قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانی سرمایه گذاران نسبت به افزایش موارد جهانی ابتلا به ویروس کرونا و تاثیر آن بر تقاضای برای سوخت، کاهش پیدا کرد.
بانک سرمایه گذاری سوییسی یو بی اس در پی اقدام غیرمنتظره عربستان سعودی برای کاهش بیشتر تولید به صورت داوطلبانه و انتظار بهبود چشمیگر تقاضا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱، پیش بینی کرد قیمت هر بشکه نفت برنت تا اواسط امسال به ۶۰ دلار صعود خواهد کرد.
وزیر نفت به افزایش تولید روزانه ۷۵ هزار بشکهای کشورهای روسیه و قزاقستان در ماههای فوریه و مارس اشاره کرد و گفت: این مقدار تغییر در تولید، تأثیری در خروجی اوپکپلاس و بازار جهانی ندارد.
قیمت نفت پس از بن بست مذاکرات روز دوشنبه وزیران اوپک پلاس درباره سطح تولید فوریه و در بحبوحه نگرانیها نسبت به دورنمای تقاضا برای سوخت، در معاملات روز سه شنبه با کاهش روبرو شد.
براساس تصمیم اعضای کمیسیون تلفیق، فروش روزانه نفت در سال آینده ۱.۵ میلیون بشکه نفت پیش بینی شد موضوعی که نه تنها دور از ذهن نیست بلکه طبق اعلام سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی این عدد قطعا محقق می شود و باید نسبت به وضعیت بازار نفت ایران امیدوار بود.
بهای معاملات جهانی نفت روز پنجشنبه افزایش یافت اما تحت تاثیر قرنطینه های وضع شده برای مقابله با ویروس کرونا و افت تقاضا، بیش از یک پنجم از ارزش خود را در سال ۲۰۲۰ از دست داد.
نظرسنجی رویترز نشان داد قیمت نفت تحت تاثیر شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا و محدودیتهای سفر که تقاضا برای سوخت را ضعیفتر خواهد کرد، بعید است در سال ۲۰۲۱ بهبود قابل توجهی پیدا کند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید درمورد فروش نفت و صرف درآمد آن در بخش توسعه کشور و حمایت از اقشار ضعیف تردیدی داشته باشیم، گفت: این موضوع دیگر نگاه دوقطبی ندارد.
دانیل یرگین، کارشناس انرژی و نایب رییس موسسه آی اچ اس مارکیت در اظهاراتی پیش بینی کرد تقاضای جهانی برای نفت احتمالا یک سال دیگر یا بیشتر (اواخر سال ۲۰۲۱ یا اوایل سال ۲۰۲۲) طول خواهد کشید تا به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا بازگردد.