تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۱۷
جالب است ۰
روند صعودی بورس‌های جهان با وجود مناقشات جدید بین چین و آمریکا ادامه یافت.
بورس‌های جهانی روی ریل صعودی
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،در اتفاقی بی سابقه شمار کسانی که در آمریکا خواهان دریافت مزایای بیکاری شده‌اند، از 38 میلیون نفر نیز عبور کرده است تا نرخ بیکاری این کشور بیش از پیش به ثبت رقم بی سابقه 25 درصد نزدیک شود. در 43 ایالت از 50 ایالت آمریکا نرخ بیکاری به بالاترین سطح خود رسیده است و کارشناسان هشدار داده‌اند با تداوم این روند و با توجه به کاهش شدید درآمد شهروندان آمریکایی، مخارج مصرفی که بار اصلی رشد اقتصادی آمریکا را بر دوش می‌کشد، به سطوح پایین بی سابقه‌ای برسد و احیای رشد اقتصادی آمریکا بیش از پیش دشوارتر و آهسته‌تر شود.

جان ویلیامز، مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در نیویورک گفت: ماه‌های بسیار سختی پیش روی اقتصاد ما خواهد بود و پیامدهای این همه گیری روی تقاضا و مصرف در کشور تاثیر بالایی خواهد داشت. این وضعیت نه تنها در کوتاه مدت که در میان مدت نیز همراه ما خواهد بود.

با وجود کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان، این بیماری کماکان در حال گرفتن جان انسان‌ها در نقاط مختلف است و ضرورت رعایت نکات بهداشتی باعث شده است تا بسیاری از واحدهای اقتصادی در سراسر جهان با حداکثر ظرفیت خود مشغول به فعالیت نباشند.

تاکنون بیش از پنج میلیون و 591 هزار و 677 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین 347 هزار و 944 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 99 هزار و 805 نفر، انگلیس با 36 هزار و 914 نفر، ایتالیا با 32 هزار و 877 نفر،  فرانسه با 28 هزار و 432 نفر و اسپانیا با 26 هزار و 837 نفر بوده است.

از سوی دیگر تنش‌ها در روابط آمریکا و چین مجددا رو به افزایش است. سناتورهای آمریکا در حال تدوین لایحه ای برای تحریم برخی از نهادها و مقامات چینی به بهانه دخالت این کشور در امور هنگ کنگ هستند. پیش از این نیز برخی مقامات دولت ترامپ از احتمال تحریم چین به اتهام سهل انگاری در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داده بودند، هر چند که چین تهدید کرده است در صورت عملی شدن تحریم‌ها به آن ها پاسخ متقابل خواهد داد.

از سوی دیگر مقامات چینی در نشست سالانه حزب کمونیست تصمیم گرفتند با توجه به شیوع کرونا برای امسال هیچ گونه هدف گذاری رشدی را انجام ندهند. برای نخستین بار در طول تاریخ معاصر رشد اقتصادی چین در سه ماهه نخست امسال به منفی 6.8 درصد کاهش پیدا کرد. چین هم چنین از در نظر گرفتن یک بسته حمایتی 3.6 تریلیون یوانی (نیم تریلیون دلاری) برای حمایت از بخش های مختلف اقتصاد این کشور و ایجاد اشتغال برای 9 میلیون نفر از شهروندان چینی خبر داد.

چین و آمریکا بیشترین روابط تجاری جهان را با یکدیگر دارند و سال گذشته پس از یک جنگ تجاری و تعرفه ای طولانی بر سر مقدمات توافق بزرگتر که به فاز نخست مشهور است به توافق رسیدند. جنگ تجاری این کشور یکی از دلایل اصلی ریزش بازارها و کاهش رشد اقتصادی جهان در سال گذشته بود و فعالان بازار نگران اند تشدید اختلافات بین دو اقتصاد نخست جهان به ویژه در عصر پساکرونا فشار بر روی تجارت جهانی و احیای اقتصادی را تشدید کند.

استی دویک، کارشناس بازار  در موسسه"ناتیکسیس آی ام" گفت: تجدید اختلافات تجاری بین چین و آمریکا می تواند روی عملکرد شاخص های بورسی در ماه های آینده تاثیر گذار باشد. چین به طور واضح یکی از سیبل‌های کمپین‌های انتخاباتی ترامپ خواهد بود و احتمالا شاهد تندتر شدن انتقادات وی از چین خواهیم بود.

بورس آمریکا

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با 0.04 درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح 24 هزار و 465.15 واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی 500» با 0.24 درصد افزایش تا سطح 2955.45 واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با صعود 0.43 درصدی در سطح 9324.59 واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

مساله برگزیت کماکان کانون توجه معامله گران اروپایی است، هر چند که اختلافات بین طرفین به حدی بالا است که کسی امیدوار به یک توافق زودهنگام نیست. دیوید فراست، مذاکره کننده ارشد انگلیس با ابراز نارضایتی از پیشرفت اندک حاصل شده در مذاکرات گفته است اتحادیه اروپا باید در مواضع خود تغییرات اساسی دهد. از سوی دیگر نیز میشل بارنیه، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا روند مذاکرات برگزیت را مایوس کننده دانسته و گفته است که اروپا حاضر به قربانی کردن منافع خود به خاطر اقتصاد انگلیس نیست.

از سوی دیگر انگلیس به تازگی از نظام تعرفه ای جدید خود برای دوران پسابرگزیت رونمایی کرده و این مساله می تواند بیانگر جدی بودن انگلیس بر پیشبرد الگوی مدنظر خود و کمرنگ تر شدن احتمال توافق با اتحادیه اروپا بر سر مسایل گمرگی باشد.

به دلیل کاهش شدید تقاضای مصرفی و میزان درآمد خانوارهای اروپایی در نتیجه شیوع کرونا، بسیاری از کسب و کارهای بزرگ در قاره سبز در خطر ورشکستگی و تعدیل نیروی گسترده قرار دارند تا جایی که خطوط هوایی ایرفرانس، لوفت هانزا و ایزی جت و هم چنین خودروسازهای بزرگی نظیر رنو و فولکس واگن برای گذار از بحران خواستار دریافت های کمک های مالی از دولت های متبوع خود شده اند.

متیو شروود، کارشناس بازار سرمایه در موسسه پرپچوال گفت: سرمایه گذاران سوالات زیادی در خصوص آینده دارند و حتی در صورت موفقیت در شکست دادن کامل کرونا، ریسک های مهم و زیادی دیگری نیز وجود دارند که باید به آن ها پرداخته شود.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.37 درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح 5993.28 واحد بسته شد.  شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود 2.87 درصدی و ایستادن در سطح  11هزار و 391.28 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با صعود 2.15 درصدی در سطح 4539.91 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 2.38 درصد بالا رفت و به 6856.80 واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بهتری داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با صعود 2.55 درصدی تا سطح 21 هزار و 271.17  واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 2.77 درصد بالا رفت و در سطح 23 هزار و 450.69 واحد بسته شد.  در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود 0.97 درصدی را تجربه کرد و در سطح 3866.42  واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 2.93 درصد صعود و ایستادن در سطح 5780 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 3.7 درصد افزایش به 34.48 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود 2.08 درصدی به ازای 36.27 دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود 1.2 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1731.64 دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود 0.54 درصدی به ازای 17.97 دلار مبادله شد.

https://sarmayegozarionline.ir/vdcaumni.49noo15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پیش بینی شما از قیمت دلار تا پایان سال جاری
بالای 50 هزار تومان
زیر 40 هزار تومان
آخرین عناوین