آثار قیمتگذاری دستوری بهقدری زیان بار است که چالشهای بزرگی در اقتصاد کشور ایجاد کرده است. قیمتگذاری دستوری یک سم مهلک و پدیدهای بسیار منفی است که نه فقط هیچ نتیجهای برای اقتصاد ندارد، بلکه به گسترش رانت و فساد در اقتصاد منجر شده است.
پیش نیاز رشد بورس، گسترش فرهنگ سرمایهگذاری مبتنی بر شناخت و آگاهی از شرایط اقتصادی در سطح دنیا و کشور است؛ افراد جامعه با شناسایی موقعیتها و فرصتهای سرمایهگذاری میتوانند تصمیمات منطقی جهت حفظ و افزایش سرمایه خود اتخاذ کرده و از رفتارهای هیجانی اجتناب کنند.
در جریان معاملات امروز، (شنبه بیستم و سوم امرداد ماه) شاخص کل با کاهش ۳ هزار و ۷۹۷ واحد به رقم یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحد رسید و شاخص هموزن با ۳۴۲ واحد افزایش، رقم ۴۲۲ هزار و ۶۸۱ واحد را به ثبت رساند.
آژانس بین المللی انرژی پبشبینی میکند ۶۰ درصد از افزایش تولید کشورهای تولیدکننده نفت خارج از ائتلاف اوپک پلاس در سال آینده میلادی متعلق به آمریکا باشد.
با وجود کندی رشد تقاضا برای سوخت به دلیل شیوع کرونای دلتا، پالایشگاههای آسیایی از شاخص نفت ارزانتر آمریکا در ماه گذشته بهره برده و نفت خام بیشتری از آمریکا برای سه ماهه چهارم خریداری کردند.
قیمت نفت پس از این که آژانس بین المللی انرژی هشدار داد رشد مصرف نفت و فرآورده های نفتی در نتیجه شیوع کرونای دلتا آهسته شده است، روز جمعه برای دومین روز متوالی کاهش پیدا کرد.
وضع محدودیتهای رفت و آمد در چین و سایر مناطق آسیا جهت مهار اوج دوباره کرونا باعث شده برخی پالایشگاههای آسیا مقادیر کمتری نفت خام عربستان را برای ماه سپتامبر سفارش دهند.
محمد علی دهقان دهنوی معتقد است که اگر دولت جدید به عنوان سیاست گذار و تنظیم گر از نگاه و رویکرد دستوری به اقتصاد و به خصوص قیمت گذاری کالاهای تولیدی شرکت ها اجتناب کند، علاوه بر رفع موانع تولید، مسیری جدید در اقتصادمان باز می شود تا شرکت های زیان ده خیلی سریع در مدار رشد و سوددهی قرار گیرند و بازار سرمایه نیز جانی دوباره گیرد.
آژانس بینالمللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه اش در واکنش به موج جدید شیوع کووید ۱۹ در کشورهای مصرف کننده بزرگ، پیش بینی خود از میزان تقاضای جهانی برای نفت تا پایان سال ۲۰۲۱ را به میزان چشمگیری کاهش داد و مازاد عرضه در سال ۲۰۲۲ را پیش بینی کرد.