از ابتدای امسال و در مدت ۱۲۲ روز معاملاتی، تعداد ۲۲۵میلیارد و ۲۳۰میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۶۳۵هزار و ۳۳۲میلیارد ریال در ۱۲میلیون و ۷۳۹هزار و ۱۵۸دفعه مورد معامله قرار گرفته است.
سعدوندی اظهار داشت: در نهایت دیر یا زود بازار ارز باید تعدیل میشد که با کمترین خسارت این تعدیل صورت گرفت و این یکی از بزرگترین شانسهای دولت و کشور است چرا که آثار زیانبار آن میتوانست به مراتب بیشتر از این باشد که تا کنون محقق شده است. بنابراین باید نرخ ارز در سطح کنونی را بپذیریم با این شرط که اجازه افزایش آن را ندهیم.
یک کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بازار ثانویه یک بازار نیست یک کودک ناخواسته ناشی از شکست سیاست ارز ۴۲۰۰تومان است، در واقع دولت به قصد ایجاد یک بازار شفاف و خالی از مشکل این محیط را ایجاد نکرده است بلکه فعلا یک محیط تحت نظارت خود که در آن عرضه و تقاضا دستوری در حال برخورد با هم هستند را درست کرده است.
نماگر فرابورس ایران در پایان معاملات روز گذشته با رشد بیش از ۵۸ واحدی (معادل ۹/ ۲ درصد) در سطح ۲۰۷۱ واحدی ایستاد تا این نماگر معاملات هفته جاری را با رشد بیش از ۴/ ۱۱درصدی به پایان برساند.
در حالی قیمتها در بورس تهران به صورت لحظهای رکوردشکنی و رشد بیسابقه را تجربه میکند که همچنان به خاطر ریسکهای زیاد سیستماتیک و غیرسیستماتیک، این بازار حتی گزینه سوم برای سرمایهگذاری عامه مردم هم نیست.
در پی روند صعودی نرخ ارز و گذر آن از مرز ۱۸ هزار تومان، یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است که این افزایش فقط به دلیل نبود ثبات در قوانین و تصمیمات است.
بورس تهران معاملات دیروز را با رشد بیش از ۶۰۱۷ واحدی (معادل بیش از ۴/ ۳ درصد) شاخص کل به پایان رساند. این جهش ۶ کاناله، شاخص سهام را در ارتفاع ۱۸۰ هزار و ۶۳۶ واحدی قرار داد تا سریال سقف شکنی این نماگر همچنان ادامه داشته باشد. بازدهی بورس تهران در هفته جاری از ۱۵ درصد نیز فراتر رفت.
بازار سهام در هفته جاری شاهد تشدید موج تقاضا و هجوم سرمایهگذاران برای خرید سهام بود که در نهایت با تشکیل یک موج پیوسته و بسیار قدرتمند صعودی، رشد ۱۵ درصدی شاخص کل را رقم زد. به این ترتیب بازدهی بورس از ابتدای سال به ۸۸ درصد رسید.
فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۰,٢ درصد افزایش و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ١.۰ درصد افزایش نشان میدهد.
رئیس اتحادیه اتاقهای بازرگانی عراق با بیان اینکه بخشخصوصی عراق در دوره تحریم کنار ایران خواهد ماند، گفت: تجار و تولیدکنندگان ایرانی، بابت صادرات به عراق نگران نباشند.
با گذشت حدود ۵۰ روز از اجرایی شدن بسته جدید ارزی و فعالیت بازار ثانویه ارزی، بیش از دو میلیارد و ۳۸۷ میلیون یورو ارز از سوی صادرکنندگان در سامانه نیما فروش رفته و واردکنندگان حدود یک میلیارد و ۸۹۰ میلیون یورو خریداری کردهاند. متوسط نرخ برای این معاملات بین ۹۵۰۰ تا بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه، رقم تحقق درآمدهای مالیاتی و حقوق گمرکی را ۵۵درصد بیان کرد و گفت: نرخ تحقق درآمدهای نفتی ۱۶ درصد بیشتر از پیشبینی ها بوده و نسبت به سال گذشته ۶۱درصد رشد کرده است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه تنها کمتر از ۵ درصد مبادلات ارزی کشور در بازار سوم انجام می شود، گفت: طبیعی است که این بخش قابلیت این را ندارد که نرخ مرجع ارز تلقی شود.