برندها می‌تواند برای صنعت گردشگری مفید باشد.» این عضو کمیسیون گردشگری سپس به مفاد ابلاغیه برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: «در این ابلاغیه آمده است که در سال پایانی برنامه، تعداد گردشگران ورودی به کشور باید 5 برابر شود. چنانچه تعداد گردشگران خارجی که از ایران بازدید می‌کنند را 5 میلیون نفر در نظر بگیریم، این رقم باید تا 5 سال آینده به 25 میلیون برسد که این رقم با زیرساخت‌های موجود متناسب نیست.»

پس از آن علی نعمتی، مشاور ارشد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در این نشست حضور یافته بود، در مورد آمار گردشگران ورودی و ملیت آنان توضیحاتی ارائه داد و گفت: «در سال گذشته، حدود یک میلیون و500 هزار نفر از عراق، حدود یک میلیون نفر از آذربایجان، حدود490 هزار نفر از افغانستان و300 هزار نفر از ترکمنستان وارد ایران شده‌اند. هم‌چنین از کشورهای ترکیه و عربستان نیز گردشگرانی به ایران ورود کرده‌اند.» او همچنین با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی گردشگری در مهرماه گفت: «سازمان گردشگری به منظور ترویج فرهنگ سفر به مناسبت روز جهانی گردشگری، در اوایل مرداد ماه فراخوانی برای ارسال فیلم، عکس و خاطره‌نویسی اعلام کرده که مدت ارسال این آثار تا 15 شهریور ماه است.»
نعمتی با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه گفت: «اکنون فرصت مغتنمی است که می‌توانیم احکام خوبی را برای گردشگری تنظیم کنیم.» نعمتی خواستار مشارکت اتاق در تدوین احکام برنامه ششم در حوزه گردشگری شد.

کارگروهی برای شناسایی فرصت‌ها و تهدیدها
در ادامه، محمود نجفی عرب، دیگر عضو کمیسیون گردشگری اتاق تهران، از تمایل شرکت لوفت‌هانزا برای سرمایه‌گذاری در ایران خبر داد وگفت: «مسئولان شرکت لوفت‌هانزا در گفت‌وگو با آقای ناصر ریاحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران ابراز تمایل کرده‌اند که در ایران سرمایه‌گذاری کنند و فرودگاه اختصاص بسازند. هدف آنان برای ایجاد این فرودگاه، برقراری ارتباط هوایی بین غرب و شرق است.» او در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از اینکه اطلاعات دقیقی از فرصت‌ها و تهدید‌ها در حوزه گردشگری وجود ندارد، پیشنهاد کرد که کارگروهی در اتاق تشکیل شود و فرصت‌ها و تهدیدات حوزه گردشگری را احصا کند. اطلاعاتی نظیر فرصت‌های شغلی و هزینه ایجاد اشتغال در صنعت گردشگری.»


محسن مهرعلیزاده نیز سرمایه‌گذاری شرکت‌هایی چون لوفت‌هانزا در ایران را فرصت مغتنمی برشمرد و گفت: «اینکه اشاره می¬شود دستگاه¬های اجرائی ذیربط دولتی تمایلی به جذب سرمایه در زمینه ساخت فرودگاه نشان نخواهند داد، مطلب قطعی نیست. به هرحال این قبیل سرمایه-گذاری¬ها برای توسعه زیرساخت گردشگری لازم و ضروری است و دولت اصولاً باید استقبال کند. با این همه دستگاه اجرائی مربوطه چه اجازه ورود بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در این قبیل بخش‌های زیرساختی را بدهند و چه در برابر این حرکت مقاومت کنند، کشور باید در نهایت این راه را برود و لذا ما باید بررسی های لازم را انجام دهیم، مذاکرات ضروری را صورت دهیم و پیشنهاد را به صورت یک بسته به دولت و سایر مراجع ذیریط ارائه دهیم.»

محمد امیرزاده، دیگر عضو این کمیسیون نیز گفت: «اتصال به صنعت گردشگری جهانی و ارتقا سطح آموزش در حوزه گردشگری، منطبق با استانداردهای بین‌المللی به رونق این صنعت در ایران منجر می‌شود.» هم‌چنین سیده فاطمه مقیمی از برگزاری پنجمین همایش بازاریابی اینترنتی و صنعت گردشگری دیجیتال در تهران، مشهد، تبریز و بندرعباس خبر داد. در ادامه این نشست، یعقوب امین‌زاده، کارشناس کمیسیون گردشگری، گفت: «اتاق تهران و کمیسیون گردشگری باید در پی ایجاد پارادایمی جدید در حوزه گردشگری باشد.» به گفته او، این پارادایم باید در جهت توسعه گردشگری، تثبیت صلح پایدار و ارائه چهره‌ای نوع‌دوست از ایرانی‌ها حرکت کند.

علیرضا خائف نیز پیشنهاد کرد که سمیناری برگزار شود و از صاحبان برندهای معتبر و بین‌المللی هتلداری برای حضور در این سمینار دعوت شود تا در زمینه آموزش و هتلداری با فعالان این صنعت در ایران همکاری کنند. او البته این را هم گفت که هنوز بستر ورود برندها به ایران مهیا نیست.

در ادامه این نشست، نجفی عرب پیشنهاد دیگری مطرح کرد و گفت: «در جلسات آتی کمیسیون از نهادهای اثرگذار در حوزه گردشگری نظیر سازمان تبلیغات، ائمه جمعه و حتی نهادهای نظامی که کنترل مبادی ورودی کشور را در اختیار دارند نیز دعوت کنیم و از آنها بخواهیم در روند توسعه گردشگری مشارکت کنند.» نعمتی هم با استقبال از پیشنهاد نجفی عرب گفت: «کسانی که تریبون دارند می‌توانند در ابعاد مثبت یا منفی درروند توسعه صنعت گردشگری اختلال‌هایی موثر باشند.»
در پایان این نشست کمیسیون، پس از بحث و بررسی این موضوعات، مقرر شد کارگروهی متشکل از آقایان محمود نجفی عرب، محمد امیرزاده، یعقوب امین‌زاده و همچنین تعداد 5نفر از فعالان صنعت گردشگری در حوزه‌های مختلف، فرصت‌ها و تهدیدهای صنعت گردشگری در ایران را شناسایی کنند. همچنین مقرر شد در آستانه پنجم مهرماه، روز جهانی گردشگری، نشستی یک روزه برای تبیین الزامات دستیابی به اهداف مندرج در سیاست‌های ابلاغی برنامه ششم توسعه برگزار شود که مسئولیت پیگیری و اجرای این نشست را آقای خائف بعهده گرفتند. در عین حال، اعضا توافق کردند که کمیسیون گردشگری اتاق تهران در برگزاری نمایشگاه گردشگری تهران که قرار است در بهمن ماه امسال توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شود، مشارکت فعال داشته باشد.

درخصوص مذاکره طرف ایرانی با شرکت لوفت هانزا نیز مقرر شد موارد پیگیری و گزارش پیشرفت کار توسط محمود نجفی عرب به جلسه بعدی کمیسیون گردشگری اتاق تهران ارائه شود.

https://sarmayegozarionline.ir/vdcj.xe8fuqexosfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پیش بینی شما از قیمت دلار تا پایان سال جاری
بالای 50 هزار تومان
زیر 40 هزار تومان
آخرین عناوین