یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه مسلما یکی از بهترین روشها برای عرضه سهامهای دولتی عرضه از طریق صندوقهای قابل معامله در بورس است، گفت: در شرایط حال حاضر دولت با این هدف که بتواند مانده سهامهای شرکتهای دولتی را به طور سریع با حداکثر مشارکت عمومی عرضه کند، از روش عرضه از طریق صندوقهای سرمایهگذاری معامله پذیر استفاده میکند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،شهریار شهمیری درباره سازوکار صندوقهای سرمایهگذاری معامله پذیر (ETF) اظهار داشت: "ای تی اف" ها با عنوان صندوقهای معاملهپذیر متناسب با شرایط در بورس مربوطه پذیرش میشوند و نماد آنها مورد معامله قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه اکثر ای تی افها در دنیا مبتنی بر شاخصها هستند گفت: در واقع شاخصها به عنوان ای تی اف معامله میشوند که این سازوکار در ایران کمتر اتفاق افتاده است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مسلما یکی از بهترین روشها برای عرضه سهامهای دولتی عرضه از طریق صندوقهای قابل معامله در بورس است و باید از این ابزار مالی به عنوان یک ساختار استفاده کرد.
شهمیری افزود: روش سرمایهگذاری در صندوقها در ایران یا مبتنی بر صندوقهای صدور و ابطال یا صندوقهای ETF که اکثر منابع صندوقها از نوع صدور و ابطال است.
وی با بیان اینکه ابزارهای مالی مختلفی در بازار سرمایه مطرح است که ساختار صندوق ای تی اف هم یک ابزار مالی محسوب میشود، گفت: باید دید از چه ابزاری برای تحقق چه هدفی میتوان استفاده کرد. در شرایط حال حاضر دولت با این هدف که بتواند مانده سهامهای شرکتهای دولتی را به طور سریع با حداکثر مشارکت عمومی عرضه کند، از روش عرضه از طریق صندوقهای سرمایهگذاری معامله پذیر استفاده میکند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بر اساس نیاز باید به سمت ابزار حرکت کرد و استفاده از صندوقهای ای تی اف برای مشارکت عمومی در واگذاری مانده سهام دولتی در شرکتها را بهترین پیشنهاد و گزینه میدانم.
شهمیری افزود: دولت برای اینکه این عرضه را جذابتر کند نسبت به ارائه تخفیفات در واگذاریها از طریق ای تی اف اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه اکنون میتواند بهترین فرصت باشد تا عموم مردم از طریق سامانه سجام کد بورسی دریافت کنند گفت: این میتواند یک اتفاق بزرگ برای بازار سرمایه و سهامیزه کردن کل کشور باشد. البته در این شرایط شیوع ویروس کرونا قاعده بازی را عوض کرد و در حالی که در شرایط عادی متولیان باید به فکر اتخاذ سازوکارهایی برای نحوه پذیرش چندین میلیون کد بورسی جدید بودند با معضل شیوع کرونا هم مواجه شدند و امروز باید به فکر اتخاذ تمهیداتی برای ارائه کد بورسی بدون مراجعه حضوری باشند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: یکی از پیشنهادات احراز هویت از طریق اطلاعات موجود در سیستم بانکی برای دریافت کد بورسی است و سامانه سجام اطلاعات تایید شده بانکها را مبنای ارائه کد بورسی قرار میداد.