به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،هر ساله بازار در ماه مبارک رمضان رونق بیشتری پیدا میکند و معمولاً در این بازه زمانی تقاضا برای محصولات مختلف افزایش مییابد و در این راستا دولت همیشه مصوباتی برای چگونگی توزیع و قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم برای ماه مبارک رمضان ابلاغ میکند تا جلوی گرانی و گرانفروشی احتمالی را بگیرد.
برنج هندی کیلویی 7,400 تومان / روغن 10 درصد ارزانتر از نرخ مصوب
مسعود بصیری - مدیرکل دفتر برنامهریزی، تأمین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی - در این رابطه به ایسنا گفت: در جلسه سی و دوم کارگروه تنظیم بازار کمیتهای تشکیل شد و درباره چگونگی تنظیم بازار کالاهای اساسی و دیگر کالاها همچون خرما و زولبیا و بامیه تصمیماتی اتخاذ و این مصوبات به همه استانها ابلاغ شد. به عنوان مثال در ردیف کالاهای اساسی 30 هزار تن برنج 1123 هندی برای توزیع استانی مصوب شده که قیمت مصرفکننده آن کیلویی 7,400 تومان بوده و در بستهبندیهای 10 کیلوگرمی توزیع خواهد شد. همچنین برای شکر نیز 120 هزار تن برای مصارف صنف و صنعت و 20 هزار تن برای مصارف خانوار در نظر گرفتهایم که به صورت فلهای و با قیمت کیلویی 3,400 تومان برای مصرفکنندگان در بخشهای مختلف عرضه خواهد شد.
وی افزود: برای روغن نباتی نیز به گونهای مصوب شده که 10 هزار تن با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برای صنف و صنعت و 20 هزار تن برای مصارف خانوار که 10 درصد پایینتر از نرخ مصوب خواهد بود، در نظر گرفتهایم که به عنوان مثال یک حلب 16 کیلوگرمی برای مصارف صنف و صنعت 105 هزار تومان اعلام شده است.
مرغ کیلویی 11 هزار و 500 تومان / گوشت منجمد 31 هزار و 500 تومان
مدیرکل دفتر برنامهریزی، تأمین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی درباره مصوبات ستاد تنظیم بازار برای تنظیم بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز نیز اظهار کرد: در زمینه گوشت مرغ 15 هزار تن به صورت گرم و به قیمت کیلویی 11 هزار و 500 تومان و 5000 تن گوشت مرغ منجمد به قیمت 10 هزار و 500 تومان در نظر گرفته شده است که در استانها توزیع خواهد شد و این قیمتها، قیمت مصرفکننده است. همچنین برای گوشت قرمز 5000 تن پیشبینی کردهایم که قیمت یک کیلوگرم گوشت مخلوط منجمد را 31 هزار و 500 تومان در نظر گرفتهایم.
بصیری ادامه داد: در زمینه خرما نیز با توجه به اینکه در فصل تولید قرار نداریم و این محصول هم اکنون در اختیار تولیدکنندگان نیست و در سردخانهها وجود دارد با صاحبان کالا در استانهای خرماخیز جلساتی برگزار کردهایم و مقرر شده در سازمان میادین میوه و ترهبار تهران و برخی استانها غرفههای رایگانی در اختیار آنها قرار گیرد تا خرما را با قیمت 15 درصد پایینتر از نرخ میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران عرضه کنند.
وی تأکید کرد: مصوبات اخیر ستاد تنظیم بازار قابل تغییر است و اگر هر استانی به کالاهای اساسی و دیگر کالاها نیاز بیشتری داشته باشد میزان عرضه؛ قابل ترمیم و اصلاح است. بنابراین هیچ مشکلی بابت تأمین کالاهای مورد نیاز در ماه رمضان نداریم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، تأمین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی همچنین در خصوص تنظیم بازار محصولات مختلف در ماه رمضان گفت: گرچه وظیفه نظارت بر بازار بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نیست اما نه تنها هم اکنون هیچ مشکلی بابت تأمین کالاهای مختلف نداریم بلکه دستگاههای نظارتی همچون سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، سازمان تعزیرات حکومتی و… نظارتهای خود را تشدید کردند و قطعاً در ماه رمضان با گرانی و گرانفروشی برخورد خواهد شد و اگر مردم شاهد گرانفروشی بودند باید آن را به این دستگاههای نظارتی اطلاع رسانی کنند و امیدواریم با توجه به تأمین کامل کالاهای مورد نیاز ماه رمضان مردم دغدغه تأمین نداشته باشند و بتوانند با قیمت مناسب نیاز خود را تهیه کنند.