کارنامه عملکرد تجارت خارجی نشان میدهد هر ماه صادرات نسبت به ماه قبل روند رو به رشدی را تجربه میکند. چنانچه در بهمن ماه صادرات با ارزش ۶ میلیارد و ۷۸ میلیون دلار رشد بیش از ۵۳ درصدی نسبت به دی ماه داشته است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات گفت: از سال ۵۳ تا سال ۶۹ بین سه تا ۹ درصد از کل تجارت کشور مربوط به صادرات بود، در سال ۸۰ حدود سه و نیم میلیارد دلار صادرات داشتیم اما تا پایان سال ۹۶ میزان صادرات کشور به بالاتر از ۴۵ میلیارد دلار می رسد.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی ایران، از انعقاد۱۰ تفاهم نامه و پیمان های پولی با سایر کشورها خبر داد و گفت:بانک مرکزی در کنار ابزارهای مختلف بانکداری بین المللی مانند فاینانس و ریفاینانس، موضوع پیمانهای پولی را پیگیری کرده و با سه کشور قرارداد امضا کرده است.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات صنایع نساجی و پوشاک در ۱۰ ماهه امسال ۸۰۵ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۵درصد افزایش داشته است.
در حالی که ایران در تلاش است سهم بیشتری از بازار نفت هند از آن خود کند، تهران پیشنهاد کرده که اگر هند خرید نفت خود از این کشور را افزایش دهد، تخفیف کرایه حمل نفت به سواحل هند را افزایش دهد.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل وزارت تجارت و صنایع افغانستان از بندر چابهار به عنوان فرصتی طلایی برای توسعه ترانزیت و تجارت منطقه ای یاد کرد و گفت: نخستین محموله صادراتی این کشور نیمه نخست سال ۹۷ از بندر چابهار صادر می شود.
بر اساس آمارهای تجارت خارجی، در ۱۰ماهه نخست سال جاری در حالی که واردات از آمریکا کاهش پیدا کرده، واردات کالا از انگلیس با افزایش ۱۳۳ درصدی مواجه شده است.
واردات نفت خام کره جنوبی از ایران ۴۷ درصد در ژانویه امسال نسبت به ژانویه سال گذشته کاهش یافت و به ۹۵۰ هزار و ۱۳ تن یا معادل ۲۲۴ هزار و ۶۳۲ بشکه در روز رسید.