قیمت نفت تحت تاثیر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا که چشم انداز موج دوم شیوع اپیدمی در بزرگترین مصرف کننده نفت و سوخت جهان را برانگیخت، در معاملات روز جمعه به روند نزولی شب گذشته ادامه داد و کاهش بیشتری پیدا کرد.
آمار رسمی نشان داد درآمد صادرات نفت عربستان سعودی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به ۱۴۹.۹۵ میلیارد ریال سعودی رسید که در مقایسه با ۱۹۲.۰۳ میلیارد ریال سعودی در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ حدود ۲۱.۹ درصد کاهش داشت.
قیمت نفت در اولین روزکاری بعد از نشست اوپک و اوپک پلاس، با رشدی حدود ۲ درصدی قیمت همراه شد تا نفت آمریکا نیز مانند نفت برنت به بالای ۴۰ دلار در هر بشکه برود.
بهای معاملات نفت خام تحت تاثیر خبر نشست اوپک پلاس در روز شنبه برای بحث درباره طرح تمدید کاهش تولید در سطح فعلی و همچنین بهبود آمار اشتغال آمریکا روز جمعه افزایش چشمگیری پیدا کرد و رشد هفتگی قابل ملاحظهای را به ثبت رساند.
اوپک و متحدانش با وجود ادامه کشمکش در سه روز گذشته بر سر موضوع مورد بحث در نشست پیش رو، به توافق برای تمدید کاهش تولید در سطح فعلی به منظور تقویت بازار نفت نزدیک شدهاند.
قیمت نفت روز چهارشنبه با امیدواری به تمدید کاهش تولید اوپک پلاس در حجم فعلی و احیای تقاضا، صعود کرد و نفت برنت برای نخستین بار از ماه مارس به این طرف به مرز ۴۰ دلار صعود کرد.
در آستانه دیدار کشورهای تولیدکننده نفت گروه اوپک پلاس، روسای جمهور آمریکا و روسیه درباره اهمیت اجرای توافق کاهش تولید این گروه و تثبیت قیمتهای نفت جهانی گفتوگو کردند.
قیمتهای نفت در معاملات روز سهشنبه بازار جهانی با انتظار معاملهگران برای روشن شدن نتیجه مذاکرات آتی اوپک پلاس درباره تمدید کاهش تولید به میزان فعلی، افزایش پیدا کرد.
با توجه به تغییر سریع شرایط بازار نفت، ائتلاف اوپک پلاس ترجیح داده اقدامات کوتاهمدتی در نظر گرفته و تعادل دوباره بازار را مختل نکند؛ بنابراین احتمالاً قرارداد کاهش تولید یک تا سه ماه دیگر تمدید می شود.
تولید نفت خام آمریکا ۲۸ هزار بشکه در روز معادل دو درصد در ماه مارس کاهش یافته و به ۱۲.۷۱۶ میلیون بشکه در روز رسیده است که پایینترین حد از ماه اکتبر سال گذشته میلادی است.
بهدلیل تردیدها درباره بهبود تقاضا از یکسو و همچنین تشدید تنشها میان آمریکا و چین از سوی دیگر، قیمت نفت در اولین روز از معاملات هفته جدید میلادی کاهش یافت.
بهای معاملات نفت روز جمعه کاهش پیدا کرد و طولانیترین روند افزایشی شاخص نفت آمریکا تحت تاثیر نگرانیها نسبت به رشد اقتصادی جهانی و اختلافات جدید میان پکن و واشنگتن شکسته شد.