کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

با حضور هیأت ۳۰ نفره ایرانی در مادرید برداشته شد:

گام دوم همکاری اقتصادی ایران-اسپانیا

5 مهر 1396 ساعت 20:16

غلامحسین شافعی در همایش تجاری مشترک ایران و اسپانیا که در مادرید برگزار شد بر ضرورت توسعه همکاری‌ها بر پایه سرمایه‌گذاری تاکید کرد


به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین نقل از اتاق ایران، غلامحسین شافعی که هیئت 30 نفره تجاری ایران به اسپانیا را سرپرستی می‌کند در این همایش گفت : اعزام این هیات تجاری در کمتر از یک سال پس از سفر هیات تجاری اتاق اسپانیا به تهران، نشان از عزم جدی بخش خصوصی دو کشور در توسعه روابط و مناسبات اقتصادی دارد. حضور مقامات عالی‌رتبه دولتی دو کشور در این نشست، حاکی از حمایت و ارتباط نزدیک دولت‌های ایران و اسپانیا با بخش خصوصی است.
وی افزود: روابط ایران و اسپانیا به پیش از قرن دهم میلادی بازمی‌گردد اما روابط دیپلماتیک برپایه معاهده نامه 1842 شکل گرفته و تاکنون ادامه یافته است. اسپانیا اولین کشور غیرهمسایه‌ای بوده که ایران با آن پیمان دوستی امضا کرده است. از آن زمان تاکنون روابط دوجانبه همواره بر پایه تفاهم و احترام متقابل پیش رفته و اسپانیا همیشه در جمع شرکای مهم اروپایی ایران بوده است. در سال 1977 موافقت‌نامه همکاری‌های مشترک میان اتاق ایران و اتاق اسپانیا به امضا رسیده و در متن این سند تشکیل کمیته‌های مشترک در اتاق‌ها به‌عنوان متولی روابط دوجانبه پیش‌بینی‌شده است.
شافعی اظهار داشت : ما در اتاق ایران نسبت به تشکیل طرف ایرانی اتاق مشترک اقدام کرده‌ایم و امیدواریم طرف اسپانیایی این اتاق مشترک نیز در آینده نزدیک معرفی شود تا بتوانند نقشه راه توسعه روابط را تنظیم کنند.
در دوران تحریم‌ها نیز ما شاهد بودیم که اسپانیا همچنان به بازار ایران به‌عنوان یک بازار هدف می‌نگریست و هیئت های تجاری مختلف و تخصصی را به کشورمان اعزام می‌کرد.
رئیس اتاق ایران گفت : در سال گذشته میلادی صادرات ایران به اسپانیا در حدود یک میلیارد دلار بود و بدون احتساب نفت به بیش از 200 میلیون دلار می‌رسید. مهم‌ترین صادرات غیرنفتی ایران به اسپانیا محصولات فولادی، زعفران، پسته، کشمش و محصولات پتروشیمی بوده است. این در حالی است که در زمان مشابه وارداتی به ارزش بیش از 400 میلیون دلار عمدتاً شامل تجهیزات نفتی و ماشین‌آلات صنعتی، نهاده‌ها و تجهیزات کشاورزی از اسپانیا به ایران انجام‌شده است.
وی افزود : همکاری‌های گسترده‌ای نیز در بخش نفت و گاز در حال انجام است و شرکت‌های اسپانیایی سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در زیرساخت‌های توسعه پارس جنوبی انجام داده‌اند. لازم است در خصوص موانع بانکی و تسهیل مراودات مالی مذاکرات جدی‌تری صورت گیرد و شاهد اقدامات عملی در این حوزه باشیم. باید تحرکی نوین در همکاری‌های بانکی صورت گیرد و این مهم‌ترین پیش‌شرط توسعه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری است. در گام دوم لازم است موضوع تأمین مالی و پوشش بیمه‌های صادراتی موردبررسی قرار گیرد. مناطق آزاد ایران از ظرفیت‌های لازم جهت حضور بانک‌های تجاری اسپانیایی برخوردارند. ایجاد روابط کارگزاری قطعاً جهشی در توسعه روابط اقتصادی ایجاد خواهد کرد.
شافعی گفت : امروزه شرکت‌های کوچک و متوسط نقش پررنگی در اقتصاد ایران دارند و هر روزه به فعالیت استارت‌آپ‌ها افزوده می‌شود. امیدواریم همکاری در فناوری‌های نو و انرژی‌های تجدید پذیر که اسپانیا در آن سرآمد است، موردتوجه قرار گیرد. ایران 300 روز آفتابی در سال و دو کویر بزرگ دارد که تاکنون بهره‌برداری قابل‌توجهی از این منبع انرژی نکرده است. اخیراً با سرمایه‌گذاری 500 میلیون یورویی یک شرکت بریتانیایی برای تولید پنج هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی، ششمین نیروگاه بزرگ خورشیدی در ایران ساخته خواهد شد.
شافعی گفت : تجارت ، جاده‌ای دوطرفه است و پایداری روابط اقتصادی به نزدیک شدن به توازن تجاری بستگی دارد. ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و پروژه‌های مشترک در حوزه‌های کشاورزی مکانیزه، قطعات خودرو و توسعه میدان‌ها نفتی می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد. امروز که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی اروپایی قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش 5 میلیارد دلار در پارس جنوبی را امضا می‌کند، قطعاً امنیت سرمایه‌گذاری در ایران را موردمطالعه قرار داده است. امیدواریم شرکت‌های معظم اسپانیایی نیز بتوانند سهم بیشتری در پروژه‌های نفت و انرژی ایران داشته باشد. زمان آن است که سمت‌وسوی مناسبات کمی از تجارت به سمت سرمایه‌گذاری سوق یابد. چرا که سرمایه‌گذاری، پروژه‌ای بلندمدت است و نشان از ثبات خواهد داشت.
شافعی افزود : اکنون با توسعه زیرساخت‌های صنعت هوایی ایران و تجهیز آن به ناوگانی مدرن، خط مستقیم هوایی بین دو کشور ایجاد شده است که رفت‌وآمد تجار و گردشگران را تسهیل می کند و قطعاً رونق روابط اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
دو کشور می‌توانند از روابط نزدیک سیاسی و اقتصادی خود برای نفوذ منطقه‌ای استفاده کنند.
شافعی اظهار داشت : ایران در منطقه خاورمیانه و آسیای میانه و قفقاز دارای حضور پررنگی است و اسپانیا می‌تواند ورود شرکت‌های ایرانی بخصوص صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی به بازارهای آمریکای لاتین را فراهم کند.
در چندسال اخیر رفت‌وآمدهای خوبی میان دو کشور انجام‌شده و علاقه‌مندان زیادی در بین فعالان اقتصادی دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی وجود دارد که همه نشان از فرصت‌های خوب توسعه روابط میان دو کشور دارد. امروز شرکت‌های ایرانی در صدور خدمات فنی مهندسی به منطقه آمریکای لاتین خوش‌نام و مورد اعتماد کارفرمایان آن منطقه هستند. پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشترک سه‌جانبه می‌تواند حضور ایران و اسپانیا در آن منطقه را تقویت کند.
رئیس اتاق ایران گفت : باید بحث ضمانت‌نامه‌های بانکی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد تا پیمانکاران ایرانی بتوانند در پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشارکت داشته باشند. پیمانکاران ایرانی ظرفیت‌های لازم را برای حضور در مناقصات و رقابت با شرکت‌های بین‌المللی دارند و پذیرش ضمانت‌نامه بانک‌های ایرانی می‌تواند این دروازه را به روی آن‌ها بگشاید.
امیدوارم همکاری مداوم و نزدیکی که میان اتاق‌های دو کشور وجود دارد، به اعزام و پذیرش هیات ها محدود نشود. گسترش مناسبات ما به حوزه نمایشگاهی به نهادینه شدن روابط اقتصادی کمک خواهد کرد.
امیدوارم بتوانیم با همکاری نزدیکی که میان دو اتاق وجود دارد، تحولی اساسی در سطح روابط دوجانبه ایجاد کنیم.


کد مطلب: 7434

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/7434/گام-دوم-همکاری-اقتصادی-ایران-اسپانیا

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir