کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر خبر داد:

سومین هلدینگ بزرگ سیمانی کشور تا پاییز به فرابورس می‌آید / صندوق بازارگردانی سدی در برابر سفته‌بازی

10 آبان 1399 ساعت 14:31

محمد رضا سلیمیان معتقد است: صندوق بازارگردانی با افزایش نقدشوندگی سهام و عرضه‌های هوشمند، از نوسان‌گیری‌ها و سفته‌بازی‌ها جلوگیری می‌کند.


به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،مدیر عامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان غدیر) افزود: فرآیند پذیرش و درج نماد این شرکت امسال پیگیری شد و هلدینگ در شهریورماه امسال با نماد «سغدیر» در فهرست نمادهای بازار دوم فرابورس، درج‌شده و مطابق دستورالعمل پذیرش فرابورس، سهامدار عمده تا چهار ماه بعد از درج، برای عرضه سهام فرصت خواهد داشت.

به گفته وی، هلدینگ سیمان غدیر با در اختیار داشتن سهم ۱۰ درصدی از ظرفیت تولید سیمان کشور (معادل ۸.۶ میلیون تن) در رتبه سوم بزرگترین تولیدکنندگان این کالا در کشور به شمار می‌رود. همچنین جایگاه این هلدینگ در صنعت به لحاظ تولید عملیاتی محصول سیمان طی امسال، در رتبه دوم است.

محمد رضا سلیمیان در مورد میزان سهام مشمول عرضه اولیه گفت: توافق های مربوط به این موضوع میان شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به‌عنوان سهامدار و فرابورس در حال نهایی شدن است و تلاش می‌شود مطابق الزام ها و دستورالعمل‌های مصوب، اقدام لازم انجام شود.

برنامه‌ریزی برای بازارگردانی

وی، از برنامه‌های این شرکت برای بازارگردانی سهام شرکت‌های تابعه خبر داد و گفت: یکی از راهبردهای اصلی هلدینگ سیمان غدیر، حمایت از سهام شرکت‌های مدیریتی فعال در بازار سرمایه در قالب انعقاد قراردادهای بازارگردانی است، زیرا ارزندگی سهام و چشم‌انداز فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه، مناسب بوده و توانسته‌اند بازدهی مناسبی را برای ذی‌نفعان خود، ایجاد کنند.

مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر اضافه کرد: هلدینگ سیمان غدیر، پیش از ابلاغ این نامه الزام ناشران بورسی و فرابورس به سهامداران عمده شرکت‌ها بازارگردانی سهام متبوع خود، همواره عملیات بازارگردانی را به فراخور شرایط بازار در دستور کار خود داشته و سعی کرده با این عملیات، تعادل عرضه و تقاضا را در بازار ایجاد کند.

وی در مورد شرکت‌های تابعه این هلدینگ گفت: سهام شرکت‌های سیمان سپاهان، کردستان و شرق که از بزرگترین شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده در منطقه جغرافیایی خود به شمار می‌روند، بطور منظم بوسیله «صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی مهرگان» بازارگردانی می‌شود تا شاهد افزایش نقدشوندگی سهام و تنظیم عرضه و تقاضای بازار آنها باشیم.

اهداف اصلی بازارگردانی

سلیمیان درباره اهداف اصلی بازارگردانی سهام گفت: یکی از اهداف مهم بازارگردان این است که همواره سهام را متعادل نگه‌داشته و صف خریدوفروش را از بین برده و قیمت سهام را به‌سوی ارزش ذاتی سوق دهد که این ارزش ذاتی بر مبنای تنظیم عایدی آتی سهام شرکت به دست می‌آید.

مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر تصریح کرد: صندوق بازارگردانی با افزایش نقدشوندگی سهام و عرضه‌های هوشمند، از دستکاری قیمت سهام به‌منظور نوسان گیری‌ها و سفته‌بازی‌ها جلوگیری می‌کند.

وی پیرامون بودجه پیش‌بینی‌شده برای بازارگردانی سهام زیرمجموعه گفت: حدنصاب روزانه کلیه سهام فعال در بورس و فرابورس از سوی متولیان این دو بازار، اعلام‌شده و ما هم به‌عنوان سهامدار عمده خود را ملزم به رعایت حداقل‌های پیش‌بینی‌شده می‌دانیم.

مشوق هایی پیش‌بینی شده است

سلیمیان اضافه کرد: مشوق‌های پیش‌بینی‌شده ازجمله «تخفیف مالیاتی و کارمزد معاملاتی» که برای بهره‌مندی از خدمات این صندوق‌ها تعریف‌شده، می‌تواند باعث ایجاد انگیزه مضاعف برای سهامداران عمده شرکت‌ها باشد.

وی گفت: مطابق ماده ۳۳ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، تمام نقل ‌و انتقالات اوراق بهادار که توسط بازارگردانان دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شوند، از پرداخت مالیات مقطوع نیم درصد معافیت دارند و برابر دستورالعمل فعالیت صندوق‌های بازارگردانی، کارمزد معاملاتی این صندوق‌ها برای ناشران، معادل ۸۰ درصد است.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره ورود سیمان به بورس کالا نیز گفت: این موضوع در دستور کار انجمن قرارگرفته و تعاملات لازم برای تحقق این موضوع طی نشست‌های آتی با متولیان بورس کالا، نهایی خواهد شد.

براساس این گزارش، صنعت سیمان ایران پیشینه بیش از هشت دهه فعالیت را در کارنامه خود دارد، اما بررسی ۹۶ خط تولید فعال در ۷۴ کارخانه سیمان کشور نشان می دهد که نزدیک به نیمی از خطوط مزبور عمر کمتر از ۱۰ سال دارد، بنابراین بهره برداری از واحد های جدید موجب افزایش سهم خطوط تازه در این بخش خواهد شد.
برابر آمار تولید ۵۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ می توان نتیجه گرفت که نزدیک به ۶۲ درصد از ظرفیت ۸۶ میلیون تنی کارخانه های سیمان فعال بودند، انتظار می رود با تخصیص بودجه عمرانی مناسب و بازسازی و نوسازی خانه های شهری و روستایی تخریب شده ناشی از سوانح طبیعی، به ویژه سیل در اواخر سال ۹۷ و ۹۸، میزان تقاضا برای سیمان افزایش یابد.
براساس آمارهای وزارت صنعت، معدن وتجارت، پیش بینی شد سال ۱۳۹۸ به میزان دو میلیون تن ظرفیت جدید در بخش سیمان مورد بهره برداری قرار گیرد که با احتساب ظرفیت ۸۶ میلیون تنی در سال ۲۰۱۸، انتظار می رود پارسال به ظرفیت نزدیک به ۹۰ میلیون تنی دست یافتیم.


کد مطلب: 74433

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/74433/سومین-هلدینگ-بزرگ-سیمانی-کشور-پاییز-فرابورس-می-آید-صندوق-بازارگردانی-سدی-برابر-سفته-بازی

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir