در حالی که در هفتههای گذشته اخبار متفاوتی درباره جزییات ساز و کار مالی اروپا برای حفظ ارتباط اقتصادی با ایران از جمله خرید نفت منتشر شده، اما جزییات این موضوع هنوز مشخص نیست.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد که سازوکار مالی اروپا تجربه نوینی است که برای اجرایی شدن آن برخی ابهامات وجود دارد ولی این مسائل دلیلی نیست که اروپا در رفتار خود از سرعت لازم برخوردار نباشد.
روزنامه گلوبال تایمز چین نوشت اتحادیه اروپا دیگر نمی خواهد «تسلیم باج خواهی ها و یکجانبه گرایی آمریکا در عرصه بین المللی شود» و تصمیم به ادامه روابط و مبادلات تجاری با ایران گرفته است.
گلوبال تایمز از روزنامه های دولتی چین نوشت اتحادیه اروپا از نقض برجام از سوی آمریکا به شدت نگران است و سعی دارد به برتری جویی های مالی و بانکی این کشور با توجه به شرایط به وجود آمده پایان دهد و به دنبال تامین منافع مالی با ایران است.
قائم مقام مدیرکل حمل و نقل اتحادیه اروپا با بیان اینکه اتحادیه اروپا همواره در زمینه حمل و نقل کنار ایران خواهد ماند و همکاریها ادامه خواهد داشت، گفت: اتحادیه اروپا خواهان حرکت در مسیر توافقات قبلی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است با تصویب لایحه CFT، اتحادیه اروپا باید روابط بانکی و کارگزاری خود با ایران را بهبود دهد و مانع تاثیر تحریمها شود.
اتحادیهی اروپا نظر هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان مبنی بر ساخت سیستم مالی اروپایی مشابه سوئیفت برای حفاظت از برجام در پی خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران را ارزیابی میکند.
پس از اینکه در ۱۸ اردیبهشت ماه رئیس جمهور آمریکا به طور رسمی پیمان برجام را زیر پا گذاشت و خروج خود را از این معاهده اعلام کرد، این سؤال مطرح شد که ایران باید چه کار کند؟