۱۴ عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت به طور متوسط در ماه جاری ۲۹.۵۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده اند که ۱۱۰ هزار بشکه در روز پایین تر از ماه اکتبر است.
قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر انتظارات برای بالا رفتن ذخایر نفت آمریکا و نشانههای پیشرفت مذاکرات تجاری واشنگتن و پکن، ثابت ماند.
درحالی اعضای اوپک و اوپک پلاس در تلاشند تا با کاهش تولید، قیمت نفت را بالای ۶۰ دلار تثبیت کنند که آمارها حاکی از حرکت قیمت این سبد نفتی زیر میانگین سالانه آن است.
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه با دنبال کردن صعود بازارهای سهام که از توافق احتمالی بریگزیت میان انگلیس و اتحادیه اروپا امیدوار شده بودند و تحت تاثیر احتمال کاهش بیشتر تولید گروه اوپک پلاس، افزایش یافت.
قیمتهای نفت روز جمعه در واکنش به پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا و چین که نگرانیها نسبت به تقاضا برای انرژی را تسهیل کرد و خبر انفجار در یک نفتکش ایرانی، روند افزایشی پیدا کردند و به رشد هفتگی حدود چهار درصد دست یافتند.
دبیرکل اوپک همزمان با پیش بینی این گروه از تقاضای جهانی کمتر، اعلام کرد که کاهش بیشتر تولید نفت یکی از گزینه هایی است که اوپک و متحدانش در نشست رسمی خود در ماه دسامبر تحت بررسی قرار خواهند داد.
طبق جدیدترین گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در سپتامبر سال ۲۰۱۹ به ۲.۱۵۹ میلیون بشکه در روز رسید و نفت سنگین ایران دو دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه گران شد.
عربستان سعودی با پایین آوردن مقدار صادرات نفت خام، اولویت مقاصد صادراتی خود را تغییر داده است. این کشور فروش نفت به بزرگترین وارد کننده نفت جهان، چین را افزایش و صادرات به آمریکا را کاهش داده است.
قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه تحت تاثیر تداوم نگرانیها نسبت به مختل شدن عرضه در خاورمیانه افزایش یافت اما دورنمای تقاضای ضعیفتر، رشد قیمتها را محدود کرد.