کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هر آنچه باید در مورد ICC بدانید

اتاق بازرگانی بین المللی و کمیته ایرانی آن چه خدماتی به بخش‌خصوصی می‌دهد؟

28 شهريور 1394 ساعت 11:15

این اتاق در زمینه رقابت در اقتصاد پیشنهادات خود را به سازمان‌های قانون گذار و کشورها ارائه می دهد.


اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) که از سال 1919 تاسیس شده است تنها نماینده بخش خصوصی در جهان محسوب می شود.

کشورهای عضو ICC از جمله ایران کمیته های ICC فعال دارند تا به گسترش خدمات اتاق بازرگانی بین المللی در کشور خود بپردازند. این نقش در ایران از سوی کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی با توجه به شرایط جدید اقتصاد ایران به طور پررنگی دنبال می شود.

اتاق بازرگانی بین المللی نقش منحصر بفردی در زمینه تسریع و تسهیل مراودات تجاری در سطح بین‌المللی، از طریق تلاش در استانداردسازی سیاست‌ها و مقررات از جمله اینکوترمز و مقررات بانکداری بین‌المللی مانند اعتبارات اسنادی، ضمانت‌نامه‌ها و ...، همچنین اداره بزرگترین مرکز داوری تجاری بین‌المللی ایفا کرده است.

این اتاق در زمینه رقابت در اقتصاد پیشنهادات خود را به سازمان‌های قانون گذار و کشورها ارائه می دهد. ICC نقش مهمی در ایجاد ارتباط بین بازرگانان و کارآفرینان صنعتی و معدنی در سراسر جهان دارد و زمینه ارتباط گسترده‌تر تشکل‌های کارفرمایی در جهان را فراهم می‌آورد.

Icc همچنین در ایجاد ارتباط بین بازرگانان و کارآفرینان صنعتی و معدنی در سراسر جهان بسیار موثر است و زمینه ارتباط تشکل‌های کارفرمایی جهان را فراهم می کند. این اتاق که ارتباط گسترده‌ای با اتاق‌های بازرگانی جهان دارد، روابط سازنده ای با سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد، سازمان تجارت جهانی (WTO) و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) به وجود آورده است.

ICC از طریق تشکیل کمیته‌های ملی، فعالیت خود را در بیش از ۹۰ کشور جهان گسترش داده که در کشورما، کمیته ایرانیICC عهده‌دار این مسئولیت است. در کشورهایی که کمیته ملی وجود ندارد، سازمان‌ها یا شرکت‌هایی مثل اتاق‌های بازرگانی یا انجمن‌های کسب و کار می‌توانند مستقیما به عضویت درآیند. در حال حاضر، اعضای۳۴ کشور به طور مستقیم عضو ICC هستند. شبکه جهانی ICC به 6 میلیون شرکت، اتاق بازرگانی و انجمن کسب و کار در بیش از 130 کشور جهان افزایش یافته است. ICC از طریق شبکه کمیته‌های ملی با دولت‌های محلی ارتباط برقرار می‌کند.

هیئت عالی راهبریICC  یک شورای جهانی است که از نمایندگان کمیته‌های ملی تشکیل شده است که اعضای هیئت رئیسهICC  را برای مدت۲سال تعیین می‌کند و بالاترین رکن ICC در تصویب فعالیت‌های آن است. دبیرخانه بین‌المللیICC  که در پاریس مستقر است برنامه‌های کاری را تأیید و پس از تصویب شورای جهانی به مورد اجرا می‌گذارد. این دبیرخانه توسط دبیرکل و زیر نظر هیئت رئیسه اداره می‌شود. انتخاب دبیرکل با پیشنهاد هیئت رئیسه و از سوی شورای جهانی صورت می‌پذیرد.

کمیته ایرانی چه فعالیت هایی دارد؟

کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی در سال ۱۳۴۲ تأسیس و پس از انقلاب با چند سال وقفه روبرو شد، در سال ۱۳۶۴ بنا به توصیه دولت و تلاش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران،‌ دوره جدید فعالیت خود را آغاز کرد.

کمیته ایرانی ICC در راستای توسعه اقتصادی، گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری در کشور در زمینه‌های زیر فعالیت می‌کند:

- تسهیل مبادلات و فعالیت‌های تجاری و اقتصادی بین‌المللی بر اساس اصول اقتصاد بازار و از طریق تدوین مقررات و عرف‌های تجاری، ارائه سیاست‌ها و راه‌حل‌های بازرگانی و کمک به حل اختلافات از طریق داوری و سایر روش‌های حل اختلاف.

- ایجاد هماهنگی در روابط اقتصادی بین‌المللی در کلیه بخش‌های اقتصادی از جمله صنعت، معدن، تجارت، خدمات و سرمایه‌گذاری.

- مشارکت با کمیته‌های ملی کشورهای عضو ICC برای نیل به رشد و توسعه اقتصادی و دستیابی به صلح و برقراری روابط منصفانه بر پایه احترام و منافع متقابل بین طرفین معامله از طریق توسعه و تقویت همکاری در کسب و کار و جلب مشارکت سازمان‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌نمایند.

- حضور مستمر و مؤثر در جلسات شورای جهانی (Council) و مدیران دائمی (Permanent Heads) در ICC به منظور ایجاد هماهنگی در فعالیت‌های ICC با کمیته‌های ملی کشورهای عضو و برقراری روابط متقابل با آنان، به خصوص کمیته‌های ملی واقع در محدوده جغرافیایی مرتبط.

- ایجاد تسهیلات جهت حضور مؤثر اعضا در کلیه فعالیت‌های ICC در نقاط مختلف جهان به خصوص کمیسیون‌های تخصصی آن برای انتقال دیدگاه‌های جامعه کسب و کار ایرانی و انتقال اطلاعات و تجربیات ICC و نیز کمیته‌های ملی سایر کشورها به کمیته ایرانی ICC و اعضای آن.

- تلاش مستمر برای تبادل اطلاعات بین دبیرخانه کمیته ایرانی ICC با دبیرخانه مرکزی ICC در پاریس، بین کمیته ایرانی ICC و کمیته‌های ملی کشورهای مورد توجه و هدف جامعه کسب و کار ایران به خصوص کمیته‌های ملی در مناطق جغرافیایی مرتبط و همچنین بین دبیرخانه کمیته ایرانی ICC و اعضای آن جهت کمک به توسعه و ترویج فعالیت‌های اقتصادی بین‌المللی کشور.

- ترجمه و انتشار کتب ICC و کتب و اسناد مرتبط و ترویج آنان.

- تشریح، آموزش و ترویج بکارگیری مقررات ICC و فرم‌های قراردادی مورد تأیید ICC در مبادلات بین‌المللی کشور و نیز ترویج داوری و سایر روش‌های حل اختلافات و دعاوی تجاری.

- تعریف پروژه‌های مشترک آموزشی، کاربردی و تحقیقاتی با کمیته‌های ملی کشورهای عضو به خصوص کمیته‌های ملی واقع در محدوده جغرافیایی مرتبط.

- هماهنگی و همکاری و تبادل نظر با اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران.


کد مطلب: 2505

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/2505/اتاق-بازرگانی-بین-المللی-کمیته-ایرانی-خدماتی-بخش-خصوصی-می-دهد

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir