در محاسبه شاخص کل بورس تهران با برخی از شاخص بورسهای بینالمللی طی هفته گذشته، شاخص بورس توکیو با رشد ۳.۹ درصدی بیشترین بازدهی و شاخص بورس تهران با افت ۱.۶ درصدی کمترین بازدهی را به خود اختصاص دادند.
در جریان بازار امروز شاخص کل تحت تاثیر به ویژه نمادهای فارس، همراه، جم، خبهمن، وساپا و فملی با رشد ۵۱۹ واحدی مواجه شد و به ارتفاع ۱۰۸ هزار و ۲۹۵ واحدی رسید، در این میان نماد حکشتی با حدود ۳۰ واحد بیشترین تاثیر منفی را داشت.
در بازار امروز شاخص فرابورس تنها ۲.۹۸ واحد رشد کرد و به مدار ۱,۲۱۳ واحدی رسید نمادهای ارفع، بمپنا و گردش، خدیزل و هرمز بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای میدکو و چکاپا بیشترین تاثیر منفی را داشتند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفت:بازار سرمایه در صورت تقویت، بستر مناسبی برای خلق ثروت است که اشتغالزایی و رونق تولید را به دنبال خواهد داشت.
در هفته گذشته در خصوص شاخص های بازار سرمایه مطالبی عنوان شد. در این هفته در خصوص ارکان بازار سرمایه، کارکردها و نحوه ارتباط آن ها با سایر ارکان مطالبی مطرح می شود.
تمرکز عرضه محصولات در بورس کالا همواره مورد تاکید بوده که در شرایط التهاب فعلی بازارها باید عرضهها به صورت متمرکز انجام شود تا جلوی هر گونه معاملات غیرشفاف و پنهانی گرفته شود.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رفتار دولت در خصوص جدا کردن شرکتها در ارایه ارز دولتی، منجر به شکل گیری رانت در صنایع بورسی و خروج سرمایه از بازار سهام می شود.
در پایان دادوستدهای امروز شاخص کل تحت تاثیر معاملات منفی نمادهای فولاد، کگل، کچاد، پارسان، فملی و وغدیر با افت ۵۸۸ واحدی در ارتفاع ۱۰۸.۹ هزار واحدی آرام گرفت که در این بین نماد تازه وارد پارس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل ایجاد کرد.
یک کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر کاهش نرخ مالیات فروش سهام بر معاملات بازار سرمایه گفت: بدلیل کاهش هزینه معاملات، این مصوبه موجب افزایش انگیزه سهامداران برای دادوستد سهام میشود.
در حالی هفته گذشته فرابورس ایران میزبان عرضه اولیه ۱۰ درصد از سهام شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود نیشابور در بازار دوم بود که دوشنبه ۲۵ تیرماه نیز این بازار شاهد عرضه ۳۵ میلیون سهم از مجموع سهام شرکت کشت و دام قیام اصفهان برای نخستین بار به عموم خواهد بود.
این روزها همه جا صحبت از شفافیت است؛ شفافیتی که به دلیل دوز کم آن در اقتصاد با پدیده نام آشنای رانت مواجه ایم. به اعتقاد کارشناسان، بسیاری از مشکلات فعلی در اقتصاد کشور به نبود شفافیت در فعالیت ها برمی گردد همان طور که امروز موضوع اختصاص ارز دولتی به واردات یکسری کالاها و سوال های متعدد در این زمینه، ریشه در عدم شفافیت دارد.