حداقل سرمایه برای کارگزاری ۲۰۰ میلیارد تومان میشود
مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار از تهیه پیش نویس دستورالعمل اعطای مجوز برای کارگزاریهای بورس خبر داد و گفت: حداقل سرمایه برای تاسیس یک کارگزاری ۲۰۰ میلیارد تومان خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،محمد عطایی در مورد دستورالعمل اعطای مجوز برای کارگزاریهای بورس گفت: بر اساس مصوبه هیأت مقرراتزدایی که به سازمان بورس اوراق بهادار ابلاغ شده، این سازمان به ما ابلاغ کرد، دستورالعملی برای اعطای مجوز شرکتهای کارگزاری بورس اوراق بهادار تهیه شود و ما نیز این دستورالعمل را تهیه کرده و در هیأت مقرراتزدایی سازمان اصلاحات لازم انجام شده، اما برای این که نظر فعالان بازار سرمایه و دست اندرکاران را بگیریم، این دستورالعمل در سایت سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش قوانین و مقررات قرار داده شده و امکان ارائه نظر و پیشنهادهای اصلاحی نیز فراهم شده است.
وی گفت: بعد از دریافت نظرات و پیشنهادات و چکشکاری این دستورالعمل این پیشنهاد دستورالعمل اعطای مجوز کارگزاریها به هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه میشود که بعد از تصویب هیأت مدیره سازمان برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
عطایی گفت: در حال حاضر هر کس از صاحب نظران و فعالان بازار میتواند نظرات اصلاحی و پیشنهادی خود را ارائه کنند تا این دستورالعمل از نظر فنی چکشکاری شده و برای تصویب نهایی در هیأت مدیره سازمان بورس آماده شود که در آن صورت مبنای صدور مجوز برای کارگزاریهای بورس خواهد شد.
مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد این که میزان سرمایه اولیه برای تاسیس کارگزاری بورسی چقدر خواهد شد، گفت: پیش بینی شده با توجه به این که کارگزاریهای بورس باید یک خدمت ملی در سراسر کشور ارائه کنند، بنابراین حداقل سرمایه لازم برای تاسیس کارگزاری 200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده تا بتوانند از این طریق بسترهای فنی و آی تی را فراهم کرده و امکان برخورداری آحاد مردم از خدمات این کارگزاریها در سراسر کشور فراهم شود.
وی در مورد این که در حال حاضر میزان سرمایه شرکتهای کارگزاری موجود چقدر است، گفت: قبلا 15 میلیارد تومان بود اما در حال حاضر 108 شرکت کارگزاری بورس در کشور وجود دارند که میانگین سرمایه آنها خیلی بالاتر از 15 میلیارد تومان تعیین شده قبلی است و برخی از این کارگزاریهای موجود آنقدر افزایش سرمایه دادهاند که آمادگی تبدیل شدن به یک شرکت سهامی عام دارند.
عطایی در مورد این که قرار بود دستورالعمل تبدیل شدن کارگزاریهای بورس به شرکتهای سهامی عام تهیه شود، گفت: در دستورالعملی که برای مجوز کارگزاریها تهیه کردهایم یک بندی قرار داده شده که میگوید شرکتهای کارگزاری میتوانند تبدیل به شرکت سهامی عام شده و مردم سهام آنها را از طریق بورس خریداری کنند. در حال حاضر برخی از کارگزاریهای موجود آمادگی تبدیل به شرکت سهامی عام شدن را دارند که اگر این دستورالعمل به تصویب نهایی هیأت مدیره سازمان بورس برسد، راه برای سهامی عام شدن کارگزاریهای موجود هم باز میشود.
مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد این که به نظر شما اولین متقاضی برای کارگزاری بورس چه موقع میتواند تقاضای خود را ارائه کند، گفت: بعد از آنکه دستورالعمل مجوز کارگزاریها در هیأت مدیره سازمان بورس تصویب شود، متقاضیان میتوانند تقاضای خود را ارائه کرده، ابتدا موافقت اصولی میگیرند، سپس با احراز شرایط، مجوز کارگزاری دریافت میکنند و بعد از آن مجوز فعالیت میگیرند و همچنین اگر تمایل داشتند میتوانند تبدیل به شرکت سهامی عام شوند.
وی تأکید کرد: در حال حاضر مرحله چکشکاری و اصلاح دستورالعمل مجوز کارگزاری است.
عطایی در مورد این که آیا انحصار کارگزاریها با این دستورالعمل شکسته میشود، گفت: درحال حاضر نیز 108 کارگزاری فعالیت میکنند و انحصاری وجود ندارد. از طرفی کارمزد کارگزاریها 50 درصد کاهش پیدا کرده است که 20 درصد آن اخیراً کاهش پیدا کرده و 30 درصد از کارمزد کارگزاریها نیز برای صندوق توسعه بازار اختصاص مییابد که این منابع باید حداقل یک سال در صندوق توسعه بازار بماند و روش استفاده از عواید آن نیز طبق شرایط خاص صندوق توسعه بازار خواهد بود. یعنی عملا 50 درصد از کارمزد کارگزاریهای بورس کاهش پیدا کرده است، بنابراین انحصاری در کارگزاریهای بورس وجود ندارد.