کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ادامه ریزش های بورس ها در جهان

9 تير 1399 ساعت 15:29

شاخص های مهم بورسی در معاملات ابتدای هفته نیز نزولی بودند.


به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، تنش‌ها بین چین و آمریکا کماکان رو به افزایش است. دولت آمریکا اعلام کرد با درخواست طرف چینی برای افزایش مجوز پروازهای مسافری به آمریکا مخالفت کرده است. در حال حاضر چین تنها می‌تواند هر هفته یک پرواز مسافری به خاک آمریکا داشته باشد. از طرف دیگر ترامپ لایحه تحریم شماری از مقامات چینی را به بهانه نقض حقوق بشر مسلمانان اویغور امضا کرد.

مجلس سنای آمریکا نیز به اتفاق آرا لایحه تحریم بانک‌های چینی که در لایحه امنیتی هنگ کنگ نقش دارند را به تصویب رساند. از طرف دیگر آمریکا اعلام کرده است غول فناوری هوآوی را وابسته به ارتش چین ارزیابی کرده و این مساله ممکن است در آینده به اعمال محدودیت هایی بر روی فعالیت های این شرکت منجر شود.

روند ابتلا به کرونا در برخی از کشورها همزمان با بازگشایی کسب و کارها مجددا حالت صعودی به خود گرفته و همین مساله زنگ خطر بازگشت موج کرونا در جهان را تقویت کرده است. با این حال به نظر می رسد هزینه قرنطینه برای اقتصاد کشورها آنچنان سنگین بوده است که خیلی از آن‌ها ترجیح می‌دهند به هر قیمتی شده فعالیت‌های اقتصادی را ادامه دهند.

دیوید هانت- مدیر موسسه " پی جی آی ام" گفت: روند احیای رشد اقتصادی احتمالا طولانی تر و آهسته تر از چیزی خواهد بود که قبلا تصور می کردیم. صعود نیرومند بازارها در صورتی ممکن خواهد بود که یک احیای سریع داشته باشیم اما احتمال کمی وجود دارد که چنین چیزی اتفاق بیافتد.

در شرایطی که به گفته اقتصاددانان یکی از اصلی‌ترین دلایل کاهش شدید رشد اقتصادی آمریکا در ماه‌های اخیر اعمال قرنطینه‌های سراسری و تعطیلی گسترده کسب و کارها بوده است، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته است حتی در صورت خطر بروز موج دوم دولت برنامه‌ای برای تعطیلی اقتصاد و اعمال قرنطینه سراسری ندارد.

دست کم در چهار ایالت فلوریدا، آریزونا، آرکانزاس و تگزاس، میزان شیوع کرونا به بالاترین سطح خود از زمان ثبت آمارها رسیده است.

تاکنون بیش از 10 میلیون و 243 هزار و 859 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین 504 هزار و 410 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 128 هزار و 437 نفر، برزیل با 57 هزار و 658 نفر، انگلیس با 43 هزار و 550 نفر، ایتالیا با 34 هزار و 738 نفر و فرانسه با 29 هزار و 778 نفر بوده است.

پتر مالوک، مدیر ارشد اجرایی در موسسه کریتیو پلنینگ گفت: داریم می‌بینیم که ویروس کماکان در حال انتشار است و از نظر بازار این یعنی سرعت حرکت ها اقتصادها به سمت بهبود کامل آهسته خواهد شد. نگرانی ها از کرونا در بین معامله گران جدی است.

اگر چه بانک‌های مرکزی بزرگ در سراسر جهان به تزریق نقدینگی به بازارهای مالی ادامه می‌دهند، اما نسبت به توانایی بانک‌ها برای تداوم رویکرد حمایتی کنونی یا نگه داشتن نرخ بهره در سطوح منفی تردیدهایی وجود دارد. نرخ بهره اکنون در آمریکا 0.25 درصد و در منطقه یورو، سوئیس و ژاپن منفی است. در انگلیس بانک مرکزی این کشور اعلام کرد حدود 120 میلیارد دلار جریان نقدینگی به بازارهای مالی تزریق خواهد کرد تا بدین ترتیب میزان این تزریق نقدینگی از ابتدای بحران کرونا تاکنون به حدود یک تریلیون دلار رسیده باشد.

کریستین لاگارد- رئیس بانک مرکزی اروپا با ابراز امیدواری نسبت به تقویت تدریجی رشد اقتصادی منطقه یورو گفته است که این منطقه احتمالا بدترین بخش کرونا را پشت سر گذاشته است اما با توجه به بالا باقی ماندن میزان شیوع کرونا در مناطق مختلف ممکن است شاهد ایجاد موج دوم کرونا نیز باشیم.

استفان اینس - تحلیل گر بازار  در موسسه "اکسی تریدر"- گفت: معامله‌گران با نگرانی به افزایش شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان نگاه می‌کنند و اینکه دولت‌ها در مواجهه با این اتفاق چه تصمیمی بگیرند خیلی برای بازارها اهمیت دارد. هر چند فعلا احتمال برقراری فاز دوم قرنطینه‌های سراسری خیلی کم است اما اگر این اتفاق بیافتد با دور تازه‌ای از ریزش شاخص‌ها مواجه می‌شویم.

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها ریزشی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین‌تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با 2.84 درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح 25 هزار و 15.55 واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی 500» با 2.42 درصد کاهش تا سطح 3009.05 واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با 2.59 درصد کاهش در سطح 9757.22 واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

با وجود بازگشایی داخلی مرزهای اتحادیه اروپا، خبرهایی از احتمال تصمیم اتحادیه اروپا به ممنوعیت ورود گردشگران آمریکایی به مرزهای اروپایی وجود دارد. تنش‌های اخیر بین اروپا و آمریکا که بیشتر به لایحه جنجالی مالیات بر درآمد دیجیتال کشورهای اروپایی مربوط است باعث شده تا دونالد ترامپ در اقدامی برای نشان دادن اعتراضش دستور کاهش شمار نظامیان آمریکایی در آلمان را صادر کند.

از سوی دیگر برخی منابع خبری از احتمال اعمال تعرفه 3.1 میلیارد دلاری روی محصولات وارداتی آمریکا از اروپا حکایت دارد. طبق اظهارات برخی منابع خبری، زیتون، کامیون و برخی مواد نوشیدنی که آمریکا از انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا وارد می‌کند، مشمول این تعرفه‌ها خواهند شد. ممکن است تعرفه گمرکی روی پنیر، ماست و تجهیزات هوایی وارداتی از اروپا نیز افزایش یابد.

نلا ریچاردسون - استراتژیست بازار سرمایه در موسسه "ادوارد جونز"- گفت: اگرچه کرونا کماکان همه چیز را تحت الشعاع قرار داده است اما چون بانک‌های مرکزی و دولت‌ها از رکود بزرگ سال 2009 درس گرفته و کماکان به سیاست‌های حمایتی خود ادامه می‌دهند، می‌توانیم امیدواریم باشیم خسارت‌های وارده به اقتصاد جهانی در کمترین سطح ممکن باشد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.2 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 6159.30 واحد بسته شد.  شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با افت 0.73 درصدی و ایستادن در سطح  12 هزار و 89.39 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با ریزش 0.18 درصدی در سطح 4909.64 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 1.26 درصد پایین رفت و به 7178.40 واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با افت 2.01 درصدی تا سطح 22 هزار و 59.21 واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 1.12 درصد پایین رفت و در سطح 24 هزار و 273.97 واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" ریزش 0.8 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4105.83 واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 1.8 درصد کاهش و ایستادن در سطح 5798 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها کاهشی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 1.9 درصد کاهش به 37.76 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش 1.88 درصدی به ازای 40.25 دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش 0.2 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1772.80 دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود  0.14 درصدی به ازای 18.26 دلار مبادله شد.


کد مطلب: 70206

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/70206/ادامه-ریزش-های-بورس-جهان

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir