وزارت بازرگانی چین روز پنجشنبه از عزم پکن برای حفظ روابط عادی خود با تهران خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،گائو فنگ (Gao Feng) سخنگوی این وزارتخانه این پیام را در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا شرکت های چینی از بازار ایران خارج خواهند شد یا نه، فرستاد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ماه مه (اردیبهشت) از توافق بین المللی هسته ای خارج شد و تهران را به اعمال تحریم های سخت تهدید کرد.
از آن زمان تاکنون به رغم تلاش های مقام های اتحادیه اروپا در ایجاد فضایی مناسب برای فعالیت شرکت های اروپایی در بازار ایران، برخی از این شرکت ها چون توتال، انی، زیمنس، ایرباس، آلیانتس، ساگا، دنیلی و مرسک از ترس جریمه های آمریکا، از تصمیم خود برای توقف همکاری ها با ایران خبر داده اند.
برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام پس از چندسال مذاکره بی حاصل، باهدایت مقام معظم ر هبری، تیرماه 1394 با توافق بین ایران و کشورهای 1+5 ( انگلیس، آلمان، آمریکا، فرانسه، روسیه و چین) بالاخره به نتیجه رسید و در نتیجه آن تحریم های هسته ای ایران ازجمله مشکلات مربوط به فروش نفت، نقل و انتقال وجوه حاصل از صادرات نفت و دیگر مشتقات آن، حمل و نقل و کشتیرانی، انتقال پول بین بانکی، اتصال به سوئیفت رداشته شد.
ایران در نتیجه این توافق همچنین از ذیل بند 7 منشور شورای امنیت سازمان ملل نیز خارج شد و در قبال برداشته شدن برخی محدودیت ها، درحالی که حق غنی سازی اورانیوم را به عنوان خط قرمز جمهوری اسلامی، در این معاهده بین المللی تثبیت کرد، برخی شرایط را نیز ازجمله انجام میزان خاصی از غنی سازی پذیرفت.
18 اردیبهشت ماه امسال دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که بارها گفته برجام به زیان آمریکا و به نفع ایران بوده، در اقدامی یکجانبه از برجام خارج و ایران را به بازگشت تحریم ها تهدید کرد که با مقاومت کشورهای اروپایی و چین و و روسیه به عنوات دیگر طرف های امضاکننده برجام مواجه شد.
اتحادیه اروپا در این مدت بارها بر حفظ برجام تاکید کرده و از ایران خواسته در این توافق بین المللی بماند زیرا به دنبال اجرای راهکارهای اقتصادی به منظور بی اثر کردن تحریم های آمریکاست.
مقام معظم رهبری در واکنش به خروج آمریکا از برجام و نیز تاکید اروپا بر حفظ برجام منهای آمریکا فرمودند که باتوجه به سابقه اروپایی ها آنها باید تضمین های واقعی در این زمینه ارایه دهند که به همین منظور مسئولان وزارت امور خارجه کشورمان در تماس و نشست هایی با سران اروپا و نیز طرف های برجام بر ضرورت ارایه تضمین عملی تاکید کرده اند.
تهران بارها اعلام کرده درصورتی که منافعش در برجام تضمین نشود همه گزینه ها را برای تصمیم گیری درباره ادامه پایبندی به برجام و نیز فعالیت های هسته ای برای خود محفوظ می داند.