معاملهگران بورس تهران با آغاز نخستین روز معاملاتی هفته شاهد ثبت رکورد تاریخی برای نماگر اصلی بورس تهران همزمان با اقبال خریداران برای جمعآوری سهمهای بنیادی است.
آمار معاملات بازار سهام در دوره یک ماهه منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری نشان می دهد که ارزش بازار و شاخص کل بورس به ترتیب با دو و سه درصد کاهش مواجه شده اند.
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عکس العمل مثبت بازار سرمایه نسبت به مواضع سیاسی گفت: در صورت رفع موانع تولید در کشور، حمایت از تولید کنندگان داخلی و ادامه دار شدن روابط تجاری ایران با کشورهای اروپایی، می توان انتظار روند صعودی معاملات را در میان و بلند مدت داشت.
فرابورس ایران آخرین روز معاملاتی از هفته جاری را نیز با رشد شاخص به پایان رساند. بر این اساس دیروز شاخص کل این بازار با رشد ۵/ ۴ واحدی (معادل ۴۱/ ۰ درصد) تا سطح ۸/ ۱۰۹۷ واحدی رشد کرد تا بازدهی این بازار طی هفته جاری به ۶/ ۲ درصد برسد. با احتساب رشد روز گذشته آیفکس، بازدهی این نماگر از ابتدای سال تاکنون به ۱۱/ ۰ درصد رسید.
بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته با افت ۲/ ۱ درصدی شاخص کل مواجه شد. معاملهگران در بازار از سه منظر تحت فشار بودند. اولین عامل تداوم کاهش دستوری نرخ دلار و رساندن آن به ۴۲۰۰ تومان برای شرکتهای صادرکننده بود.
مدیرعامل تامین سرمایه تمدن با اشاره به تجمع بخش عمده ای از شرکت های داخلی بخش خصوصی و فعالیت های آنها در بورس گفت: دستیابی به هدف حمایت از کالای ایرانی ؛ نمود خود را در بازار سرمایه متبلور می کند.
چرخش مسیر بازار سهام یکی از خاطرات مشترک قدیمی بورس است؛ زمانی که در اوج خوشبینی، ناگهان قیمتها مسیر نزولی گرفته یا برعکس در شرایطی که کمرمقی شدیدی بر معاملات حاکم بوده بهطور نامحسوسی روند صعودی بازار سهام بسیاری را غافلگیر کرده است. این روزها نیز وضعیت کمرمقی را در معاملات سهام شاهد هستیم.
بورس تهران آخرین شنبه سال را با رشد ۵۱ واحدی شاخص کل پشت سر گذاشت.نماگر اصلی سهام پس از ریزش ۴/ ۱ درصدی هفته گذشته و واگذاری کانال ۹۶ هزار واحدی، همچنان شاهد معاملات ضعیفی است.
از ابتدای امسال تا پایان بهمنماه بازار سرمایه ۲۲۲روز معاملاتی را پشت سر گذاشته که از این تعداد شاخص بورس ۱۵۴روز را مثبت بوده که این آمار در ۲۲۲روز معاملاتی مدت مشابه سال گذشته ۱۳۱روز مثبت برای شاخص بورس بوده است.
بورس تهران چهارمین هفته بهمن ماه را در فضایی برزخگونه به پایان برد. در هفته جاری، شاخص کل پس از افت در نخستین روز هفته توانست این کاهش را در روزهای بعدی جبران کند و در مجموع تقریبا بدون تغییر هفتگی به کار خود پایان داد.
بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد رشد شاخص کل و بازپسگیری کانال ۹۸ هزار واحدی بود. در بازار دیروز معاملهگران در حالی فعالیت خود را شروع کردند که در صحنه بازار جهانی قیمتهای جهانی اندکی بهبود یافته بود.
در بازار امروز شاخص کل بورس با افت ۱۰۶ واحدی به کانال ۹۷ هزار و ۹۲۷ واحد رسید. در این میان نمادهای کچاد، آپ، فملی، بفجر و کگل بیشترین تاثیر منفی را داشتند درحالیکه فولاد و پارسان با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص شدند.