امیر حمزه توسلی از تولید کنندگاه بزرگ روغن: مسئله ی کمبود واردات دانه های روغنی مشکل ساز شده
و همین مسئله باعث افزایش ناگهانی قیمت روغن شده است.
افزایش قیمت روغن نتیجهی کمبود دانههای روغنی
12 آبان 1399 ساعت 23:43
امیر حمزه توسلی از تولید کنندگاه بزرگ روغن: مسئله ی کمبود واردات دانه های روغنی مشکل ساز شده
و همین مسئله باعث افزایش ناگهانی قیمت روغن شده است.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، مهندس امیرحمزه توسلی در پاسخ به این سوال که کمبود فعلی روغن حقیقیست یا خودخواسته و از سمت بعضی از تولید کنندگان پاسخ داد : شرایط فعلی ایران در حالت جنگ و تحریم است و قطعا در این وضعیت فوق العاده، همگی نیازمند یک همدلی سراسری هستیم و همه چیز باید برنامه ریزی شده پیش برود.
وی اضافه کرد: در بحث کمبود روغن ما در ابتدا نیازمند دانه های روغنی خام هستیم و ما امروز در کشور حجمی بالغ بر ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن ظرفیت روغن کِشی داریم که در بالاترین حدی که تا کنون انجام گرفته شده در سال ۹۷ بوده که حجمی بالغ بر ۳۱۰ هزار تن بوده است؛ که امروزه متاسفانه این حجم روند کاهشی را دنبال کرده است.
توسلی افزود : در سال جاری ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن سفارش دانه های روغنی داشتیم که تا کنون ۷۰۰ هزار تن وارد شده، که البته به صورت عملیاتی در حقیقت ۵۴۰ هزار تن انجام شده است.
وی تصریح کرد : البته منکر زحمات وزرات صمت، وزارت جهاد و کشاورزی و بانک مرکزی نیستم و الحق و الانصاف در طول این چند روز زحمات زیادی کشیدند و جلسات زیادی در حال برگزاریست و مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر تخصیص ارز را از سمت محصول نهایی برداریم و به سمت مواد اولیه که همان دانه های روغنی است ببریم افزود : در این صورت میتوانیم اشتغال زایی را افزایش دهیم و ضریب وابستگی را نسبت به واردات کاهش دهیم و در نهایت باعث امنیت غذایی بیشتر میشویم.
توسلی در پاسخ به این سوال که چقدر با مسئله خودکفایی در امنیت غذایی و تولید روغن فاصله داریم اضافه کرد :
ما به دلیل کمبود مواد غذایی که در دام و طیور داریم، مجبور شدیم به سمت واردات روغن کنجاله برویم؛ این درحالی است که ۲۵ کارخانه تولید روغن در کشور میتوانند حجمی در حدود ۳/۵ میلیون تن که نیاز کشور است را تامین کنند.
وی خاطر نشان کرد : در سالی که جهش تولید نام دارد، ما باید نیاز سنجی کنیم و کارخانه جات کشور را تا حد ممکن فعال تر کنیم. خوشبختانه اتفاقات خوبی در حال افتادن است و همکاری وهمدلی بین صنعت روغن کِشی و وزارت جهاد و وزرات صمت و صنعت روغن نباتی در حال برقراری است. البته در بحث تامین ارز و واردات هم گاهی به علت نبود ارز، مجبور به استفاده از ارز های نامرغوب میشویم که انشالله با پیگیری های وزارت امور خارجه و بانک مرکزی شاهد رفع این موضوعات باشیم.
توسلی در ادامه از بستن قرارداد بین کشاورزان و شرکت های روغن کشی، خبر داد و این مسئله را امیدوار کننده ارزیابی کرد؛
همچنین تاکید کرد: تولید مواد اولیه نیازهای غذایی کشور و ارتباط بیشتر با کشاورزان نیازمند حمایت جدی دولت است.
توسلی در پاسخ به این سوال که شایعه شده است دلیل افزایش قیمت روغن ، افزایش قیمت قوطی های حلبی است بیان کرد:
من اینطور به این مسئله نگاه نمیکنم؛ وقتی در کشور کمبودی شکل میگیرد، بعضی از واسطه ها و دلالان اقدام به احتکار آن میکنند که این مسئله خواست ونیاز شرکت های تأمین کننده نیست. برای مثال کنجاله در سامانه بازارگاه وزرات جهاد ۲۷۰۰ تومان عرضه میشود، درحالیکه در بازار آزاد چندین برابر به فروش میرسد و در نهایت این پول نصیب دلالان میشود نه تولید کننده!
بنابراین اگر برای این مسئله نظم و ترتیبی اتفاق بیوفتد، هم تأمین کننده نفع میبرد، و هم محصول با قیمت مناسب تری به دست مصرف کننده میرسد.
وی در پاسخ به این سوال که بنظر میرسد شرکت لادن که یکی از بزرگترین تولید کننده های روغن است و زیرنظر گروه صنعتی بهشهر فعالیت میکند، مدتی است تعطیل شده افزود : مشکلی که از سمت شرکت اعلام شده بود، نبود مواد اولیه بود که که بنظر میرسد این
مشکل برطرف شده است.
امیرحمزه توسلی در پاسخ به این سوال که چرا اخیرا مثل سابق روی بسته بندی روغن ها نام “تراریخته” درج نمیشود پاسخ داد : بخشی از روغن و دانه هایی که وارد کشور میشوند تراریخته هستند که البته این تراریخته خود چند نوع دارد و قطعا مواردی وارد کشور میشوند که مورد تأیید وزارت بهداشت هستند.
و البته آنهایی که تراریخته هستند حتما روی محصول درج میشود.
وی در پایان افزود : بیشتر واردات روغن ما غیرتراریخته است و ماجرا شفاف و واضح است.
کد مطلب: 74510