رییس مجلس با اشاره به مطرح بودن موضوع اصلاح نظام بانکی در شورای هماهنگی سران قوا اظهار داشت که یکی از موضوعات این مسئله، افزایش سرمایه بانکهاست.
رییس مجلس خبر داد:
افزایش سرمایه بانکها در دستور کار شورای سران قوا
3 بهمن 1397 ساعت 14:29
رییس مجلس با اشاره به مطرح بودن موضوع اصلاح نظام بانکی در شورای هماهنگی سران قوا اظهار داشت که یکی از موضوعات این مسئله، افزایش سرمایه بانکهاست.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، علی لاریجانی امروز (چهارشنبه، سوم بهمن ماه) با حضور در نشست کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 ضمن تشکر از اعضای کمیسیون، مسئولان سازمان برنامه و بودجه، دولت و مرکز پژوهش ها، درباره بررسی سرمایه بانک ها در شورایعالی هماهنگی سران قوا گفت: بیشتر بانک ها به سمت اموری می روند که تسهیلات آنها رودتر بازگردد اما برخی بانک ها مانند بانک صنعت و معدن که به صنعت توجه خاصی دارند، سرمایه شان کم است.
وی از وجود پیشنهاداتی برای افزایش سرمایه بانک ها به منظور افزایش سرمایه گذاری در حوزه صنعت خبر داد. رییس مجلس با اشاره به تئوری محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مشهد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اصلاح نظام بانکی تصریح کرد: در صورتی که این تئوری محقق می شد، در شرایط کنونی می توانست به کشور کمک کند ولی در حال حاضر تبدیل به قانون نشده است؛ در شورای هماهنگی سران قوا نیز اصلاح نظام بانکی مطرح است که یکی از موضوعات آن حل مساله سرمایه بانک ها است.
لاریجانی پیشنهاد کرد: بسته پیشنهادی کارخانه داران برای بهبود شرایط موثر است چرا که می تواند به بخش صنعت کمک کند. رییس دستگاه قانونگذاری کشور با بیان اینکه اشتغال یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری است، گفت: بسته ای را تهیه کنید تا بعد از تلاش شما برای تدوین بودجه مشخص شود این قانون چه جهتی دارد و به چه بخش هایی بیشتر توجه کرده است.
وی گفت: امسال شرایط سختی از نظر بودجه داریم لذا تنظیم آن زمان زیادی از شما می برد، شما با دقت نظر شرایط کشور را لحاظ می کنید و برای حل مسائل تلاش دارید. رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از رئیس و اعضای کمیسیون تلفیق که در مصاحبه ها و بحث هایی که با مردم داشتند مخصوصا آقای مفتح که سخنگوی کمیسیون هستند به دلیل انعکاس پیام های آرامش بخش به جامعه تشکر می کنم.
صادرات 1.5 میلیون بشکه نفت کار عاقلانه ای است
لاریجانی ضمن تحسین برخی اقدامات کمیسیون تلفیق بودجه، اظهار داشت: در زمینه سقف صادرات نفت که آن را یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز لحاظ کردید، به نظر بنده کار عاقلانه ای است.
وی گفت: آمریکا در نظر داشت میزان صادرات نفت ما را به صفر برساند اما موفق نشد و شکست خورد و به هرحال نفت ما به فروش می رسد. رییس مجلس با بیان اینکه با همسایگان ارتباط اقتصادی خوبی داریم، افزود: حتی زمانی که تحریم نبود قیمت نفت تلاطم پیدا می کرد این اشکال از بودجه متکی ما به نفت است. به خاطر دارید زمانی کل بودجه ما از درآمد نفتی 7 میلیارد دلار بود و با همان سختی کشور را اداره می کردیم.
رییس دستگاه قانونگذاری کشور با بیان اینکه همه مسائل مربوط به تحریم ها نیست، عنوان کرد: به دست خودمان نباید شرایط را تفسیر کنیم، از این رو تصمیم شما برای صادرات یک و نیم میلیون بشکه نفت را عاقلانه و درست می دانم.
لاریجانی با اشاره به نکاتی که مقام معظم رهبری درباره بودجه سال 98 داشتند، اظهار داشت: در شورای هماهنگی سران قوا نیز در مورد این نکات بحث کردیم، براساس تاکیدات ایشان بودجه باید براساس شرایط تحریمی باشد، دوستان در سازمان برنامه و بودجه تلاش کردند تا حدودی این نکته لحاظ شود، در همه بخش ها این اتفاق نیفتاد اما سقف بودجه را کاهش دادند.
وی ادامه داد: نکته مهم مقام معظم رهبری اصلاح ساختار بودجه، عدم وابستگی به نفت، افزایش اشتغال و رشد اقتصادی بدون نفت است. بخشی از این نکات در بودجه سازمان برنامه برای سال 98 تنظیم شد و مابقی در سال آینده صورت می گیرد.
رییس مجلس تاکید کرد: برخی از مسائل در حوزه ساختار بودجه را شما ضمن بررسی بودجه می توانید اصلاح کنید تا بودجه متناسب با نیازهای کشور باشد، استنادات رهبری در این زمینه وجود دارد بنده هم به برخی نکات اشاره می کنم.
تشویق صادرکنندگان لحاظ شود
لاریجانی ادامه داد: یک مساله درباره صادرات است که کمیسیون تلفیق مصوبه ای درباره صادرات داشته است و آن این بود که ارز صادرات باید به کشور برگردد و اگر این اتفاق نیفتاد درصدی برای تنبیه لحاظ شد اما به نظر بنده تشویق نیز لازم است.
وی افزود: امسال در حوزه ارز تلاطم ایجاد شد، ضمن ایجاد مشکلات حُسنی نیز برای صادرات داشت چرا که زمینه برای صادرات را فراهم کرده بود، می توانیم از این مزیت استفاده کنیم و با در نظر گرفتن تشویق صادرات در بودجه سال آینده این حوزه را رونق دهیم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: البته سال گذشته این نکته در بودجه لحاظ شده بود اما ظاهرا در مسیر اجرا درست پیش نرفت، بنابراین انتظار می رود علاوه بر تنبیه برای تشویق نیز نکاتی در نظر گرفته شود.
رونق اشتغال در گرو مسکن
رییس مجلس با بیان اینکه نکته مهم دیگر اشتغالزایی است، گفت: ارزیابی ها نشان داده است که حوزه مسکن می تواند سرعت بیشتری به اشتغال بدهد بنابراین اگر حرکت درستی در مسکن ایجاد شود بخش های زیادی از صنایع کشور رونق پیدا می کنند.
لاریجانی توضیح داد: به طور مثال اگر در بافت فرسوده بتوانیم کاری انجام دهیم به رونق مسکن و اشتغال منجر می شود، بنیاد مسکن در گذشته طرح هایی را به صورت پایلوت در منطقه آقای تاجگردون انجام داده است، بنده از نزدیک دیده ام آن ها خوب عمل کرده بودند. رییس قوه مقننه گفت: اگر بنیاد مسکن بتواند این کار را برای کل کشور پیشنهاد دهد، می تواند در سرعت بخشی به بخش مسکن اثرگذار باشد.
رفع حلقه مفقوده تولید راه نجات از وابستگی به خارج است
لاریجانی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش ها عنوان کرد: در این گزارش زنجیره های مختلف تولید به روشنی مشخص شده و میزان وابستگی تولید به خارج بیان شده است، در اکثر موارد تولید وابستگی هایی وجود دارد که وقتی به آن دقت می کنیم مشخص می شود حلقه های مفقوده ای وجود دارد که اگر روی آن سرمایه گذاری کنیم وابستگی به خارج حل می شود.
وی گفت: به طور مثال در خودروسازی چند قلم جنس اگر مورد توجه قرار گیرد وابستگی خودروهای پر تیراژ حل می شود. رییس قوه مقننه کشور با اشاره به رونق فناوری در کشور، گفت: شرکت هایی که سورنا ستاری در حوزه فناوری رونق دادند به نظر مجموعه های خوبی هستند که می توانند روی حلقه های مفقوده در تولید متمرکز شوند و برای صنعت راه حل ارائه کنند.
وی ادامه داد: به این بخش می توان کمک کرد و تسهیلات داد اما شنیده ام بودجه معاونت فناوری را خیلی کاهش داده اند در شرایط فعلی این کار به مصلحت نیست، اگر می خواهید به آن ها جهت دهید خوب است اما کوشش کنید حمایتمان از بخش های فناوری و جوانان کم نشود و به آن ها جهت دهید تا بروی حلقه های مفقوده تولید کار کنند.
وزیر اقتصاد متولی پرداخت بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی شود
لاریجانی با اشاره به صندوقهای بازنشستگی عنوان کرد: هم در مرکز پژوهشها و هم در دولت تحرکات خوبی در این زمینه انجام شد. مرحوم تقی نوربخش رییس سابق سازمان تامین اجتماعی سال گذشته بستهای را آماده کرده بود تا بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی برطرف شود هر چند که در میزان بدهی اختلاف نظر وجود دارد ولی در اصل بدهی که رقم درشتی است شکی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در سایر صندوقها وضع متفاوتتر است، گفت: سال گذشته از طریق امتیازها، شرکتها و زمینهها شرایط برای پرداخت بدهی لحاظ شده بود، خواهش میکنم به این موضوع اهتمام داشته باشید چرا که اگر در شرایط فعلی فکری برای بدهیها نکنیم اصلاح آن در سالهای بعد سختتر میشود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سهم زیادی از بودجه کشور صرف همین امور میشود، بیان داشت: به نظر میرسد امسال دولت درست عمل نکرد در حالی که میتوانست بخشی از بدهیها به صندوقها را بدهد، به نظر می رسد چون متولی نداشت دولت در این زمینه خوب کار نکرد.
لاریجانی توصیه کرد: یک تبصره در این زمینه لحاظ کنید تا از شرکتها امتیازها و امکانات مختلف، بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی پرداخت شود و متولی آن را وزیر اقتصاد بگذارید چرا که بسیاری از شرکتها زیرمجموعه او است. با این کار میتوانید بدهی صندوقها را پرداخت و در صورت عدم اجرا وزیر را بازخواست کرد.
وی در بخش دیگر به اهمیت توسعه خطوط ریلی اشاره کرد و عنوان کرد: اگر راهآهن شرق به غرب و شمال به جنوب در بخشهایی کامل شود میتوان به سرمایههای زیادی از طریق ترانزیت دست پیدا کنیم، سال گذشته اجازهای دریافت شد تا از صندوق توسعه ملی در صورت استفاده از فاینانس 15 درصد سرمایهگذاری پرداخت شود.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امسال نیز تلاش میکنیم این کار صورت گیرد، شما جای پای آن را در بودجه بگذارید تا دوستان در راه آهن بتوانند آن را انجام دهند اما به نظر می رسد کار مهمی در زمینه توسعه خطوط ریلی انجام نشده است چرا که گزارش عمیقی در این زمینه دریافت نکرده ایم.
70 درصد کارهای دولت الکترونیک در دستگاههای مختلف نهایی شد
لاریجانی با اشاره به اهمیت دولت الکترونیک بیان داشت: بسیاری از مفاسد که در کشور وجود دارد و گاهاً شاهد هستیم کسی برای سرمایهگذاری دو سال سرگردان است با دولت الکترونیک برطرف میشود، بنده بازدید از وزارت ارتباطات داشتهام، زیرساختها فراهم شده، در هر دستگاه در قوه مجریه بیش از 70 درصد کارها انجام شده است و تنها باید این موارد به هم مرتبط شوند.
وی گفت: شما الزام کنید دولت در سال آینده، دولت الکترونیک را عملیاتی کند، این کار بسیار برای مردم گشایش دارد و از سوی دیگر هزینهای ندارد. از معاونت استخدامی سوال کنید چه چیزهایی لازم دارند تا در لایحه بودجه در نظر بگیرید، این کار میتواند در مبارزه با فساد و شفافیت اثرگذار باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: مقام معظم رهبری به موضوع دیگری که تاکید داشتند شبکه ملی اطلاعات بود، در شورای عالی فضای مجازی مفصل در این زمینه بحث شد. میتوانید از دبیر شورای عالی مجازی بخواهید توضیحاتی در این باره ارائه کنند، این شبکه میتواند بسیاری از نگرانی هایی که در فضای مجازی وجود دارد را برطرف کند. اینکه تنها در رسانهها دغدغه گفته شود اما راهحل ارائه نشود درست نیست.
لاریجانی با تشکر از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه در زمینه ورود به بودجه شرکتهای دولتی عنوان کرد: بودجه شرکتهای دولتی در سالهای گذشته به درستی بررسی نمیشد ورود کمیسیون تلفیق به آن شروع خوب و مفیدی است.
درآمد مدیران شرکتهای دولتی در سایت ثبت شود
وی با اشاره به ماده (29) قانون برنامه ششم توسعه اظهار داشت: یک کار آرامشبخش که پرهزینه نیست، ثبت دریافت حقوق مدیران بر روی سایت است، باید مجموعه شرکتهای دولتی نیز جزو آن قرار گیرد، این قانون در برنامه ششم توسعه آمده است. دولت کارها را شروع کرده اما کامل نشده است، شما الزام کنید تا کامل شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اصلاح بودجه بخش فرهنگی گفت: حوزه دینی و بخشهای دیگر نیاز به اصلاح دارند، کمیسیون فرهنگی در این زمینه نیز گزارشی داشته، بودجه فرهنگستانها رقمی ندارد، کاهش بودجه آنها کار درستی نیست، آنها کارهای عمیق و درازمدتی را دنبال میکنند. شاید درست نیست بخشهایی از لحاظ بودجه ستم ببینند.
کد مطلب: 42320