اقدامات اخیر بانک مرکزی در زمینه ساماندهی تراکنشهای بانکی، محدودیتی برای فعالان اقتصادی ایجاد نمیکند، چرا که ابزارهای مختلفی برای پرداخت و دریافت وجه با حجم دلخواه مانند سامانههای ساتنا و پایا و انواع چک بانکی وجود دارد.
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با استقبال از بخشنامه جدید درباره چک های تضمینی گفت: پیشنهادی که سال هاست بر آن تاکید داریم، حذف کامل «چک در وجه حامل» است.
چک بانکی نوعی چک است که یک بانک به عهده خود صادر میکند. ماهیت و نحوه صدور این سند تجارتی با تعریف واقعی چک منطبق نیست چون صادرکننده چک و پرداختکننده وجه چک شخص واحدی هستند.
رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران میگوید قانون جدید چک قدرت پیگیری و اجرایی آن را بیشتر خواهد کرد و بخشی از مشکلات قبلی را نیز کاهش میدهد.
افرادی که چکهای صادره از سوی آنها در بانک نقد نشود و این موضوع از سوی بانک در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت شود، دچار عواقب و جریمههایی در نظام بانکی میشوند.
نائب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران می گوید در صورتی که قانون جدید چک اجرایی شود، ارزش چک به آن بازگشته و نقل و انتقالات پول با آن انجام می شود.
حدود ۹.۵ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ٨٦٦ هزار میلیارد ریال در تیر ماه ١٣٩٧، در کل کشور مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۴.۴ درصد و ۱۱.۱ درصد افزایش نشان میدهد.
بالغ بر ۱.۴ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بـر ١٣٩ هزار میلیارد ریال، در اردیبهشت ماه ١٣٩٧ در کل کشور برگشت داده شد که نسبت بـه ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۴۹.۶ و ۵۵.۱ درصد افزایش نشان میدهد.
بیش از ۶.۷ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ٤٦٦ هزار میلیارد ریال در فروردین ماه ١٣٩٧، در کل کشور مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۳۳.۲ درصد و ۴۶.۸ درصد کاهش نشان میدهد.