تعداد موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در چین روز سه شنبه برای اولین بار از ماه ژانویه به زیر ۲۰۰۰ نفر رسید، اما کارشناسان بین المللی هشدار می دهند که هنوز خیلی زود است در مورد مهار این ویروس سخن گفته شود.
همه درباره این موضوع توافق دارند که ویروس کرونا که اکنون بیماری کووید ۱۹ نام گرفته و باعث تعطیلی بخشهای بزرگی از صنعت چین و توقف سفر در این کشور شده است، به تقاضای جهانی برای نفت به شدت آسیب خواهد زد.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی تقاضای نفت برای ۲۰۲۰ را کاهش داد و اعلام کرد تقاضای جهانی نفت با شیوع ویروس کرونا به شدت آسیب دیده است و رشد آن به پایینترین سطح از ۲۰۱۱ رسیده است.
عدم توانایی روسیه و عربستان برای رسیدن به یک توافق سریع در مورد کاهش بیشتر تولید، این نگرانی را ایجاد می کند که آیا این دو کشور هنوز هم می توانند با هم برای تنظیم سیاست نفت کار کنند.
درخواست معاملهگران و فروشندگان نفت برای اجاره ابرنفتکشهایی به عنوان مخازن شناور درپی تاثیر فلج کننده شیوع ویروس کرونا بر بازار افزایش پیدا کرده است.
مشاور اقتصادی عالی کاخ سفید اعلام کرد ویروس کرونای چین، افزایش صادرات آمریکا به این کشور که قرار بود پس از امضای فاز اول توافق تجاری اجرایی شود را به تاخیر خواهد انداخت.
ارزش بازار بورس چین پس از ترکیدن حباب سهام در سال ۲۰۱۵، در شروع مجدد فعالیت بازارهای این کشور در بحبوحه تشدید شیوع کرونا، با وجود تزریق نقدینگی توسط بانک مرکزی این کشور، ۹ درصد سقوط کرد.
وزیر نفت با بیان اینکه بازار نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا تحت فشار قرار گرفته و به همین دلیل قیمت نفت به زیر ۶۰ دلار برای هر بشکه رسیده است، گفت: باید تلاش شود بازار نفت به تعادل برسد.