رییس کنفدراسیون صادرات با اشاره به دستورالعمل معاون اول رییس جمهور برای رفع تعهد ارزی تاکید کرد:آن دسته از صادرکنندگان سال ۱۳۹۷ که تا سیام دی رفع تعهد ارزی نکرده باشند، به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
رییس کنفدراسیون صادرات مطرح کرد:
معرفی به دستگاه قضایی در انتظار صادرکنندگان رفع تعهد نکرده سال ۹۷
22 دی 1398 ساعت 10:53
رییس کنفدراسیون صادرات با اشاره به دستورالعمل معاون اول رییس جمهور برای رفع تعهد ارزی تاکید کرد:آن دسته از صادرکنندگان سال ۱۳۹۷ که تا سیام دی رفع تعهد ارزی نکرده باشند، به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،محمد لاهوتی درباره مهلت صادرکنندگان سال 1397 برای رفع تعهد ارزی تا پایان دی ماه گفت: بانک مرکزی از تاریخ بیست و دوم فروردین 1397 به عنوان متولی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور بوده و تاکنون نیز تعامل خوبی با صادرکنندگان برای بازگشت ارز داشته است.
وی افزود: صادرکنندگان در طول این مدت تمام تلاش خود را کردهاند تا با بازگشت منابع ارزی به کشور منابع مورد نیاز برای واردات کشور را تامین کنند. با این حال صادرکنندگانی نیز وجود دارند که با وجود فعالیت در این مدت، اقدامی برای رفع تعهد ارزی خود نکردهاند.
رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران با اشاره به مصوبه شورای گفتگو درباره فرجه زمانی به صادرکنندگان سال 1397در خصوص رفع تعهد ارزی تصریح کرد: بار دیگر با نگاه و سیاست تعاملی و «برای آخرین بار» به صادرکنندگان سال 1397 فرجه داده شده که ارز حاصل از صادرات خود را با استفاده از چهار روش بانک مرکزی به چرخه اقتصادی بازگردانند.
رییس کنفدراسیون صادرات توضیح داد که هر صادرکننده باید 70 درصد از ارزش صادرات خود را رفع تعهد ارزی کند و 10 درصد دیگر را نیز به چرخه اقتصادی کشور وارد کند تا ستاد مالیات بر ارزش افزوده، معافیت مالیاتی آن سال را برای وی لحاظ کند.
لاهوتی درباره اینکه بعد از سررسید شدن مهلت رفع تعهد ارزی با متخلفان چگونه برخورد خواهد شد، تاکید کرد: اگر بعد از دی ماه صادرکنندهای همچنان دارای بدهی بوده و رفع تعهد نکرده باشد، جدای از اینکه معافیت مالیاتی برای وی اعمال نشده و مالیات بر ارزش افزوده بنگاهش برگشت داده نمیشود بلکه طبق دستورالعمل معاون اول رییس جمهوری که مصوبه سران قوا بوده، به عنوان فردی که ارز از کشور خارج کرده به دستگاه قضایی معرفی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون به جز تعداد اندکی از شرکتها، سایر صادرکنندگان رفع تعهد ارزی خود را برای عملکرد سال گذشته انجام دادهاند و بعد از مهلت تعیین شده، شامل دستورالعمل معاون اول رییس جمهور خواهند بود.
رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران تصریح کرد: با این حال باید توجه داشته باشیم که هر اندازه بانک مرکزی بیشتر تعامل کرده و فرجه بیشتری برای رفع تعهد ارزی بدهد، به طور عملی استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان دیرتر اتفاق میافتد. این بدان معناست که درباره موضوع رفع تعهد ارزی، به نفع صادرکننده است و از طرف دیگر بازگشت مالیات بر ارزش افزوده او دیرتر اتفاق خواهد افتاد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: بانک مرکزی اطلاعات صادرکنندگان رفع تعهد ارزی کرده را به صورت تجمیعی برای سازمان امور مالیاتی ارسال میکند و سازمان امور مالیاتی نیز میگوید اگر رقمی را برای برههای که حسابرسی کرده به ماه بعد موکول شود، رقم تغییر کرده و قادر به کاهش آن نیست و لذا در حال حاضر موضوع استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان متوقف شده است.
لاهوتی اظهار داشت: با وجود حمایت بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی، موضوع استرداد مالیات بر ارزش افزوده معضلی جدی ایجاد کرده است. باید توجه داشته باشیم که موضوع الان درباره آخرین مهلت بازگشت ارز حاصل از صادرات سال 1397 است، در حالی که بسیاری از صادرکنندگان در سال جاری صادرات داشته و حتی رفع تعهد ارزی آن را نیز انجام دادهاند ولی موفق به دریافت مالیات بر ارزش افزوده آن نشدهاند.
وی اعلام کرد: تاکنون چندین جلسه در بانک مرکزی با حضور نمایندگان سازمان امور مالیاتی و اتاق بازرگانی برگزار شده و در حال پیدا کردن راه حلی برای برون رفت از این موضوع هستیم. به هر حال تا زمانی که این مشکل تعیین تکلیف نشود، مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان در سازمان امور مالیاتی بلوکه شده خواهد بود.
کد مطلب: 61156