دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی گفت: امروز جلسه کمیته فنی بازنگری دستورالعمل محصولات فولادی در یکی از ساختمانهای وزارت صمت برگزار شد و نمایندگان تامالاختیار معاونتهای امور معادن و صنایع معدنی، معاونت امور صنایع و طرح و برنامه وزارت صمت، سازمان حمایت مصرفکننده، نمایندگان ایمیدرو، دبیر و رئیس سندیکای لوله و پروفیل، نمایندگان انجمن تولیدکنندگان فولاد و دبیر انجمن تولیدکنندگان سنگ آهن حضور داشتند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،امیرحسین کاوه ، اظهار داشت: در این جلسه پیرو جلسات تصمیمگیری کمیته تخصصی زنجیره فولاد برگزار شد و قصد داشت دستورالعملهای اولیهای که از زمان وزیر قبلی صمت در یکم مرداد سال ۱۳۹۷ ابلاغ شده بود، بازنگری کند و این کمیته متناسب با تغییرات اقتصادی کشور، شاخصهای اقتصادی، متناسب با میزان تولید فولاد که خوشبختانه افزایش یافته، بررسی میزان تقاضا و اقتضائات زمانی با اصل حمایت همزمان از تولید و مصرف برگزار شد.
وی افزود: خوشبختانه میتوان گفت در این جلسه برای نخستین بار بود که قبل از ابلاغ دستورالعمل و بخشنامه، تمام ذینفعان زنجیره فراخوان کرده بودند و به بیان اصل موضوع و صورت مسئله پرداختند. در این جلسه تاکید شد قبل از هرگونه نوشتار متون جدید، ابتدا بررسی شود که آیا این دستوالعملهای قبلی مشابه موفق بودهاند، آیا نوشتن دستوالعمل جدید نیاز است و آیا تجمیع یا حذف دستورالعملهای قدیمی نیاز است یا خیر.
دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی اضافه کرد: در این جلسه همچنین بیان شد که باید در چند جلسه مشترک توسط انجمنهای تخصصی زنجیره فولاد به صورت تخصصی دستورالعملهای قبلی بررسی شوند و قبل از اینکه توسط دولت بخشنامهای صادر شود، خود انجمنهای تخصصی، بورس کالا و عرضهکنندگانی مانند فولاد مبارکه و فولاد خوزستان به همراه مصرفکنندگان ورق فولادی همچون تولیدکنندگان لوله و پروفیل و نوردکاران ابتدا مسائل را به صورت چالشی بررسی کنند و به پیشنهاد نهایی برسند.
کاوه عنوان کرد: خوشبختانه هم نظر وزیر صمت و هم معاونت معدنی ایشان این است که راهکارهای پیشنهادی ابتدا توسط خود زنجیره مورد توافق قرار گیرد و قول دادند که اگر این توافقات در چارچوب قانونی باشد، بدون کم و زیاد کردن آن مصوب کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد این بود که کارهای کارشناسی و چالشهای کارشناسی اقتصادی توسط تشکلهای تخصصی اقدام شود و چکیده این کارها آن باشد که در صورت نیاز، توافقات مصوب شوند. با این حال از طرف سندیکای لوله و پروفیل بیان شد با توجه به اینکه دستورالعملهای متعددی قبلا صادر شده، به نظر میرسد فعلا نیازی به صدور دستورالعمل جدید نیست.
دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی تاکید کرد: صنعت فولاد از مراحل قبلی گذشته و به نظر میرسد با توجه به ثبات نسبی نرخ ارز در شرایط کنونی، ارزهای ۴۲۰۰ تومانی به طور کلی حذف شده است.
کاوه ادامه داد: مقرر شد تشکلها با یکدیگر جلسه داشته باشند، سپس با دستهبندی راهکارها، در مواردی که نیاز به صدور بخشنامه و مقررات جدید است، با درخواست تشکلها صادر شود.
وی تصریح کرد: این نخستین جلسهای بود که در آن مقرر شد که دیگر شاهد صدور دستورالعملهای شبانه و شبیخونمانند در صنعت فولاد کشور صادر شود. همچنین مقرر شد در جلسات آتی تنها اعضای اصلی جلسات حضور داشته باشند. به طور مثال در این جلسه تنها ۱۱ نفر اعضای اصلی و مدعو حضور داشتند. این امر باعث میشود تا اعضا بدون هیاهو و حاشیه و بحثهوی احساسی به نتیجه برسند.
کاوه ابراز امیدواری کرد در معاونت بازرگانی داخلی و کارگروه تنظیم بازار همین تفکر مشارکت بخش خصوصی در صدور دستورالعملها و ارائه راهکار توسط آنها عملیاتی شود و تشکلهای بخش خصوصی نیز از این رویه حمایت میکنند؛ به طوری که بتوانند به صلاح مصرفکنندگان نهایی و تولیدکنندگان بیندیشند و کمک کنند همه مزیتها و منافع در کل زنجیره به صورت عادلانه و متعادل به گردش درآید.
به نظر میرسد پس از چالشهای فراوان میان تشکلها در جلسات مختلف، این نخستین جلسهای باشد که بدون هیاهو به پایان رسیده است و جلسه امروز جهت بررسی پیشنهادات خام اولیه بوده که هیچ تصمیمی گرفته نشده و این جلسات چندین بار تکرار میشوند.