نتایج تحقیق جدید رویترز نشان می دهد، به رغم کاهش ۱۵۰ هزار بشکه ای تولید نفت ایران، مجموع تولید نفت اوپک در ماه گذشته میلادی به بالاترین رقم در طی سال ۲۰۱۸ رسیده است.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: بازار جهانى نفت در دنیاى کنونى سخت پیچیده شده است. عوامل مهم ساختارى و فراساختارى و ژئوپلیتیکى بازار را تحت تاثیر قرار دادهاند از همین رو کلیه بازیگران در هر دو سوى بازار لازم است همکارى کنند.
یک مقام ارشد دولت هند گفت، این کشور خرید نفت از ایران را به طور کامل متوقف نخواهد کرد و استراتژی خود در خصوص خرید نفت از تهران را پس از دیدار با مقامات ارشد آمریکایی در هفته آینده نهایی خواهد کرد.
روزنامه های اردو زبان «امت» و «نوای وقت» پاکستان در مقاله ای با اشاره به اینکه ایران بر اساس عرف بازار به مشتریان نفتی تخفیف میدهد، پیشنهاد دادند: کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان پیشنهاد نفتی ایران را بپذیرند.
اوپک در گزارش ماهیانه جدید خود به نقل از منابع ثانویه اعلام کرد، میزان تولید نفت ایران در ماه جولای با ۵۶ هزار و ۳۰۰ بشکه کاهش نسبت به ماه ژوئن به ۳ میلیون و ۷۳۷ هزار بشکه در روز رسیده است.
اگرچه هنوز ۴ ماه تا آغاز تحریمهای نفتی ایران توسط آمریکا فرصت باقی مانده است، اما از هم اکنون مشتریان نفت ایران به دنبال راه کاری برای ادامه خرید نفت از ایران در دوران تحریمهای جدید هستند.
هیئت بازرگانی چای سریلانکا به بانک مرکزی این کشور پیشنهاد کرده که شرکت سیلون پترولیوم این کشور بدهی نفتی ۲۵۰ میلیون دلاری خود به ایران را از طریق صادرات چای به این کشور پرداخت کند.
ترامپ در حالی صادرات نفت ایران را تهدید به صفر شدن کرده است که تجربه تاریخی نشان می دهد چنین گفته ای امکان اجرایی نداشته و تنها یک «رویای آمریکایی» است.
دهلی نو امیدوار است با استفاده از مکانیزم پرداخت پول نفت ایران به روپیه، بتواند بدون گرفتار شدن در تحریم های آمریکا از قطع ناگهانی واردات نفت ایران اجتناب کند.
دو منبع دولتی هندی به رویترز اظهار کردند: اقدام هند به دنبال احیا یک مکانیسم تجارت روپیه برای تسویه بخشی از پول واردات نفت از ایران به دلیل نگرانی از مسدود شدن کانالهای خارجی تحت فشار تحریمهای آمریکا است.
بیزینس استاندارد اعلام کرد: ارائه تخفیفهای ویژه از سوی ایران، نفت این کشور را برای هند جذابتر کرده و میزان وارداتش در ماه می از ایران ۳۵ درصد افزایش یافته است.
دولت هند رسما اعلام کرده است برای خرید نفت از هند طبق روال گذشته باید منتظر مشخص شدن وضعیت تحریم های آمریکا بود اما با این حال برخی از شرکت های پالایشی هند اقدام به کاهش خرید نفت از ایران کرده اند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) اعلام کرد: میانگین تولید نفت ایران در ماه مه (اردیبهشت - خرداد) با ۵۶۰۰ بشکه در روز افزایش نسبت به ماه پیش از آن به سه میلیون و ۸۲۹ هزار بشکه در روز رسید.