تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۱
جالب است ۰
در چهارمین برنامه تلویزیونی "بورس" مطرح شد:

دنیا به محصولات پتروشیمی ما نیاز دارد

تحریم ها اثری بر این صنعت ندارد
دنیا به محصولات پتروشیمی ما نیاز دارد و توان تولید صنایع پتروشیمی کشور آنقدر بالاست که تحریم بر آن اثرگذار نیست بنابراین کل صنعت پتروشیمی نسبت به محصولات یونیک مثل نفت کمتر صدمه پذیرفته و صنایع پتروشیمی به حدی متنوع و کاربردی هستند که این محدویت برای آنها متصور نیست.
دنیا به محصولات پتروشیمی ما نیاز دارد
یکی از وظایف ما به عنوان دارندگان منابع نفت و گاز این است که این کالاها را به فرآورده های پتروشیمی تبدیل کنیم تا برای تمام دنیا قابل استفاده باشد ولی اگر این فرآورده ها را به همین شکل بفروشیم خام فروشی محسوب می شود .

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری انلاین و به نقل از سنا، چهارمین برنامه تلویزیونی "بورس" مجددا به صنعت پتروشیمی تعلق گرفت که در این میان از دکتر عباس شعری مقدم، معاون وزیر نفت ایران در امور پتروشیمی و غلامحسین نجابت، فعال صنعت پتروشیمی به اظهار نظر پرداختند.

شعری مقدم در خصوص خام فروشی در صنعت پتروشیمی اظهار داشت: تولید در صنایع پایین دستی ارزش افزوده دارد و از این رو اگر ما به وسیله محصولاتی که تولید می کنیم صنابع پایین دستی را رونق دهیم سودآوری بیشتری خواهیم داشت.

شعری مقدم افزود: واقعا اگر بخواهیم ارزش افزوده و سود بیشتری ایجاد کنیم باید از طرق صنایع پایین دستی این اقدام صورت بگیرد اما اگر این اقدام صورت نگیرد، مشکلات برطرف نمی شود و این صنایع هم در کنار مابقی شرکت های متوقف قرار می گیرند.

نجابت به عنوان فعال بازار سرمایه در خصوص موانع پیش روی توسعه صنایع پتروشیمی در این برنامه افزود: صنعت پتروشیمی از لحاظ تکنولوژی هنوز وابسته است و همچنین تاکنون هر چه سرمایه گذاری در این صنعت صورت گرفته است از طریق تأمین منابع ارزی خارجی بوده است علاوه بر این از لحاظ ساخت تجهیزات نیز برخی از تجهیزاتی که صرفه اقتصادی نداشته اند تولید و بومی سازی نشده است.

وی ادامه داد: اگر برای تولیدات خود، بازار جهانی نداشته باشیم مصرف داخلی نمی تواند جوابگوی تولیدات صنعت باشد که امیدوارم با راه هایی که در این زمینه به دست آورده ایم و با برنامه های تنظیمی بتوانیم صنعت پتروشیمی را توسعه دهیم .

شعری مقدم در ادامه بیان داشت: اصولا در صنعت پتروشیمی باید ظرفیت ها بالا باشد و ظرفیت های بالا بیش از نیاز داخل است .

وی ادامه داد: از روز اولی که صنعت پتروشیمی شکل گرفت با احداث کارخانه کود شیمیایی شیراز بود و بعدا پتروشیمی رازی و پتروشیمی خارک و آبادان و بعد بندر امام خمینی بر این اساس طراحی شده اند که بالاترین ظرفیت را داشته باشند.

معاون وزیر نفت ایران در امور پتروشیمی تصریح داشت: نمی توان به فکر داخل کشور بود و واحدها را بر اساس نیاز داخلی طراحی کرد این واحدها باید بر اساس صادرات برنامه ریزی شوند ضمن این که نیاز داخلی را نیز تأمین کنند به همین دلیل هم صنایع پتروشیمی در کنار آب احداث می شوند که صادرات به راحتی صورت بگیرد.

نجابت در ادامه در خصوص دلایل مقاومت صنایع پتروشیمی در مقابل تحریم ها بیان داشت: اگر بخواهیم در مقدار صادرات و درآمد صادراتی قبل از تحریم صحبت کنیم می توانیم بگوییم که این صادرات کمتر ضربه دیده اند از این لحاظ که به همان مقدار که تولید کرده ایم امکان صادرات نیز داشتیم.

وی تأکید کرد: دنیا به محصولات پتروشیمی ما نیاز دارد و توان تولید صنایع پتروشیمی کشور انقدر بالاست که تحریم بر آن اثرگذار نیست بنابراین کل صنعت پتروشیمی نسبت به محصولات یونیک مثل نفت کمتر صدمه پذیرفته و صنایع پتروشیمی به حدی متنوع و کاربردی هستند که این محدویت برای آنها متصور نیست.

شعری مقدم در خصوص نرخ خوراک گاز بیان داشت: این بخشی از واقعیت است که در کشورهای عربی خوراک گاز ارزان تر در اختیار صنایع پتروشیمی قرار می گیرد اما از طرفی هزینه های مصرفی در این کشور عربی نیز بالاست.

وی ادامه داد: به طور مثال در کشور ما صنایع پتروشیمی اصولا در مناطق آزاد یا مناطق ویژه تأسیس می شوند که بدین ترتیب مالیاتی از آنها اخذ نمی شود اما در کشورهای عربی مالیات های گزافی از شرکت های پتروشیمی اخذ می شود به این ترتیب قیمت 13 سنت خوراک گاز بسیار سودآور است و جای نگرانی ندارد.

نجابت در پایان با بیان توصیه ای به مسئولان و سهامداران بورسی اظهار داشت: به مسئولان توصیه می کنم از شرکت های پتروشیمی و این صنعت حمایت کنند به این دلیل که اگر محدودیت ها برداشته شود ارقام فاینانس پتروشیمی که قبلا ارقام درشتی بود ریز می شود و این صاحبان واحدهای پتروشیمی خرد برای تأمین سرمایه در مراحل اول، به پشتیبانی و حمایت نیاز دارند .

این کارشناس بازار سرمایه در پایان به سهامداران گفت: علاقمندان به سرمایه گذاری در بورس بدانند که این صنعت یکه تاز در بازار داخلی است و محلی امن برای سرمایه گذاری است.

https://sarmayegozarionline.ir/vdce.p8wbjh8xw9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پیش بینی شما از قیمت دلار تا پایان سال جاری
بالای 50 هزار تومان
زیر 40 هزار تومان
آخرین عناوین