کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ردپای قیمت‌گذاری دستوری بر صنایع منتخب بازار سرمایه

6 شهريور 1403 ساعت 14:06

آثار قیمت‌گذاری دستوری همچنان در بخش‌های مختلف اقتصاد از جمله صنایع سایه افکنده، به طوری که در طول ۲ سال گذشته، حاشیه سود صنایع منتخب بازار سرمایه ۷ واحد درصد کاهش یافته است.


به گزارش سرمایه گذاری آنلاین ، روند حاشیه سود خالص صنایع منتخب بازار سرمایه در دو سال گذشته نشان می‌دهد؛ حاشیه سود خالص این صنایع در بهار ۱۴۰۱ به میزان ۲۱.۳ درصد و در بهار ۱۴۰۲ معادل ۱۶.۷ درصد بوده در حالی که در بهار امسال به ۱۴.۱ درصد کاهش یافته است. به عبارتی دیگر، قیمت‌گذاری دستوری موجب شده روند حاشیه سود خالص صنایع منتخب بازار سرمایه همچنان به روند کاهشی خود ادامه دهد.
براساس گزارش معاوت نظارت بر بورس‌ها و ناشران که به همت اداره میزهای صنعت تهیه شده، روند حاشیه سود خالص صنایع منتخب بازار سرمایه در تابستان ۱۴۰۱، به میزان ۱۹.۲ درصد بود در حالی که این رقم در تابستان ۱۴۰۲ به ۱۶.۷ درصد کاهش یافته است.
همچنین، حاشیه سود خالص صنایع منتخب بازار سرمایه در پاییز ۱۴۰۱، به میزان ۱۷.۸ درصد و در پاییز ۱۴۰۲ معادل ۱۶.۴ درصد بوده، این درحالی است که حاشیه سود این صنایع در زمستان ۱۴۰۱، به میزان ۱۷.۳ درصد و در زمستان ۱۴۰۲ به میزان ۱۵.۱ درصد رسیده است.
تغییرات سودآوری صنایع منتخب بازار سرمایه
گزارش‌های این معاونت نشان می‌دهد؛ سود خالص این صنایع در بهار امسال نسبت به زمستان ۱۴۰۲ در صنایع فرآورده‌های نفتی، استخراج کانه‌های فلزی با کاهش ۱۵ و ۱۲ همت و در صنایع فلزات اساسی و مواد و محصولات شیمیایی با افزایش ۱۳ و ۵ همتی همراه بوده است.
تاثیر ابلاغیه دستورالعمل قیمت‌گذاری نفت خام بر سودآوری صنایع
به نظر می‌رسد، تاثیر ابلاغیه دستورالعمل قیمت‌گذاری نفت خام وفرآورده‌های نفتی در ۲۳ دی ماه ۱۴۰۲ از مهم‌ترین دلایل عمده کاهش روند سودآوری در صنعت فرآورده‌های نفتی بوده است.
براساس این دستورالعمل، فرمول فروش نفت خام به پالایشگاه تغییری نداشته و در سمت خرید فرآورده‌های نفتی، تغییر بنزین مرجع از بنزین اکتان ۹۵ سنگاپور به بنزین اکتان فوب خلیج فارس صورت گرفته است.
به عبارتی دیگر، این تغییرات در بخش خرید فرآورده‌های نفتی به سمت کیفی‌سازی بنزین، گازوئیل، و بالا بودن استاندارد محصول رفته و منجر به کاهش قیمت فرآورده های نفتی و به تبع آن کاهش کرد اسپرد بنزین اکتان ۸۷ و گازوئیل سولفور شده است.
به این ترتیب، در بهار ۱۴۰۳ و دو ماه پایانی سال ۱۴۰۲ قیمت‌گذاری نفت خام و فرآورده‌های نفتی بر اساس دستورالعمل جدید صورت گرفته است.
دلایل کاهش سودآوری صنعت استخراج کانه‌های فلزی
افزون بر این، سودآوری در صنعت استخراج کانه‌های فلزی نیز با کاهش ۱۲ همتی روبه‌رو شده است.
به نظر می‌رسد، کاهش حاشیه سود فولادسازان چینی و آغاز دوره تعمیر و نگهداری کوره‌های بلند در برخی کارخانه‌های بزرگ به کاهش تقاضا برای سنگ آهن از سوی چین به عنوان بزرگترین مصرف کننده منجر شده است. از این رو، این امر موجب روند نزولی نرخ جهانی سنگ اهن از ۱۰۹ به ۱۰۷ دلار بر تن شده است.
رشد سودآوری در صنایع فلزات اساسی و شیمیایی
در عین حال، سودآوری در صنایع فلزات اساسی و مواد و محصولات شیمیایی با افزایش ۱۳ و ۵ همتی روبه‌رو شده است.
با توجه به این که صنایع فلزات اساسی و مواد و محصولات شیمیایی به عنوان صنایع با اهمیت بازار سرمایه سهم قابل توجهی را در مصرف انرژی به خود اختصاص می‌دهند، اعمال محدودیت در مصرف انرژی گاز برای بازه زمانی ۲۵ آبان ۱۴۰۲ تا ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ میزان تولید و به تبع آن میزان فروش و سودآوری را با روندی نزولی مواجه کرده است. از این رو، با رفع محدودیت در مصرف انرژی گاز در بهار ۱۴۰۳ میزان تولید و به تبع آن فروش و سودآوری با روندی صعودی همراه بوده است.


کد مطلب: 88206

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/88206/ردپای-قیمت-گذاری-دستوری-صنایع-منتخب-بازار-سرمایه

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir