نتایج برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد در صورتی که نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی از ارز ۴۲۰۰ تومانی به نرخ سامانه نیما تغییر یابد، درآمد دولت ۳۵ هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
مرکز پژوهشهای مجلس مطرح کرد؛
افزایش ۳۵هزار میلیارد تومانی درآمد دولت با تغییر مبنای حقوق ورودی
2 بهمن 1398 ساعت 11:01
نتایج برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد در صورتی که نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی از ارز ۴۲۰۰ تومانی به نرخ سامانه نیما تغییر یابد، درآمد دولت ۳۵ هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی در خصوص اصلاح نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی با اعلام این مطلب نوشته است: در لایحه بودجه سال 1399، با مفروش گرفتن نرخ ارز 4200 تومان به عنوان مبنای اخذ حقوق ورودی، رقم درآمد مالیاتی دولت از این محل 20 هزار میلیارد تومان لحاظ شده است.
با این حال نتایج برآوردهای این مرکز نشان میدهد در صورتی که نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی به نرخ ارز نیما (به طور متوسط 11هزار توماتن) تغییر یابد، درآمد دولت از محل حقوق ورودی نزدیک به 35هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر در نظر گرفتن ارز 4200 تومانی برای محاسبه حقوق ورودی، علاوه بر کاهش درآمد دولت، نرخ موثر حقوق ورودی را نیز کاهش میدهد و در نتیجه نرخ حمایت موثر از کالای داخلی برابر کالای وارداتی نیز به طور عملی کاهش میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: انتظار میرود این افزایش نرخ ارز حقوق ورودی منجر به افزایش قیمت برخی کالاها و در نتیجه بروز آثار محدود تورمی و رکودی شود که دولت میتواند با کاهش نرخ تعرفه کالاهای مورد دغدغه این آثار را کاهش دهد. نتایج برآوردها نشان میدهد در صورتی که نرخ تعرفه ورودی به نصف کاهش یابد، درآمد دولت حدود 16 هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاد داده است که نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی به نرخ ارز نیمایی تغییر یابد. هرچند دولت میتواند مبنای محاسبه حقوق ورودی را براساس نرخ ارز تخصیص داده شده به گروههای کالایی (نیمایی یا ترجیحی) تعیین کند، با وجود این پیشنهاد میشود برای تمامی کالاها اعم از کالاهای اساسی یا سایر کالاها، مبنای محاسبه حقوق ورودی به نرخ نیما تغییر یابد و نگرانیهای تورمی و رکودی ناشی از این افزایش، با تعدیل نرخ تعرفه کالاها مرتفع شود. در این راستا پیشنهاد میشود کمیسیون ماده (1) وزارت صمت با مدنظر قراردادن اولویتهای تولیدی و سهم کالاهای وارداتی از کل تقاضای کشور نسبت به اصلاح تعرفهها اقدام کند.
کد مطلب: 61368