به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،در بازار دیروز معاملهگران از دو سمت بازار شاهد فشار فروش بودند. سقوط پیاپی قیمت جهانی نفت، افت قیمت در بازار فلزات و فضای تشکیل شده ناشی از تحریمها، سهام وابسته در بورس تهران را با عرضههای شدیدی همراه کرد. بهطوریکه در این راستا اکثر نمادهای گروه پتروشیمی، پالایشی و فلزات اساسی تحت فشار عرضه قرار گرفتند. در همین حال گروه بانکی نیز با عرضههای سنگینتری مواجه شد. در حالی انتشار خبرهایی در مورد ادغام بانک سرمایه در بانک ملت این نماد را به صف فروش کشاند که با تکذیب این خبر در چند مرحله تلاشهای زیادی برای جمع آوری صفهای فروش صورت گرفت. بر این اساس روز گذشته نمادهای بانکهای ملت، تجارت و صادرات به ترتیب شاهد معامله 500میلیون،1/ 1میلیارد و 258میلیون سهم بودند که در نوع خود کم نظیر بود. به این ترتیب در شرایط مزبور شاخص کل بورس با افت قیمت نمادهایی نظیر بانک ملت، هلدینگ نفت و گاز تامین و پتروشیمیهای پارس و خارک و همچنین فولاد مبارکه و پالایشگاه اصفهان تن به کاهش داد. بهطوریکه در پایان معاملات شاخص کل با افت 869واحدی به رقم 184هزار و 231واحد رسید. اما در معاملات دیروز شاخص کل هم وزن افزایش 49 واحدی را تجربه کرد و عدد 28 هزار و 495 واحد را به نمایش گذاشت که نشان از تفاوت جریان حرکتی اکثریت بازار با نمادهای بزرگ داشت.
بازار دیروز شاهد ادامه خبرها در مورد عرضه اولیه سنگ آهن گوهر زمین و پتروشیمی نوری بود. انتظار میرود با توجه به برگزاری جلسه معارفه «کگهر»، این عرضه به زودی به اطلاع بازار برسد.در گروه بانکی نیز معاون مدیرعامل در امور مالی بانک ملت شایعه تکراری ادغام بانک سرمایه را قویا تکذیب کرد و در مورد نرخ تسعیر ارز که باید از سوی بانک مرکزی اعلام شود، توضیح داد؛ محمدتقی صمدی در مورد تکرار شایعه ادغام بانک سرمایه در بانک ملت به بورس پرس گفت: این شایعه دو سال پیش هم از سوی برخی مطرح شده بود. بنابراین چنین شایعهای هیچ پایه و اساسی ندارد و به شدت تکذیب میشود.
وی با اعلام اینکه شرایط «وبملت» مناسب و مثبت است، در مورد نرخ تسعیر ارز که باید از سوی بانک مرکزی اعلام شود توضیح داد: پیگیریهای این موضوع همچنان ادامه دارد و انتظار میرود تا قبل از پایان سال مشخص و نهایی شود تا صورت مالی منتهی به اسفند 97 بانک ملت با شفافیت حداکثری آماده و برای مجمع سالانه آماده شود.
در گروه برقی، کابلسازی ایران برنامه افزایش سرمایه 1238 درصدی از محل تجدید ارزیابی داراییها را اعلام کرده است. بر این اساس، «بایکا» در نظر دارد بنا به پیشنهاد هیات مدیره سرمایه فعلی را به 5/ 50میلیارد تومان برساند. این تامین مالی در صورت موافقت سازمان بورس برای خروج از شمول ماده 141 قانون تجارت اعمال خواهد شد. در این گروه موتوژن نیز در مجمع خود به هر سهم 700ریال سود داد. در گروه فلزی شرکت ذوب آهن زمان برگزاری دو مجمع عادی بهطور فوقالعاده و فوق العاده برای افزایش سرمایه 85 درصدی از محل تجدید ارزیابی داراییها را اعلام کرد. «ذوب» ابتدا ساعت 11 پنج شنبه اول آذر اقدام به برگزاری مجمع عادی بهطور فوقالعاده به منظور تایید کارشناسان منتخب هیات تعیین کارشناسان رسمی استان اصفهان جهت رعایت تبصره ماده 6 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 149 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1394 میکند. سپس در ساعت 11:30 در مورد افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها و تبدیل سرمایه اسمی از 31/ 3 به 15/ 6 هزار میلیارد تومان تصمیمگیری میشود.
در گروه فلزی همچنین فولاد خوزستان از پیشنهاد هیاتمدیره به مجمع عمومی فوقالعاده درخصوص افزایش سرمایه خبر داد. براساس اعلام این افزایش سرمایه از مبلغ 4/ 1 هزار میلیارد تومان به مبلغ 1/ 2 هزار میلیارد تومان (معادل 45 درصد) از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و سود انباشته به منظور بازیافت مخارج سرمایهای شرکت صورت خواهد گرفت.
در گروه خودرویی سعید مدنی مشاور مدیرعامل سایپا درباره اینکه قیمت خودرو چقدر باید باشد که خودروسازی از حالت زیاندهی خارج شود، صحبتهایی ارائه کرد. وی واگذاری تصمیمگیری در رابطه با قیمتها به سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده را منطقیترین راه معرفی کرد.بهطوریکه سازمان حمایت قاعدتا باید مابهالتفاوت نرخ ارز (که تأثیر آن روی خودروهای حتی با میزان بالای ساخت داخل هم دیده خواهد شد) را محاسبه و در قیمتهای جدید اعمال کند. وی افزود: اگر قیمت خودروی تولیدشده در کارخانه تفاوت معنیدار با بازار داشته باشد، سرمایههای سرگردان به سمت بازار خودرو جلب میشوند. برای مقابله با هجوم سرمایههای سرگردان و ایجاد تقاضای کاذب، باید خودروسازان محصول را به قیمت روز به مشتریان تحویل دهند، بنابراین اگر سوداگرانی در بازار قیمتها را بالا ببرند، بهدلیل اینکه محصول تحویلی به آنها با قیمت روز نرخگذاری میشود، از ثبتنام برای خودرو صرفنظر خواهند کرد. برای جلوگیری از تخلف کارخانهها و کاهشندادن تولید با هدف افزایش قیمتها، دولت باید کنترلهای لازم را انجام دهد.
در گروه پالایشی سومین واحد تقطیر پالایشگاه نفت اصفهان با ظرفیت 120 هزار بشکه در روز آماده بهرهبرداری شد. معاون مهندسی و توسعه «شپنا» با بیان اینکه با راهاندازی واحد تقطیر سه، پالایشگاه بهصورت بهینه فعالیت خواهد کرد، اظهار کرد: 36هزار بشکه به محصولات سوخت سبک شرکت که ارزش افزوده بیشتری دارد، اضافه خواهد شد. در گروه حملونقل، توریل اعلام کرده است که شرکت تجهیزات ناوگان ریلی البرز نیرو را واگذار کرده و 780 میلیارد ریال از این محل سود کرده است. گویا از محل این فروش، خرید 51 درصد سهام شرکت راهوار نیرو آریا را داشته است.
در مجموع بازار دیروز بازاری منفی بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به یک هزار و 95میلیارد تومان و در فرابورس به 357میلیارد تومان رسید.