کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آینده تاریک صنعت با ممنوعیت صادرات

2 دی 1397 ساعت 11:00

باتوجه تحریم هایی که در این چندماه آغاز شده است صادرات محصولات ایرانی به دیگر کشورها به سختی صورت می گیرد حتی برخی از کشورهایی که از تحریم ها معاف هستند هم از ایران کمتر خرید می کنند.


به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،باتوجه تحریم هایی که در این چندماه آغاز شده است صادرات محصولات ایرانی به دیگر کشورها به سختی صورت می گیرد حتی برخی از کشورهایی که از تحریم ها معاف هستند هم از ایران کمتر خرید می کنند.

این امر بسیاری از کارخانه های کشور را به تعطیلی کشانده است، درحال حاضر نیز صنعت کاشی که رو به رونق بود درحال حاضر با مشکل روبرو شده است.
بازرگان‌ها به دنبال بازارهای جدید صادراتی باشند
مدیر اجرایی انجمن تولید کنندگان کاشی و سرامیک گفت: با توجه به حجم سرمایه گذاری و تولید در کشور تنها راه نجات این صنعت، صادرات است زیرا در شرایط رونق ساخت و ساز در داخل نیز ما باز هم مازاد تولید داریم.
بهنام عزیز زاده مدیر اجرایی انجمن تولید کنندگان کاشی و سرامیک در خصوص صادرات این محصول گفت: با اعمال تحریم های بین المللی و محدودیت در نقل و انتقالات بانکی صادرات کاشی و سرامیک با مشکل زیادی مواجه شد ضمن اینکه مصوبات ارزی و تعدد آنها در هشت ماه اخیر عملا باعث شده که دیگر صادرات این صنعت در سال‌های اخیر به بدترین وضعیت خود برسد.
وی ادامه داد: پیمان‌سپاری ارزی در حال حاضر اصلی‌ترین مشکل فعالان این حوزه است.
مدیر اجرایی انجمن تولید کنندگان کاشی و سرامیک اظهار داشت: هشت درصد صادرات ما به عراق و افغانستان بود در حالی که مبنای محاسبه ما ریال بوده و هیچ وقت قیمت دلاری حتی نمی‌دادیم اما این اجبار و دادن تعهد ارزی آن هم زمانی که هیچ ارزی دریافت نمی‌کنیم باعث شده که صادرکنندگان و تولید کنندگان ترجیح بدهند که فعلا از حضور در این بازارها خودداری کنند از طرفی دیگر رکود حاکم در ساخت و ساز فروش داخلی را به شدت کاهش داده است.
عزیززاده تصریح کرد: ما با وزارتخانه‌ها و مجلس مکاتبات فراوانی داشتیم که اگر در این حوزه کاری صورت نگیرد ما بازار عراق و افغانستان را از دست خواهیم داد. متاسفانه این‌قدر این تصمیم گیری‌ها زمان برد که ما دیگر بازاری که تا سال گذشته در این دو کشور داشتیم را امروز از دست داده‌ایم.
وی ادامه داد:  بیش از 4 هزار میلیارد دلار در این صنعت سرمایه گذاری شده اما تعلل در تصمیم گیری و بروکراسی اداری خیلی راحت به ما ضربه زد.
عزیززاده خاطرنشان کرد: اکنون بیشتر کارخانه‌های کاشی و سرامیک با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند امروز چشم امید این صنعت فقط به صادرات است این درحالی است که ما نه دیپلماسی اقتصادی قوی داریم و نه حمایت‌های لازم از سوی دولت صورت می‌گیرد فقط به ظاهر در بخش‌های مختلف شعار می‌دهند که از صادرات حمایت می‌کنیم اما عملا هیچ اتفاقی صورت نمی‌گیرد به طور مثال اکنون چند سال است که مشوق‌های صادراتی را پرداخت نکرده‌اند و صادرات ما در مهر و آبان نزدیک به صفر شده است.
وی تصریح کرد: اگر مشکلات پیمان سپاری ارزی حل شود، بحث رقابت منفی صادرات به وجود می‌آید وقتی دولت از صادرات حمایت نکند و رایزنان بازرگانی ما بازارهای جدیدی برای ما پیدا نکنند همه برای حضور در عراق و افغانستان تلاش می‌کنند.
مدیر اجرایی انجمن تولید کنندگان کاشی و سرامیک گفت: در سال 91 قیمت هر متر کاشی 4.5 دلار بود اما امسال به 2 دلار 30 سنت رسیده است در واقع همان بلایی که بر صنعت سیمان آمد سر تولید کاشی هم دارد می‌آید. متاسفانه در این صنعت آینده‌نگری صورت نگرفته و به هر کسی که درخواست احداث کارخانه داشت اجازه احداث دادند. همین وضعیت سبب شده 300 تا 400 هزار نفری که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند در خطر بیکاری قرار بگیرند.
وی در پایان گفت: با توجه به حجم سرمایه گذاری و تولید در کشور تنها راه نجات این صنعت، صادرات است زیرا در شرایط رونق ساخت و ساز در داخل نیز ما باز هم مازاد تولید داریم.
آینده تاریک صنعت با ممنوعیت صادرات
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: ممنوعیت صادرات راه کاری غیر منطقی و غیر عقلانی برای کاهش قیمت‌ها است که در کوتاه مدت و دراز مدت آسیب‌های فراوانی به تولید داخل و صنعت کشور وارد می‌کند.
رضا انصاری در خصوص ممنوعیت صادرات کاشی و سرامیک توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: مسیری را که  دولت در خصوص ممنوعیت صادرات در پیش گرفته است مسیر درستی نیست و در شرایط اقتصادی جدیدی که در آن قرار گرفته ایم بحث افزایش توان صادرات باید یکی از دغدغه‌های دولت باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط ارزی جدید کشور علی‌رغم تمامی مشکلات فرصت افزایش توان صادراتی در مقابل ما قرار گرفته است، گفت: اگر قصد داشته باشیم به هر بهانه‌ای از صادرات محصولات جلوگیری کنیم بزرگترین ضربه را به توان تولید داخلی وارد می‌کنیم.
نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه  یافتن و تصاحب کردن بازارهای صادراتی امری زمان‌بر و انرژی بر برای تولید کننده است، ادامه داد: اگر با سیاست‌گذاری غلط از صادرات محصولات تولید داخل جلوگیری کنیم و باعث شویم تا شرکت تولید کننده داخل بازار هدف خود را از دست بدهد به دست آوردن همان بازار کار بسیار شخت و یا امکان ناپذیری است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه دولت مردان باید از اینگونه اقدامات دست بردارند و اگر واقعا هدف آنها جلوگیری از افزایش قیمت محصولات در داخل کشور است باید سازوکارهای دیگری را دنبال و جست‌وجو کنند، خاطرنشان کرد: ممنوعیت صادرات راه کاری غیر منطقی و غیر عقلانی برای کاهش قیمت‌ها است که در کوتاه مدت و دراز مدت آسیب‌های فراوانی به تولید داخل و صنعت کشور وارد می‌کند.


کد مطلب: 40776

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/40776/آینده-تاریک-صنعت-ممنوعیت-صادرات

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir