بازار سرمایه به مرور مرکزیت خود را از دست میدهد
به گزارش سرمایه گذاری آنلاین ،در ابتدای پنل حسین عبده تبریزی بنیانگذار گروه مالی فیروزه گفت: اقتصاد کشور در شرایط دشواری بهسر میبرد به طوری که نباید انتظار داشت در کوتاهمدت تغییر و تحولی رخ دهد.
وی افزود: باتوجه به اینکه مذاکرات در یک چارچوب محدود در جریان است و روابط گستردهای ایجاد نخواهد شد نتیجهاش مانند سال ۹۴ یعنی احیای برجام خواهد بود. در واقع فقط ترک مخاصمه خواهیم کرد.
عبده تبریزی تاکید کرد: بنابراین مسائل زیرساختی در کوتاهمدت رفع نخواهد شد البته ورود نفت به کشور تا حدودی وضعیت را بهبود میبخشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بازار سرمایه رقبایی نظیر بازار طلا و رمز ارز دارد به همین علت آن مرکزیتی که طی سالهای گذشته داشته است از دست میدهد. و بیشتر سرمایهگذاران از طریق صندوقها وارد بازار خواهند شد.
عبدهتبریزی اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی پیشبینی میشود اوضاع کشور گل و بلبل نخواهد شد و تورم از ۳۷ درصد پایینتر نخواهد آمد بنابراین برای سرمایهگذاری دست به کارهای عجیب و غریب نزنید.
وی تاکید کرد: وزیر اقتصاد آینده باید کارهای وزارتخانه را به معاونان بسپارد و خودش دست به اقدامات اصلاحی بزند در غیر این صورت چالشهای مختلف اقتصاد نظیر مسئله کمبود برق ، گاز و آب میشود.
با توافق و یا عدم توافق اتفاق خاصی نمیافتد
در ادامه محمد حسین صدرایی، مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه گفت: اقتصاد ایران در تله شرطی شدن افتاده و تصمیمسازان توانایی اداره آن را ندارند.
وی افزود: در صورت توافق و عدم توافق اتفاقی در اقتصاد کشور نخواهد افتاد. اگر بخواهیم اقتصاد کشور به دهه ۹۰ برگردد نیاز به توافق حداکثری داریم با توافق حداقلی فقط میتوانیم نفس بکشیم.
وی افزود: با توافق حداکثری و جذب سرمایهگذاری نرخ بهره و انتشار اوراق کاهش مییابد چون نفت بیشتری میفروشیم همچنین تورم هم ۱۷ تا ۲۰ درصد کاهش مییابد.
وی تاکید کرد: در صورت عدم توافق اقتصاد دلاریزه و پولی خواهد شد و در چرخه پایانی بر بازار سرمایه تاثیر میگذارد.
صدرایی تاکید کرد: ابتدا با داراییتان نیازهای اولیه خود را تامین کنید، سپس با مازاد آن در بازارهای دیگر سرمایهگذاری کنید.
وی با بیان اینکه سهامداران از گذشته درس بگیرند گفت: در سال ۹۲ با خوشبینی سهامداران، بازار رشد پیدا کرد در حالیکه حاشیه سود شرکتها افزایش نیافته بود به این ترتیب در کمتر از ۷ تا ۸ ماه شاهد ریزش سنگین بازار بودیم و این فرسایش تا سال ۹۴ ادامه یافت. و دوباره سر قضیه احیای برجام روند صعودی پیدا کرد.
وی تاکید کرد: بنابراین سرمایهگذاران فکر نکنند بازار به طور مداوم رشد خواهد کرد بلکه یکجایی باید خود را با واقعیتهای اقتصادی تطبیق دهد.
چشمانداز بازار وابسته به مذاکرات است
در ادامه امید تقیخان تجریشی، رئیس هیئت مدیره گروه مالی فیروزه گفت: چشمانداز بازار سرمایه بسیار وابسته به مذاکرات است به طوری که با یک خبر مثبت روند شاخص صعودی و با یک خبر منفی شاهد روند نزولی شاخص هستیم.
وی تاکید کرد: یکی از راههای سرمایهگذاری موفق در بازارهای مختلف این است که شناخت کافی از تاریخ اقتصاد کشور داشته باشیم. همانطور که شاهد بودیم بین سالهای ۶۰ تا ۷۸ درآمد حاصل از نفت زیاد نبود اما وارادتمان هم عدد بزرگی نبود در واقع شاهد موازنه در افزایش نقدینگی، تورم و نرخ ارز بودیم.
وی ادامه داد: از انتهای سال ۷۰ تا ۹۰ شاهد رشد در آمد نفتی بودیم، اما دولت دست به سرکوب قیمت ارز زد. در دوره سوم یعنی از سال ۹۰ تا امروز به علت اعمال تحریمها درآمد نفتی کاهش یافته اما همچنان مصرفمان بالا است. به طوری که بیشتر از حجم نقدینگی، تورم داشتیم.
با حصول توافق روند بازار سرمایه صعودی است
همچنین محمد هاشمیخواه، مدیر کارگزاری بورس بیمه ایران گفت: درصورت عدم توافق همین روند ادامه خواهد یافت، اما اگر توافق شود بازار طلا نزولی میشود و درآمد دولت افزایش خواهد یافت. همچنین کاهش ریسکهای سیستماتیک و انتظارات تورمی رشد بازار سرمایه را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: طی یک دوره ۳ تا ۵ ساله نتایج توافق بر بازار سرمایه مشخص خواهد شد در اقتصاد کلان هم نرخ بهره کاهش مییابد.
خبرنگار : زهرا پیربداقی