جلسه تشریح برنامههای کاندیدهای شهرداری تهران آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، حجت میرزایی کاندیداى شهردارى تهران در تشریح برنامه هاى خود اعلام کرد:برنامه هاى خود را با محور "تهران، جهان شهرى براى آینده" شروع میکنم.وی ادامه داد: تهران تنها پایتخت سیاسى نیست بلکه پایتخت فرهنگى، اجتماعى و..است. فراموش نکنیم که تهران پایتخت فرهنگی و هنری است و تاریخ فشرده کشور است.تهران ویترین تمام عیار مدیریت کشور است.
میرزایی اضافه کرد: برهمین اساس تهران نه یک تهدید و بلکه یک فرصت برای حل مشکلات کشور است.امروز هشت ماه از امدن من به شهرداری میگذرد وبرنامه من باز شناسی اتفاقاتی که در این مدت گذشته و دیده ایم.
وی با بیان اینکه از سه دهه پیش ، فروش تراکم بعنوان یک ابزار ساده براى تامین منابع اغاز شد اما به یک مکانزیم جدى بدل شده است،ادامه داد: تهران از فرصتهاى زیادى برخوردار است اما در معرض تهدید است. تهران امروز براساس نظرات شهروندان و نخبگان با چند مساله از جمله ناپایدارى اجتماعى و عدم تعلق که ٨٦ درصد مردم ازین عدم انسجام و از تبعیض اجتماعى ناراحتند.
میرزایی ادامه داد: ناپایدارى محیطى و کالبدى باعث شده که تهران در معرض مخاطرات باشد
متاسفانه خطر مرگ و میر در اثر یک زلزله بزرگ یک ناراحتى بزرگ است.تهران بالاترین ریسک لغزش زمین در خاورمیانه را دارد.
میرزایی تاکید کرد: 300ساختمان شبیه پلاسکو در تهران داریم و نزدیک٥٣ درصد بافت مسکونی تهران ناپایدار است و جمعیت سه میلیون نفر یا یک سوم تهرانی ها در این بافت هستند.
کاندید شهرداری تهران با بیان اینکه نیازمند رژیم مالی بلند مدت برای تهران هستیم،گفت: مالیه شهر تهران نباید براساس گران شدن شهر تهران اصلاح شود.بهای خدمات شهری ۹۵تا ۹۷، ۵برابر شده است.
میرزایی تاکید کرد: جز با بازسازى سازمان مالیه و اجتماعى امکان اداره شهر تهران در ٥ساله اینده براى هیچ کس امکان پذیر نیست.٢٠٠ هزار میلیارد تومان برای اداره یک شهر یعنی چه؟! یعنی١٥ برابر بودجه سالیانه شهردار منابع نیاز داریم.
وی ادامه داد: همه آینده تهران فروخته شد تا سازه ناساز در تهران ایجاد شود و یک شهر خانه به دوش بدل شد.تهران بالاترین مصرف سنگ در دو دهه اخیر داشته و در حالى که عمر بناها به بیست سال هم نمى رسد.
کاندید شهرداری تهران با بیان اینکه به کارگاه تبدیل شد نه شهر زندگی و تعلقات محلى ازبین رفت،گفت:در ساله٩٢ تا٩٥،صد و ده هکتار از فضاى سبز ازبین رفت.مردم بى اعتمادى مطلق به مدیریت شهرى دارند و بدون اعتماد نمیتوان قدم برداشت.
وی ادامه داد: براى حل مشکل تهران معتقدم در سه حوزه مالیه شهردارى، اقتصاد شهرى و سازمان اجتماعى شهر باید تلاش کرد
و همچنین راهبرد هوشمند سازى، انباشت سرمایه اجتماعى سازمانى و اصلاح شیوه هاباید در دستور کار قرار گیرد.
اقتصاد مبتنى بر ساخت و ساز باید تغییر کند
میرزایی گفت: هولوگرام آینه تمام نمایى از مالیه خراب شهردارى بود و نمیدانیم مالیه شهردارى در چه گردشى این دارایى هایش را جابجا کرده است.
وی ادامه داد: شهردارى میتواند بمانند سازمان هاى بزرگ در بورس خرید و فروش داشته شود.
نظام مالیاتى در شهردارى باید بازسازى شود چراکه ناعادلانه است مالیات یک ملک در شهررى با یک بنگاه در شمال تهران برابر باشد.
میرزایی اضافه کرد: تمرکز بر اقتصاد شهر هم که وابسته به ساخت و ساز است باید به سمت اقتصاد دانش بنیان و ... حرکت کند.
میرزایی با بیان اینکه سهم اقتصاددانش بنیان در اقتصاد تهران بسیار اندک است،گفت:میشود با شیوههای نوین رونق اقتصادی را به شهر بازگرداند.استارتآپها باید تبدیل به شرکای ما در انتخاب شهردار شوند.ما مسائلمون را در سطح به اشتراک میگذاریم و برترین پیشنهاد را انتخاب میکنیم.
وی ادامه داد: فقط ۳درصد پسماند شهر را میتوانیم مدیریت کنیم،هیچ جای دنیا برای زباله پول نمیدهند، از زباله پول در میآوردند.فرهنگسراها و سرای محلههای ما پا خور ندارد چون ما نمیدانیم چگونه باید آن را اداره کنیم.
وی ادامه داد: در تهران ٥ هزار کافه داریم و هرشب ١٨٠ تئاتر روى صحنه مى رود اما هنر استفاده از فضاهاى فرهنگى را نداریم
میرزایی با اشاره به این که برند شهرداری فساد نیست، گفت: اگر کسانی در این سازمان حرمت سازمانشان را نگه نداشتند آن را به همه تعمیم ندهیم. هنر ما این ست که بستر زیست مومنانه را برای همکاران فراهم کنیم. شفافیت آری، افشاگری هرگز. مسیر شفافیت را تا انتها خواهم رفت.
شهرداری جای منازعه و دعوا نیست. برای حل شهر تهران باید درب خانه همه تاثیرگذاران را کوبید. آینده تهران در مخاطره است. ما شعارمان گفتگوی تمدن ها بود و امروز به گفتگوی فراگیر درون ملی نیاز داریم. گفتگو با شهروندانی که با ذینفعان اصلی شهر هستند باب گفتگو بسته است. بسیاری چیزهای مهم را ندیدیم که باید ببینیم. ما روز تهران را دیدیم ولی شب تهران را ندیدیم.
شب های تهران فرصت بی نظیر برای بازگشت اعتماد مردم است. ما آن را در 30تیر تجربه کردیم. باید تعلقات محلی و خانوادگی تقویت شود. شب فرصتی است که میراث ارزشمند را زنده و اقتصادی کنیم. ما روی زمین را دیدیم ولی زیر زمین ندیدیم. می توانیم ترمینال ها را به زیر زمین ببریم و از آن فضاها استفاده کنیم. حمل و نقل و ترافیک باید خارج از مرزهای تهران دیده شود. با حمل و نقل ریلی و حومه ای یا اخذ عوارض این سیل ماشین ها به تهران را کاهش دهیم. متن تهران یعنی شهرری که به حاشیه تبدیل شده است. اگر زندگی شبانه زنده شود می شود دستفروشان را هم ساماندهی کرد.
در ادامه جلسه اعضای شورای شهر تهران سوالهای خود را از حجتالله میرزایی،کاندید شهرداری تهران مطرح کردند:
محمد سالارى:
١-اقای میرزایى شما امروز در مبانى نظرى صحبت کردیدو نظرات شما به برنامه هاى بلند مدت بر میگردد.
ما سه سال بیشتر وقت نداریم کاش از برنامه هاى نسبى خود براى اداره تهران فعلى صحبت مى کردید.در این سه سال و با مقتضیات و مشکلات فعلى چه میشود کرد؟
حسن رسولی:
١-من از مردم بابت تحمیل هزینه جابجایى شهردار عذر میخواهم.
٢-آقاى میرزایى قدرت چانه زنى با مسئولان بالادستى را دارید؟
شهربانو امانى:
١-جاى خالى اهداف کمى در برنامه شما مشهود است و ما نمى دانیم از کجا به کجا میخواهید بروید؟
٢-باید درآمد پایدار را جدى گرفت.باید به حوزه آب توجه شود براى این معضل شهر تهران چه میخواهید بکنید؟
٣-به تعاملات بین بخشى چگونه توجه میکنید؟
٤-حضور زنان در شفاف سازى و سالم سازى نقش بسزایى دارد، برنامه تان براى حضور زنان چیست؟
٥-اگر شهردار نشدید آیا در هر جایی که شهردار منتخب بخواهد کار میکنید؟
حجت نظری:
۱-در مورد کاهش سن مدیران چه برنامه اى دارید؟
۲-در مورد وضعیت ترافیکى تهران و ساماندهى آن و الودگى هوا چه برنامه اى دارید؟
۳-برای حیات شبانه در تهران چه برنامه اى دارید؟ چرا که این سبک زندگى موافق و مخالفینى دارد.
۴-براى توسعه متوازن شهر و مناسب سازى و افرایش درامدهاى پایدار در شهر چه جایگزین و برنامه اى دارید؟
۵-در مورد نیروی مازاد شهردارى و چگونگى استفاده از انها و همچنین حفظ بناهاى تاریخى چه برنامه اى دارید؟
۶-مطالبات شهردارى چگونه به پیمانکاران داده میشود؟
مرتضی الویری:
١-یکى از مسائل مهم این روزهاى شهردارى نیروى انسانى مازاد است بگونه اى که به ازاى هر پست شهردارى ٤برابر نیرو موجود است این مشکل را چگونه حل میکنید؟
٢-آیا در زمینه برون سپارى و کسب مشارکت در کنار کسب منابع برنامه اى در دستور کار دارید؟
٣-نگرش شما در مورد مدیران موجود چیست؟
٤-تعامل شما با مراجع و مراکزى همچون مجلس، دولت و... که روى عملکرد شما در شهردارى موثر است به چه نحو خواهد بود؟
محمود میرلوحى:
۱-راه حل ها مرا قانع نکرد. بگویید در ٣ سال اینده چه میخواهید بکنید؟
۲-دوستان ما نازک نارنجى هستند، چگونه میخواهید بگویید که شش هزار نیروى زیر دیپلم و ٤ برابر نیروى مازاد داریم.
احمد مسجدجامعى:
١-چگونه میتوان نظام مالیه را بدون بهم خوردن عدالت اصلاح کرد!؟
٢-جاى برنامه هاى محله محورى خالى است در حالى که هر محله تهران ویژگى هاى خاص براى سرمایه گذارى دارد.
مجید فراهانى:
تهرانى ها اولین چالش اصلى خود را ترافیک مى دانند چرا که بیست میلیون ساعت در ترافیک هستند.در تهران به اندازه یک بویینگ ٥٠٠ نفره بابت آلودگى هوا تلفات مى دهیم.اما مشخصا برنامه عملیاتى شما برام کاهش این مشکلات در سه سال آینده چیست؟
ناهید خداکرمى:
١-رویکرد خلاقانه شما قابل تقدیر است.آیا این قابلیت را در خود میبیند که به هیات دولت بروید؟
٢-چندنفر از افرادى که نمیشناسید در تیم همراه شماست؟
زهرا نژادبهرام:
١-شما کاندیداى جوان ما هستید، ایا حاضرید برنامه خود را در اختیار شهردار منتخب بگذارید؟
٢-در مورد پیمانکاران، خانواده ایثارگران و...که انتظارات دارند برنامه شما چیست؟
محمد علیخانی:
گفتید که رویکرد شما مانند آقای نجفی خواهد بود. می خواهم بپرسم رویکرد شما با شورا و کمیسیون ها مانند نجفی خواهد بود یا با شورا تعامل خواهید داشت؟
محمد جواد حق شناس:
قطعا یکى از مشکلات فعلى ما مشکل محدودیت منابع است، چه برنامه اى براى تامین منابع دارید؟
حجتالله میرزایى در پاسخ به سوالات اعضا گفت:بشدت به توان جوانان باور دارم و در تیم مدیریتى خودم از جوانانى که نمیشناختم اما رزومه خوبى داشتند استفاده کردم و حتما در شهردارى هم استفاده خواهم کرد.
وی ادامه داد: راه حل هاى جدى براى حل مشکلات دارم، هفتاد درصد شهرداران دنیا زیر٦٠ سال دارند.در خصوص بحث زنان، اولین معاونى بودم که مدیر و معاون زن انتخاب کردم و تاکید کرده ایم در همه مناطق از ظرفیت زنان استفاده شود. زنان باید در همه حیطه ها وارد شوند.
کاندید شهرداری تهران اظهار کرد: ما با مازاد نیروى انسانى روبرو هستیم و باید بازنشستگى و ترازبندى کارکنان را اصلاح کنیم.بخش بزرگى از مشکلات با هوشمندسازى قابل حل است.