نایب رییس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: دولت باید در بودجه شدیدا هزینههای خود را کاهش دهد. وقتی از کاهش هزینه صحبت میکنیم منظور کاهشی در حد 40 یا 50 درصد است. کاهشهای جزیی 5 تا 10 درصدی با تورم خنثی میشود و تاثیرگذار نخواهد بود.
سخنگوی گمرک گفت: در نیمه نخست امسال حدود ۷۱۵ هزارتن برنج از گمرکات کشور مجوز ترخیص قطعی گرفتند که در مقایسه با مدت مشابه ۳۳ درصد در وزن افزایش داشته است.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) شیوه نامه «شرایط صدور معافیت از حقوق ورودی ماشین آلات مستعمل ہند (غ) ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی» را و فهرست ۶۱ قلم ماشین آلات و تجهیزات وارداتی مشمول صدور معافیت گمرکی را به سازمانهای صنعت معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان ابلاغ کرد.
رئیس کل گمرک ایران گفت که تجارت خارجی کشور در ابتدای سال ۱۴۰۰ با رشد ۸۰ درصدی ارزش صادرات همراه بود که امیدواریم این روند در ماههای آتی نیز تداوم داشته باشد.
سخنگوی گمرک گفت: با توجه به پذیرش نشدن محمولههای صادراتی اشتعالزا و فرآوردههای نفتی در گمرکات برخی کشورهای مقابل که منجر به انباشت کامیون ها در گمرکات مرزی شده است، دفتر صادرات گمرک ایران در بخشنامهای به گمرکات اجرایی، موارد اقدامی و احتیاطی را ابلاغ کرد.
سخنگوی گمرک گفت: کارنامه تجارت خارجی کشورمان در دی ماه، ۶ میلیارد و ۷۳۲ میلیون دلار بود که سهم صادرات، دو میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار و سهم واردات سه میلیارد و ۷۸۱ میلیون دلار بوده است.
طی ده ماهه سالجاری بالغ بر ۱۲۲ میلیون تن کالا به ارزش حدود ۵۹ میلیارد دلار بین ایران و کشورهای مختلف جهان مبادله شد که این رقم نسبت به عملکرد تجارت خارجی کشور در نه ماهه سالجاری از افزایش قابل توجهی برخوردار است.
معاون فنی گمرک گفت: بهمنظور تسریع در ترخیص این کالاها مقرر شد ترخیص ۹۰٪ کالاهای اساسی گروه یکم کالاییِ مشمول ارز ترجیحی با اخذ تعهد از صاحب کالا بدون الزام به کد رهگیری امکان پذیر باشد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس از کاهش تعرفه واردات کالاها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: حقوق ورودی همه کالاها برای سال آینده با نرخ ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان محاسبه خواهد شد.
سخنگوی گمرک گفت: کارنامه تجارت خارجی کشورمان در آذرماه، هفت میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار بود که سهم صادرات، سه میلیارد و ۶۴۴ میلیون دلار و سهم واردات سه میلیارد و ۷۲۶ میلیون دلار بوده است.
در شرایطی که گمرک به صاحبان کالاهای وارداتی هشدار داد در صورت ترخیص نشدن، کالاهای آنها متروکه خواهد شد، معاون سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در حال حاضر حدود ۱۹ هزار کانتینر و ۵۵۰ هزار تن کالای متروکه در گمرک وجود دارد و از مسئولان دستگاههای مختلف میخواهیم هر چه سریعتر اقدمات لازم را برای خروج آنها از انبارهای بنادر انجام دهند.
طبق اعلام معاون فنی گمرک ترخیص کالاهای اساسی تا سقف ۹۰ درصد بدون الزام به ارائهی کد رهگیری بانک با اخذ تعهد از صاحب کالا برای عرضه در چارچوب تعیین شده و با نرخ مصوب انجام می شود.