طبق اعلام مرکز آمار، در فصل بهار امسال نرخ تورم ۳۷.۶ درصد و تورم خوراکیها ۵۶.۴ درصد بوده است که در میان خوراکیها سیبزمینی با ۹۰.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت و تخممرغ با منفی ۱۸.۲ درصد بیشترین کاهش قیمت را داشتهاند.
تورم در بهار امسال ۳۷.۶ درصد؛
خوراکیها ۵۶ درصد تورم داشتند
30 مهر 1398 ساعت 14:27
طبق اعلام مرکز آمار، در فصل بهار امسال نرخ تورم ۳۷.۶ درصد و تورم خوراکیها ۵۶.۴ درصد بوده است که در میان خوراکیها سیبزمینی با ۹۰.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت و تخممرغ با منفی ۱۸.۲ درصد بیشترین کاهش قیمت را داشتهاند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،براساس اطلاعات منتشر شده در گزارش فصلی اقتصاد ایران توسط مرکز آمار در فصل بهار 1398 شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی کل کشور (بر مبنای سال 1395) رقم 173.1 را نشان میدهد؛ به طوری که درصد تغییرات 12 ماه منتهی به خرداد 1398 نسبت به 12 ماه مشابه قبل برای این شاخص 37.6 درصد بوده است.
همچنین در این فصل نرخ تورم برای خانوارهای شهری 36.9 درصد و برای خانوارهای روستایی 41 درصد بوده است. نرخ تورم گروههای «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» به ترتیب 56.4 و 30.1 درصد بوده است.
در فصل بهار امسال درصد تغییرات شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی مربوط به دهک دهم به میزان 40.2 درصد بوده است. همچنین شاخص نرخ تورم گروه «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» برای این دهک 56 درصد و نرخ تورم «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» 36.3 درصد ثبت شده است.
کمترین میزان تغییرات شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی هم مربوط به دهک اول با 37.1 درصد بوده و همچنین شاخص نرخ تورم گروه «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» برای این دهک 52.2 درصد و نرخ تورم «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» 25.2 درصد برآورد شده است.
شاخص کل قیمت تولیدکننده (بر مبنای سال 1390) رقم 471.4 را نشان میدهد؛ به طوریکه درصـد تغییرات 12 ماه منتهی به خرداد 1398 نسبت به دوازده ماه مشابه قبل برای این شاخص 58.6 درصد بوده است. در این فصل گروه اصلی صنعت با 77.2 درصد بالاترین نرخ تورم را داشته است.
شاخص کل قیمت کالاهای صادراتی برحسب ریالی رقم 441.4 و دلاری رقم 140.2 را نشان میدهد؛ به طوریکه درصـد تغییرات 12 ماه منتهی به خرداد 1398 نسبت به 12 ماه مشابه قبل بر حسب ریالی 78.4 و دلاری 19.3 درصد بوده است. نرخ تورم ریالی و دلاری کالاهای وارداتی نیز به ترتیب 149.7 و 25.1 درصد بوده است.
بررسی درصد تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کل کشور نسبت به دوره قبل نیز بیانگر آن است که در بهار سال جاری سیب زمینی با 90.6 درصد بیشترین افزایش قیمت و تخم مرغ با منفی 18.2 درصد بیشترین کاهش قیمت را داشتهاند.
کد مطلب: 56085