کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عربستان، بدهکاری بزرگ در آینده ای نزدیک

31 فروردين 1399 ساعت 12:40

عربستان سعودی برای آنکه وام‌دهندگان خود را به ادامه وام‌دهی به این کشور متقاعد کند، هزینه های زیادی را متحمل شده است و اخیرا به خرید شرکت‌های نفتی، کشتی‌ها و تیم فوتبال پرداخته است.


به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، در ماه گذشته صندوق ثروت ملی عربستان مبالغی را برای خرید ۲.۸ درصد سهام شرکت کشتی‌سازی کارنیوال، حدود ۸۰ درصد باشگاه فوتبال نیوکاسل یونایتد و هلدینگ‌های رویال داچ شل، توتال اس‌ای، انی‌اس‌پی‌ای و اکوئینور ای‌اس‌ای هزینه کرد.

به نظر می رسد معقول‌ترین خرید این فهرست، خرید تیم رده ۱۳ لیگ برتر انگلیس باشد. زیرا پس از آنکه عربستان سعودی ماه گذشته سهام شرکت کشتی سازی کارنیوال را خریداری کرد، ارز آن تا حدود یک سوم کاهش یافت.

کارشناسان معتقدند کشوری مانند عربستان که ذخیره نفتی عظیمی در اختیار دارد نباید پول خود را صرف خرید نفت بیشتر کند. سهام‌دار کنترلی اکوئینور نروژ سال گذشته به صندوق بازنشستگی خود دستور داد، سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز را واگذار کند تا اینگونه ثروت دولت در برابر کاهش دائمی قیمت نفت آسیب پذیر نباشد. اما عربستان سعودی دقیقا برعکس عمل کرد.

سرمایه‌گذاری‌های عربستان در بخش‌های غیرنفتی هم چندان موفق نبوده است. به عنوان مثال سرمایه ۵.۳ میلیارد دلاری عربستان در شرکت فن‌آوری‌های اوبر اکنون کمتر از ۲ میلیارد دلار ارزش دارد. ۳۸ درصد سهامی که ریاض در سال ۲۰۱۵ در شرکت مهندسی و ساختمانی کره جنوبی خریداری کرد نیز بیش از دو سوم ارزش خود را از دست داده است.

تا سال ۲۰۱۴، بهره‌گیری از سود سرشار فروش نفت موجب شده بود دولت عربستان به ثروت خالصی معادل ۴۷ درصد تولید ناخالص داخلی دست یابد. از آن زمان کاهش قیمت‌ها و هزینه ‌های بی‌وقفه، با سرعتی خیره کننده ثروت عربستان سعودی را کاهش داد.

صندوق بین‌المللی پول گزارش داده است که بدهی خالص عربستان امسال ۱۹ درصد تولید ناخالص داخلی خواهد بود. این رقم سال آینده به ۲۷ درصد و به دلیل شیوع ویروس کرونا و اختلاف نظرها برسر تعیین قیمت نفت احتمالا تا سال ۲۰۲۲ به ۵۰ درصد خواهد رسید.

بدون کاهش فوق‌العاده بودجه یا افزایش شدید قیمت نفت همانند آنچه در سال ۲۰۰۸ روی داد، عربستان به احتمال زیاد تا سال‌های متمادی همچنان یک بدهکار خالص باقی خواهد ماند.

تحلیل گران اقتصادی معتقدند باوجود ولخرجی‌هایی که ریاض انجام می‌دهد، برخی نشانه‌ها حکایت از این دارد که ریاض کاملا حساب شده هزینه می کند.

هزینه‌های نظامی عربستان سعودی بعد از آمریکا و چین در رده سوم جهان قرار دارد و مبلغ غیرعادی ۸.۸ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را شامل می‌شود.

با این که، ۲۸ درصد از بودجه عربستان به تامین امنیت داخلی اختصاص می‌یابد، تحلیل گران اظهار داشتند ؛ دولتی که فاقد مشروعیت مردمی است و در میان یک منطقه متلاطم قرار گرفته، مجبور است پول زیادی برای محافظت از خود هزینه کند.

این در حالی است که کشوری که ۴۰ درصد از جمعیت ۳۳ میلیون نفری آن زیر ۲۵ سال سن دارند، می‌خواهد سرمایه‌گذاری بیشتری بر روی بخش سلامت، آموزش و دیگر اهداف بلند مدت انجام دهد.


کد مطلب: 67955

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/67955/عربستان-بدهکاری-بزرگ-آینده-نزدیک

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir