مرکز آمار ایران اعلام کرد: شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۹۹ نسبت به دوره مشابه در سال قبل به ٢٣,٦ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل ١٣.١ واحد درصد کاهش نشان میدهد.
مرکز آمار اعلام کرد: بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه خانوارهای کشور مربوط به استان هرمزگان (٣١.١ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢١.٦ درصد) است.
مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم کل کشور در تیر ماه ١٣٩٩ برابر ٢٦.٤ درصد است که در دهکهای مختلف هزینهای در بازه ٢٤.٢ درصد برای دهک اول تا ٢٨.٩ درصد برای دهک دهم نوسان دارد.
نرخ تورم ماهانه تیرماه به رقم ۶.۴ درصد رسیده که این رقم، دومین نرخ بالا برای تورم ماهانه طی یک دهه اخیر (پس از تورم ۷.۱ درصدی مهر ۱۳۹۷ در اوج نوسانات ارزی) است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با اشاره به آسیب های ناشی از افزایش اخیر نرخ برابری ارز در کشور گفت: تب دلار، توان اقتصادی و قدرت خرید بیشتر مردم مخصوصا قشر حقوق بگیر را تقلیل داده است.
علیرضا تاجبر بیان کرد: تا کنون چه زمانی شاخص تعیین کننده نرخ تورم در کشور بوده که هم اکنون برخی رشد آن را تورم زا می دانند. رشد بازار سرمایه تعیین کننده تورم نیست محصول آن است.
بنابر مطالعات، کشورهایی که قواعد مالی وچارچوب هدفگذاری تورم رادر کنار یکدیگر داشتهانددرمقایسه باکشورهایی که هر یک ازاین قواعد وچارچوبها رابهتنهایی اتخاذ کردهاندبه ثبات قیمتی پایدارتری رسیدهاند.
بررسی آمارهای مرکز آمار ایران نشان میدهد که استانهای هرمزگان، تهران و کرمان به ترتیب با ۲۸.۷ درصد، ۲۵.۶ درصد و ۲۴.۶ درصد بیشترین تورم نقطه به نقطه را در خردادماه داشتهاند.
بررسی شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان نشان می دهد که بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (٣٣.۰ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢٤.٢ درصد) است.
«هدفگذاری تورمی» سیاست جدید دولت و بانک مرکزی برای مهار تورم به شمار میرود که قرار است برای نخستین بار در کشور اجرا شود که به گفته کارشناسان با جلوگیری از رشد «پایه پولی» و کنترل نقدینگی قابل تحقق خواهد بود.
بانک مرکزی طی بیانیهای، چارچوب هدفگذاری نرخ تورم را اعلام و بر این اساس، هدف نرخ تورم خود را برای بازه زمانی یکساله ۲۲ درصد با دامنه مثبت و منفی دو واحد درصد تعیین کرد.