رئیس انجمن مهندسی معدن ایران گفت: مشارکت سرمایه گذاران کشورهای پیشرفته صنعتی در پروژه های معدنی ایران می تواند بخش قابل توجهی از بازار صادرات محصول تولیدی را تضمین کند.
رئیس انجمن مهندسی معدن ایران خبر داد:
برگزاری سومین همایش فرصتهای سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی
15 مهر 1393 ساعت 10:51
رئیس انجمن مهندسی معدن ایران گفت: مشارکت سرمایه گذاران کشورهای پیشرفته صنعتی در پروژه های معدنی ایران می تواند بخش قابل توجهی از بازار صادرات محصول تولیدی را تضمین کند.
به گزارش سرمایه گذاری آنلاین و به نقل از ایرنا علی اصغر خدایاری، اظهار داشت: صنعت معدنکاری از جمله صنایعی است که راه اندازی و توسعه آنها نیازمند انجام سرمایه گذاری های بسیار بزرگی است.
وی افزود: سرمایه گذاری های خارجی می تواند در تأمین این نیاز نقش تعیین کننده ای ایفا کند، ضمن آنکه جلب رضایت سرمایه گذاران خارجی برای حضور در صنعت معدنکاری می تواند به موازات ورود سرمایه ی خارجی، مسیر ورود فن آوری های جدید و روزآمد را نیز هموار سازد.
رئیس انجمن مهندسی معدن ایران تصریح کرد: بدون تردید ثبات و امنیت کشور، شفافیت قوانین، قابل پیش بینی بودن رفتار نهادهای دولتی و حکومتی برای سرمایه گذاران، سهولت نقل و انتقال پول، مواد و نیروی کار، مشوق ها و تضمین های قانونی از جمله عوامل بسیار مهم در بسترسازی برای ورود و توسعه سرمایه های خارجی محسوب می شود.
به اعتقاد این متخصص بخش معدن، دولت و دیگر نهادهای حکومتی مانند قوای قضاییه و مقننه در تأمین این عوامل نقش بسیار مهم و در عین حال انحصاری دارند.
وی با بیان آنکه قانون نسبتاً مناسب برای تشویق سرمایه گذاری های خارجی در کشور وجود دارد، گفت: عواملی نظیر بدبینی های افراطی نسبت به سرمایه گذاران خارجی به خصوص غربی، پیچیدگی مسیرهای اجرای قوانین، تعدد مراکز تصمیم گیری و دخالت عوامل و نهادهای غیرمرتبط در موضوع سرمایه گذاری خارجی از عوامل موثر در گسترش سرمایه گذاری در بخش معدن هستند.
خدایاری افزود: ارایه شدن تصویر نامناسب و غیرواقعی از ایران در خارج از کشور و ناکامی نهادهای ذیربط در جذب اعتماد سرمایه گذاران، دخالت برخی کشورهای ذینفوذ در مخدوش کردن رابطه با کشورهای پیشرفته و شرایط خاص مرتبط با تحریم مانع گسترش شایسته سرمایه گذاری در کشور شده است.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو، افتخار به ذخایر غنی معدنی کشور که منابع خدادادی است را به عنوان یکی از آفات جامعه ارزیابی کرد و گفت: بالیدن به داشته هایی که خودمان در تولید آن نقشی نداشته ایم، نمی تواند موثر باشد.
خدایاری تاکید کرد: مادامیکه ذخایر خدادادی در جهت توسعه و پیشرفت کشور و رفاه و آسایش مردم مورد بهره برداری قرار نگرفته، افتخاری ندارد، بلکه موجب سرشکستگی است.
وی اضافه کرد: ذخایر معدنی کشور، هدایای الهی به مردم این سرزمین و شکر این نعمت ها بهره برداری بهینه از آنها است و سهم ما در تحقیق و توسعه و تولید دانش معدنکاری جهانی باید متناسب با سهم ذخایر زیرزمینی باشد.
به گفته خدایاری، تناسبی بین میزان تحقیق و توسعه افراد با میزان ذخایر کشور وجود ندارد، گفت: نارسایی ها و کمبودهای موجود در یافته های پژوهشی بومی و تجاری سازی نتایج این پژوهش ها، ناکامی ها در بومی سازی یافته های پژوهشی دیگر کشورها سبب شده که سهم محصولات معدنی تولید شده در ایران در بازار جهانی از نظر کمی و کیفی، متناسب با ذخایر زیرزمینی کشور نباشد.
وی در ارتباط با برپایی پنجمین کنفرانس مهندسی معدن که همزمان با سومین همایش فرصتهای سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی و نمایشگاه مربوط به آن که در مصلی امام خمینی (ره) تهران برپا می شود، گفت: مقالات علمی اساتید و دانشجویان دوره های تکمیلی در این نشست ارایه می شود و امسال قرار است دو سخنرانی از خارج به شیوه ویدئو کنفرانس، در کنار 63 مقاله شفاهی ارایه شود.
به گفته خدایاری، کنفرانس های علمی یکی از ابزارهای متداول تبادل یافته های پژوهشی و تبادل تجربیات و اطلاعات بین بخش های مرتبط با حوزه های مختلف است.
وی با بیان اینکه انجمن مهندسی معدن ایران به عنوان یک تشکل علمی فعال در حوزه معدنکاری است که مأموریت اصلی آن ترویج یافته های نوین علمی- پژوهشی- فن آورانه در جامعه معدنکاری محسوب می شود، گفت: طی سالهای فعالیت این انجمن، برگزاری کنفرانس یادشده، ابزاری شناخته شده و کارآمد برای دستیابی به اهداف مربوطه بوده است.
وی خاطرنشان ساخت: این تشکل علمی به عنوان یک تشکیلات واسط و تسهیل گر، تلاش کرده از طریق برگزاری کنفرانس ها رابطه بین پژوهشگران عرضه کننده دانش و بنگاه ها و مؤسسه های متقاضی دانش کاربردی را تسهیل کند.
خدایاری، مهمترین دستاورد کنفرانس های پیشین این تشکل را فراهم سازی فرصت ارایه یافته های پژوهشی توسط اساتید دانشگاه، بخش های تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری ذکر کرد.
وی افزود: معرفی این یافته ها در سطح ملی و کمک به افزایش سهم کشور در تولید دانش معدنکاری در سطح جهان از راهبردهای برگزاری کنفرانسهای پیشین بود و دستاورد عمده این نشست ها نیز شکار موضوعات خاص موردنیاز توسط بنگاه ها از میان مقالات ارایه شده و توسعه آن ها برای حل مشکلات و گسترش کسب وکار بنگاه ها است.
همچنین برقراری ارتباط بین پژوهشگران و مدیران صنعتی در محیط کنفرانس و تداوم این ارتباط برای همکاری درازمدت بین آنها از دیگر نتایج این کنفرانسها محسوب می شود، هرچند که تقویم و اندازه گیری این دستاوردها در سمت عرضه ساده تر و راحت تر، ولی در سمت تقاضا پیچیده تر و مشکل تر است.
قرار است سومین همایش فرصتهای سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی و نمایشگاه مربوطه همراه با پنجمین کنفرانس معدن همزمان از 22 تا 24 مهرماه جاری در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شود.
کد مطلب: 35