کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارش اوپک از وضعیت نفت ایران پس از تحریم‌ها

تولید نفت ایران به بالاترین میزان از سال ۲۰۱۳ تاکنون رسید

29 شهريور 1394 ساعت 14:20

طبق گزارش سازمان کشورهای صادرکننده نفت، بخش زیادی از نفت ایران به بازارهای جهانی بازمی‌گردد


اوپک در گزارش اخیر خود به وضعیت بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی پرداخت.

در این گزارش آمده است: انتظار می رود که قسمت زیادی از نفت ایران به بازارهای جهانی بازگردد اما حسن روحانی رئیس جمهور ایران اذعان داشته است که مراقب اقتصاد وابسته به نفت ایران است.

بنا به گزارش سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک)٬ تولید نفت خام ایران در ماه اوت به 2.86 میلیون بشکه در روز رسیده که از سال 2013 تا به حال٬ بالاترین مقدار بوده است. توافق هسته ای ایران و 1+5 در نهایت باعث افزایش ورود نفت خام ایران به بازار می شود.

روحانی گفته است که تحریم های موجود٬ صادرات نفت خام را به 1 میلیون بشکه در روز محدود کرده است که نوعی توهین به "افتخار و غرور ملی" به حساب می آید. صادرات نفت خام تنها محدود به تعداد انگشت شماری از کشورها بود. با این حال٬ رئیس جمهور گفت که اقتصاد کشور بیش از حد وابسته به نفت است.

او گفت: "اقتصاد ایران تک محصولی است٬ مشکلی که هنوز به طور کامل حل نشده است." 

روحانی گفت حدود یک سوم از بودجه ملی متکی به درآمد تولید نفت است. اگرچه بودجه برای سال جاری ایران که از 21 مارس آغاز شده تا به امروز برای کشور کمترین وابستگی به درآمدهای نفتی را داشته است.

تحریم های موجود بر صادرات نفتی ایران و دیگر بخش های اقتصادی منجر به رشد منفی 5.8 درصدی اقتصاد در سال 2012 و 2013 شده است. در سال مالی 2013 و 2014 ٬ بانک جهانی تخمین زد که اقتصاد ایران با نرخ رشد اقتصادی سالانه 1.7 درصد، کوچک می شود.

بانک مرکزی ایران در ماه مارس اعلام کرد لغو تحریم ها به معنی افزایش 2 درصدی در رشد اقتصادی است٬ اما تا سه ماهه اول سال 2016 محتمل نیست.

روحانی دولت قبل از خود را برای هدایت اشتباه اقتصاد سرزنش کرد. بانک مرکزی اعلام کرد که تورم٬ زمانی که روحانی در ماه ژوئن سال 2013 انتخاب شد٬ از نرخ ماهانه 45.1 درصد به 15.5 درصد رسید و دولت به دنبال هدف ایجاد تورم تک رقمی تا ماه مارس 2017 است.

ترجمه: آیدا هماوندی


کد مطلب: 2512

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/2512/تولید-نفت-ایران-بالاترین-میزان-سال-۲۰۱۳-تاکنون-رسید

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir