کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کاهش تولید نفت بازار نفتی را نجات نداد

15 ارديبهشت 1399 ساعت 16:12

بازار نفتی واکنش مثبتی به اجرای کاهش ۱۰ میلیون بشکه نفت نداشته و قیمت آن فاصله زیادی با انتظارات کشور‌های تولیدکننده نفتی دارد.


به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، با شیوع بیماری کرونا در جهان و اعمال محدودیت‌هایی از سوی دولت‌ها برای کنترل این بیماری، فعالیت‌های اقتصادی با کاهش مواجه شد و بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی زنجیروار فعالیت خود را کاهش دادند.

صنعت نفت و پتروشیمی نیز متاثر از کاهش فعالیت‌های اقتصاد و تولید، با کاهش تقاضا مواجه شد به گونه‌ای که برخی از کارشناسان از کاهش 30 درصدی تقاضا برای نفت خبر دادند.

این کاهش تقاضا بازار نفتی را مازاد قابل توجهی مواجه کرد و قیمت نیز تحت تاثیر آن با افت محسوی مواجه شد در پی این کاهش قیمت اعضای اوپک و کشور‌های غیر عضو تولید کننده نفتی در اواخر فروردین با برگزاری نشست‌های های متعدد به دنبال کاهش تولید نفت در بازار بودند، در این میان کارشکنی برخی از کشور‌ها مانند مکزیک جریان مذاکرات را با وقفه مواجه کرد.

در پایان با همکاری آمریکا برای برعهده گرفتن بخشی از سهم کاهش تولید نفت مکزیک توافق برای کاهش تولید نهایی شد و مطابق این توافق قرار شد روزانه 10 میلیون بشکه از تولید نفت کم شود.

پس از این توافق بسیاری از کشور‌های عضو اوپک با ابراز امیدواری نسبت به اثرات این تصمیم، خوشبینی ویژه نسبت به افزایش قیمت نفت داشتند و از این نشست به عنوان توافقی تاریخی یاد کردند.

اما در ادامه بازار نفتی به دلیل تکمیل ذخائر نفت با شوک ناگهانی مواجه شد به گونه‌ای که قیمت نفت با کاهش بی سابقه با رقم منفی معامله شد امری که به گفته کارشناس به دلیل سررسید در معاملات آتی بازار نفتی نسبت داده شد.

این کاهش قیمت نفت بسیاری از کشور‌ها را ترغیب به کاهش تولید پیش از موعد کرد و به گفته وال استریت ژورنال عربستان سعودی و دیگر اعضای سازمان کشور‌های صادرکننده نفت به دنبال کاهش قیمت تولید پیش از اجرای توافق بودند تا جایی که یک از مقامات سعودی از کاهش قیمت نفت با عنوان حمام خون نام برد و اعلام کرد: باید کاری برای این حمام خون کرد، اما ممکن است کمی دیر باشد.

با گذشت چند روز از توافق کاهش تولید نفت، با وجود روند مثبت قیمت ها، هنوز قیمت نفت رشد مناسبی نداشته است و بسیاری از کشور‌های تولیدکننده نفتی را برای تامین بودجه با مشکل مواجه کرده است.

بسیاری از کشور‌های تولیدکننده نفتی بودجه خود بر اساس نفت بالای 35 دلار بسته اند و رقمی کمتر از این می‌تواند باعث کسری بودجه و کاهش سرمایه گذاری این برای توسعه میادین نفتی و پتروشیمی شود.
بازار با مازاد 30 درصدی مواجه است
نرسی قربان با اشاره به وضعیت بازار نفتی اظهار کرد: واکنش بازار نفت به تصمیم کاهش تولید که از روز‌های اول ماه می‌اجرایی شده مثبت نبوده است که این موضوع به دلیل ذخائر بالای نفتی و کاهش حدود 30 درصدی تقاضا مربوط می‌شود.

این کارشناس حوزه انرزی تصریح کرد: کاهش حدود 30 درصدی تقاضا برای خرید نفت در مقابل با کاهش 10 درصدی تولید نفت چندان تاثیر مثبتی نخواهد داشت.

وی افزود: کاهش قیمت نفت برای کشور‌های صادرکننده زیان هنگفتی را به دنبال دارد، اما ایران به دلیل تحریم فروش چندانی نداشته و کاهش قیمت چندان بر بازار نفتی ایران تاثیر گذار نخواهد بود.

قربان گفت: توسعه پتروشیمی نیازمند زمان، سرمایه گذاری هنگفت است و نمی‌توان به صورت ضربتی نسبت به توسعه صنایع پتروشیمی اقدام کرد.


کد مطلب: 69231

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/69231/کاهش-تولید-نفت-بازار-نفتی-نجات-نداد

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir