کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس سازمان بورس خبر داد:

سه راهکار سازمان بورس برای سال آینده بازار سرمایه

5 اسفند 1403 ساعت 12:43

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزایش کارایی بازار را از مهمترین برنامه های این سازمان برای بازار سرمایه برشمرد و گفت: در تلاشیم شفافیت را بیش از پیش افزایش دهیم تا از حقوق سهامدار که رسالت اصلی ما است صیانت شود.


به گزارش سرمایه گذاری آنلاین ،
حجت الله صیدی روز یکشنبه در همایش اقتصاد ایران ۱۴۰۴ با تشریح سه برنامه مهم سازمان بورس برای سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: به نظر می رسد شرایط اقتصادی در سال آینده کمابیش مثل ۱۴۰۳ خواهد بود و با توجه به بودجه تنظیم شده دولت و سایر عوامل و رویکردها و برنام‌ها، برآورد بر این است که مولفه های اثرگذار بر اقتصاد امسال ایران در سال آینده هم وجود خواهد داشت.
وی افزود: با این حال اگر گشایش خوبی در اقتصاد ایران رخ دهد همه خوشحال می شویم و اگر شرایط سخت تر شد، باید وضعیت را مدیریت کنیم و از گردنه‌های سخت عبور کنیم.
وی بهبود گزارشگری مالی را از جمله برنامه‌های سازمان بورس برای سال آینده دانست و گفت: گزارش‌های حسابرسی مهمترین منبع تصمیم گیری در بازار سرمایه است؛ گزارشی که پر از بند و ابهام است، گزارش شرکت را از سودمندی ساقط می کند.
صیدی افزایش کارایی را یکی دیگر از برنامه های بازار سرمایه برشمرد و گفت: احترام گذاشتن به طبیعت بازار بسیار مهم است نه اینکه بخواهند آن را دستکاری کنند تا میزان الحراره چیز دیگری را نشان دهد.
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه باید به واکنش طبیعی بازار بها داد و نباید انتظار داشت شرایط وقتی جور دیگر است، شاخص چیز دیگری را نشان دهد، توضیح داد: اینکه بازار واکنش طبیعی خود را در کل بازار نشان دهد، مهم است؛ ممکن است افراد متفاوت عمل کنند ولی در کل حرکت جمعی را می بینیم و این حرکت طبیعی است.
وی افزود: زمانی که چند اتفاق نگران کننده وجود دارد، نباید انتظار داشت که شاخص ۲۰ هزار واحد مثبت شود و یا وقتی همه شرایط مثبت است، اگر همه سهام ها منفی شدند، باید شک کرد.
صیدی تاکید کرد: وقتی حرکت بازار طبیعی پیش برود، در بلند مدت همه برنده هستند؛ در کوتاه مدت می شود شاخص و بازار را دستکاری کرد و شرایط را خوب کرد اما به ضرر بازار و سرمایه گذار است.
وی افزایش کارایی بازار را وظیفه همه نهادهای فعال در بازار سرمایه برشمرد و گفت: نکته مهم دیگر شفافیت در بازار است و همه دنبال آن هستیم که شفافیت بالا رود تا از حقوق سهامدار صیانت شود و سرمایه گذار جذب شود.
وی یکی از اقدامات در مسیر شفافیت در بازار را نظام راهبری شرکتی عنوان کرد و توضیح داد: همه ۷۵۰ شرکتی که در بورس هستند، از نقصان در نظام راهبری شرکتی لطمه می بینند؛ کمیته ها یا تشریفاتی است و یا کارایی لازم را ندارد و تمرکز لازم در اداره شرکت ها دیده نمی شود.
صیدی با تاکید بر اینکه فقدان برنامه عملیاتی مشخص از مسایلی است که شرکت ها را آزار می دهد، افزود: حتی شرکت های بسیار سودآور هم گاهی از این ضعف ها دارند در حالی که می توان با الزامی کردن نظام راهبری شرکتی این مشکل را حل کرد.
وی همچنین یکی از مولفه های شفافیت در بازار سرمایه را صورت های مالی شفاف برشمرد و ادامه داد: گرچه بهبود عملکرد شرکت ها به مدیران آن وابسته است اما سازمان بورس هم از بعد نظارت الزامات قانونی دارد و تلاش می کنند با کمک نظام راهبری شرکتی و ثبات مدیریت و الزام به تعهد و شایسته سالاری بورس را ارتقا دهد.
صیدی با انتقاد از اینکه گاهی مدیران شرکت ها بودجه امسال را ضربدر ۱.۲ کرده و برای سال آینده محاسبه می کنند و در کدال قرار می دهند، از ضعف بعد نظارتی بر بازار سرمایه انتقاد کرد و افزود: کسی حتی سوال نمی کند که این بودجه چه شد اما سهامدار بر اساس آن سهامی را می خرد و می بیند که انحرافات در شرکت ها عجیب و غریب است و یا شرکت در حوزه ای فعالیت می کند که نه در اساسنامه آن دیده شده و نه موضوع فعالیت شرکت است.
وی از برنامه سازمان بورس برای تدارک میزهای تخصصی صنایع در بازار سرمایه خبر داد و اظهار داشت‌: در نگاه کلان هم باید بخشی از مشکلات بازار سرمایه پیگیری شود؛ برای مثال کنون صنایع بزرگ بورسی از ناترازی انرژی بخصوص در حوزه گاز و برق بیشترین لطمه را می بینند و سود و زیان شرکت ها تحت تاثیر ناترازی قرار گرفته است.
رئیس سازمان بودرس با اشاره به دخالت دولت ها در قیمت گذاری کالاها را نیز متذکر شد و افزود: شاهد قیمت گذاری در پالایشگاهها چه در خوراک و چه در محصول هستیم به طوری که گاهی حتی فرمول پالایشگاهها را به هم می ریزند.
صیدی ادامه داد: وقتی پالایشگاهی را که بسیار پیشرفته و با هدف صادرات ساخته شده و می تواند با تولید بنزین مرغوب و فروش آزاد سود ببرد و یا سوخت هواپیما تولید کند را ملزم می کنیم که سوخت معمولی تولید کند و با ضرر هم بفروشد، بر بورس هم اثر می گذارد و بنابراین تلاش می کنیم تا حتی المقدور قیمت گذاری دستوری حذف شود.
رئیس سازمان بورس گفت: بهبود عملکرد شرکت ها به مدیران وابسته است ولی ما هم نظارت و الزاماتی داریم کمک می کنیم تا با همان نظام راهبری شرکتی و با ثبات مدیریت و با الزام به تعهد شرکت ها به عمل کردن به برنامه هایشان و حتی داشتن برنامه، عملکرد شرکت های بورسی بهبود یابد.
صیدی با اشاره به نقش سازمان بورس در توسعه بازار از طریق افزایش عرضه اولیه های بیشتر گفت: بتوانیم در ۱۴۰۴ به حدود هزار شرکت پذیرفته شده در بورس برسیم؛ شرکت های بزرگی در اقتصاد داریم که وارد بورس نشده اند که اگر این اتفاق بیفتد، هم هزینه های تأمین مالی آنها کاهش می یابد و هم شفاف تر می شوند و هم امکان توسعه بیشتری می یابند؛ از سوی دیگر تشکیل سرمایه ثابت برای این شرکت ها امکان پذیر خواهد شد.
وی به تعریف ابزارهای جدید، توسعه ابزارهای موجود و افزایش کاربرد این ابزارها در بورس های انرژی و کالا اشاره و تصریح کرد: با تلاشی که همکاران ما در بورس و شرکت های پذیرفته شده و نهادهای مالی مانند تأمین سرمایه ها بتوانیم ارزش بازار را به تولید ناخالص داخلی کشور نزدیک کنیم آرزو داریم تولید ناخالص داخلی کشورمان به قدری بالا برود که با رقبای منطقه ای خود شانه به شانه جلو برویم.


کد مطلب: 90865

آدرس مطلب :
https://www.sarmayegozarionline.ir/news/90865/سه-راهکار-سازمان-بورس-سال-آینده-بازار-سرمایه

سرمایه گذاری آنلاین
  https://www.sarmayegozarionline.ir