فردین آقابزرگی: بازدهی بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی و جایگاه جدید آن در اقتصاد ملی را از مهمترین مزیت های این بازار در شرایط فعلی است.
مدیرعامل کارگزاری بانک رفاه تصریح کرد:
همه راههای سرمایهگذاری به بورس ختم میشوند
30 آذر 1399 ساعت 12:43
فردین آقابزرگی: بازدهی بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی و جایگاه جدید آن در اقتصاد ملی را از مهمترین مزیت های این بازار در شرایط فعلی است.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، مدیرعامل کارگزاری بانک رفاه در برنامه «به وقت تحلیل» ضمن بیان مطلب فوق به ریسک های بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: باید در نظر داشته باشیم که سرمایهگذاری دو وجه با اهمیت دارد، یکی بحث محاسبات و تحلیل و وجه بعدی ریسکهای مرتبط با بازار است و در این میان ریسک ها به دو نوع اقتصادی و غیر اقتصادی تقسیم می شوند.
وی ریسک غیر اقتصادی را به عنوان یکی از متغیرهای اثرگذار و تعیین کننده در کل بازارهای مالی دنیا مطرح کرد و گفت: نمیتوان از این عامل صرف نظر و یا وزنی برای آن تعیین کرد. این موضوع بستگی به برآیند تحلیلهای اقتصادی نیز دارد و خود را در قالب نوسان و قیمت نشان می دهد.
این تحلیلگر ارشد بازارسرمایه تصریح کرد: به عنوان مثال در اغلب بازارهای مالی دنیا به ندرت مشاهده می شود که افراد بلافاصله بعد از دریافت کد بورسی به طور مستقیم وارد فرآیند خرید و فروش سهامداری شوند. در بورس پکن سرمایه گذاران پس 12 ماه دوره انتظار و کسب تجارب لازم مقدمه ورود به بازارهای مالی را پیدا می کنند.
وی تاکید کرد: افراد نا آشنا به طور ناخواسته بر شدت هیجانات و ریسکهای غیرسیستماتیک بازار می افزایند. در واقع، غیرحرفهایهایی که از رفتار یکدیگر دنباله روی میکنند و ممکن است شناخت کافی از فضای بازارسرمایه نداشته باشند به عنوان آفت های بازارهای مالی شناخته میشوند، زیرا بازار را از جریان اصلی خود منحرف میکنند.
آقابزرگی راه حل کاهش این ریسک غیر اقتصادی را فرهنگ سازی دانست و افزود: چنین افتی با فرهنگ سازی و آموزش های لازم قابل اصلاح است. همچنین لازم است سهامداران تازه وارد از ابزارهایی مانندسبدگردانی اختصاصی، صندوقهای سرمایهگذاری و مشورت با افراد متخصص و دارای مجوز در این زمینه برای جلوگیری از ایجاد زیان استفاده کنند.
پیشبینی بازار
آقابزرگی در خصوص پیش بینی بازارسرمایه تا پایان سال نیز گفت: به نظر من نمی توان به طور مطلق پیش بینی در این رابطه داشت. تحلیلگران مختلف با رویکردهای متفاوت و فرضیات خاص نتایج مختلفی را در این زمینه به دست میآورند که در نهایت همانطور که در بالا اشاره کردم به طور خلاصه و برآیندی، همه این عوامل خود را در بورس نشان میدهند. می توان گفت که حداقل در دو هه گذشته منشا اصلی نوسانات در بازارسرمایه ایران بحثهای غیر اقتصادی اعم از گشایشهای اقتصادی و نیز نکات بوده است که همگی دارای وزنهای مختلفی در این بازار هستند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: برای پیشبینی وضعیت آینده اگر بهبود و گشایش هایی پیش رو داشته باشیم و با فرض رویکردهای مثبت، اثراتی احتمالی که می تواند در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد شود شامل کاهش نرخ ارز، بهبود وضعیت تولید و تامین مواد اولیه و صنایع و در نتیجه افزایش فروش و در نتیجه رشد سودآوری شرکتها است.
صنایع پیشرو
وی در خصوص صنایع پیشرو توضیح داد: به نظر من صنایع استراتژیک، مانند صنایع غذایی، دارویی همیشه از لحاظ ریسک های غیر اقتصادی مامن مناسبتری برای فعالان بازار محسوب می شوند. در نهایت سهام شرکت هایی که با ارز مرتبط هستند مانند صنایع پالایشگاهی، پتروشیمی و فولادی جزو صنایع با اهمیت تر به جساب می آیند.
کد مطلب: 75305