نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه مجلس دوازدهم، به طور جدی پیگیر حذف قیمتگذاری دستوری است، گفت: تقویت و حمایت از بازار سرمایه در اولویت برنامههای دولت چهاردهم باشد.
در حالی که این روزها بازار وعده و وعیدهای انتخاباتی داغ است و کاندیداهای ریاست جهموری از هر تریبونی برای رساندن صدای وعدههای انتخاباتی و جهتگیریهای خود در حوزههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و غیره استفاده میکنند تا در تنور داغ انتخابات بدمند، رویارویی دولت بعدی با چالشهای پیش رو، بیش از هر زمان دیگری به یک دغدغه جمعی بدل شده است.
محسن تفرشی گفت: در پی شکایت سازمان بورس و اوراق بهادار از برخی اشخاص به اتهام دستکاری بازار سرمایه در یک نماد فرابورسی و ارتکاب برخی جرائم دیگر، در نهایت مرجع قضایی متهمان را به تناسب جرائم ارتکابی به تحمل حبس از یک سال تا سه سال و پرداخت مجموعا ۱۶۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم کرد.
«بورس در دنیا بازاری است که مردم به امید آینده به آن ورود میکنند، در واقع یکی از دلایل موفقیت بورس در دنیا، ثبات و پیشبینیپذیری اقتصاد است اما در اقتصادی که ریسکهای سیستماتیک سیاسی و اقتصادی افزایش مییابد، بورس بهجای رشد، روند نزولی در پیش میگیرد.»
بهروز محبی نجم آبادی، نماینده مجلس دوازدهم، رفتارهای هیجانی و سیاسی را عامل اصلی نوسان در بازار سرمایه ذکر کرد و اظهار داشت: بازار سرمایه در دولت چهاردهم با حمایت ویژه و همه جانبه دولت و مجلس به ثبات لازم میرسد.
امروز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳، عرضه اولیه ۵ درصد از سهام بیمه اتکایی ایران معین به روش ترکیبی در دو مرحله، به عنوان دومین شرکت جدید بازار سرمایه انجام میشود.
نمایندگان مجلس دوازدهم، بازگشت اعتماد به بازار، شفافسازی سیاستهای پولی و مالی، پیشبینی پذیری اقتصاد، مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد، جلوگیری از تصمیمات ناگهانی و خلقالساعه و فرهنگسازی را از جمله راهکارهای رونق بورس ذکر کردند.
درخصوص بازدهی شاخص کل بازار سرمایه قبل و بعد از انتخابات باید اشاره کرد که معمولا قبل از انتخابات چون احتمال تغییرات گستردهای در قسمت زیادی از شرکتهای بورسی که وابسته به نهادهای مالی دولتی و نیمه دولتی یا خصولتی هستند، وجود دارد تصمیمگیریها به سختی انجام میشود.