به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، خلیل ارجمندی، مدیرعامل گروه مالی سامان، ضمن بیان مطلب فوق گفت: یکی از مهمترین راه های افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی بخش مولد اقتصاد انتشار اوراقی مانند صکوک، مرابحه، منفعت و همین طور تسهیل فرآیند افزایش سرمایه ناشران بورسی است.
وی با بیان اینکه این دو اقدام می تواند نقش بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه ها را افزایش دهد و زیر ساخت های بازار سرمایه نیز از توسعه لازم برخوردار است، گفت: به رغم ظرفیت های بورس حجم کمی از اقتصاد کشور به این بازار اختصاص دارد و باید در فکر ورود بنگاه های بزرگ به بازار سرمایه باشیم.
مدیرعامل گروه مالی سامان با تاکید بر اینکه باید بیش از گذشته به سیاست های اصل 44 توجه شود افزود: ما نیاز داریم برای افزایش عمق بازار سرمایه نهادهای اقتصادی عمومی، شرکت های وابسته به شستا و بنگاه های دولتی را به سرعت وارد بورس کنیم تا حجم بازار افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به سیاست های دولت و اظهارات روسای قوا به ویژه رییس جمهور در خصوص اهمیت بازار سرمایه در تامین مالی بخش مولد اقتصاد و همچنین ضرورت هدایت نقدینگی به این بازار، گفت: با ورود شرکت های اقتصادی عمومی و دولتی به بازار سرمایه سهام بیشتری در بورس عرضه و بازیگران بیشتری وارد بازار خواهند شد.
مدیرعامل گروه مالی سامان ادامه داد: البته به نظر می رسد در این مسیر 2 مشکل جدی وجود دارد. یکی مسئله نرخ و جریان های نقدی است که نمی توانیم آن را درست تعریف و تعبیر کنیم و دیگری شفافیت و تخصصی بودن بازار سرمایه است.
وی ادامه داد: شرکت ها با مدیریت سنتی به ارایه گزارش های مالی مستمر عادت ندارند و در برخی موارد احساس می کنند به دلیل شفافیتی که باید داشته باشند، در بازار سرمایه با مشکل مواجه می شوند. یک شرکت در بورس حتی کوچک، باید تمامی قوانین را رعایت کند. برخی دیگر نیز تصور می کنند دسترسی به منابع مالی در بازار پول راحت تر از بازار سرمایه است. این نگاه وجود دارد که انتشار اوراق یا افزایش سرمایه در بورس به زمان طولانی نیاز دارد. این موارد نتیجه یک نگاه غلط است که امیدوارم این روند تغییر کند.
غلامرضا خلیل ارجمندی، با بیان اینکه نگاه سنتی عامل بهره برداری از منابع شبکه بانکی به جای بازار سرمایه است، افزود: این نگاهی اشتباه است که اگر شرکتی وارد بازار سرمایه شد، با مشکل مواجه می شود و در این بازار قوانین دست و پاگیری وجود دارد. در اصلاح این نگاه و شیفت تامین مالی بلند مدت شرکت ها از نظام بانکی به بازار سرمایه باید فرهنگ سازی گسترده انجام شود. البته در سه سال اخیر اقدامات زیادی برای توسعه بازار سرمایه انجام شده و امروز سهم بورس در اقتصاد کشور بیشتر از سال های گذشته است، اما همچنان برای آنکه بازار سرمایه نقش پررنگ تری در زمینه تامین مالی برعهده بگیرد به فرهنگ سازی و اصلاح برخی رویه ها و قوانین نیاز داریم.